Debate, ki niso vezane na ostala področja...

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Re: Nova goriva OMV

Napisal/-a R 34 GT-R Če apr 07, 2011 9:28 am

Mdriver je napisal/-a:
krimič je napisal/-a:No jaz z motorjem zmeraj tankam OMVjevo 100-ko. Enkrat se mi je zgodilo, da sem moral tankati Petrolov 98 oktanski bencin, vendar sem imel z njim 15% večjo porabo z približno enako vožnjo. Napišem samo tako za neko informacijo in s tem postom ne želim kakršnekoli kregarije.

Res je dlje časa uporabljam 100 oktanskega in poraba je bistveno nižja 10% in bolje gre pa ni sprovano samo z enim avtomobilom in je isto.... pomoje boljše izgorevanje in posledično manjša poraba....kar je logično. Sicer to je moje mnenje poraba je pa nižja in ne višja testirano !!!

L.p.

Sanjajte take %, hočeš rečt, da je avto pridobil 10% moči in si ga zato manj pritiskal...
RiDe hArD

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če apr 07, 2011 9:29 am

Glede dizla nevem no, a je tko sam pr men, ampak če tankam na petrolu mi še najmn žre avto (50-80km razlike), PSA mašina pač, očitno ji paše določen aditiv

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če apr 07, 2011 10:40 am

Vse te razlike v moči so placebo efekt.

Meni se tudi zdelo, ko sem prvič natankal 100ko v motor, da gre ohoho bolje, naslednji dan sem pa "ugotovil" da vleče popolnoma enako kot dan ali pol leta prej ;)
To je pač tisti občutek na začetku, ker pričakuješ da bo šel bolje in ga zato tudi bolj pritisneš.

Enaka zgodba je bila pri športnem filtru na avtu. Na prvi testni vožnji se je zdelo tako meni (kot sopotnikom), da ima avto turbino (in vsaj 20 konjev več :lol: :lol: =P ),
zopet zaradi hudega zvoka in gasa do podna.

Na moči se pozna edino na kakšnem (turbo)bencinarju s povečano močjo (ki izrecno zahteva tankanje 100 oktanskega goriva), pa še tu ne verjamem, da je razlika v moči 10%.
Razlike se po mojih izkušnjah pojavijo samo "ko greš navzdol", se pravi da tankaš dolgo časa 100-ko, potem pa enkrat 95. Takrat postane avto malenkost bolj glasen in nemiren. Je pa zopet verjetno odvisno od mašine. ;)

Te markentinške fore, ki jih delajo prodajalci (OMV, Petrol) so pa itak same buče.
Se pravi, če danes zjutraj pripelje cisterna gorivo na črpalko in je na pumpi nalepka carrera, jutri zjutraj pa dajo gor nalepko max motion, to kar avtomatsko pomeni drug bencin, čeprav še vedno natankaš tistega od včeraj :lol:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če apr 07, 2011 11:44 am

nebivedu je napisal/-a:No jaz imam pa na hrvaškem čisto drugačne izkušnje glede privat pump. Namreč na unih črno rumenih pumpah imajo odličen bencin in se je na avtu poznalo pri manjši porabi.

Sem mislil pod privat tisto varianto ko je ena sama pumpa, pa vsa v stajlingu lokalnega lastnika.
Tifon-ova veriga pump o katerih govoriš, so sicer tudi privat ter v lasti ex hrvaškega generala, so pa čisto druga zgodba kar se tiče kvalitete benza.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

ger_d
Nov uporabnik

Napisal/-a ger_d Če apr 07, 2011 12:04 pm

INFINITI je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:No jaz imam pa na hrvaškem čisto drugačne izkušnje glede privat pump. Namreč na unih črno rumenih pumpah imajo odličen bencin in se je na avtu poznalo pri manjši porabi.

Sem mislil pod privat tisto varianto ko je ena sama pumpa, pa vsa v stajlingu lokalnega lastnika.
Tifon-ova veriga pump o katerih govoriš, so sicer tudi privat ter v lasti ex hrvaškega generala, so pa čisto druga zgodba kar se tiče kvalitete benza.

hmm na njihovi strani pise da je lastnik madzarski mol. Pa tud v nekih hr.testih naj bi zasledil da imajo oni najboljse gorivo...nevem :?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če apr 07, 2011 3:24 pm

ger_d je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:

hmm na njihovi strani pise da je lastnik madzarski mol. Pa tud v nekih hr.testih naj bi zasledil da imajo oni najboljse gorivo...nevem :?

Mol je lastnik 49% INE

Tifona je lastnik sin generala Čermaka (so lastniku tudi grada Trakoščan, stari ždi v Haagu).........imajo definitivno najboljšo nafto;(iz Avstrije GP dizel) za bencin ne vem....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 07, 2011 3:30 pm

Tifon je na Hrvaškem znan po najbolj kvalitetnem gorivu, zaenkrat nobenih težav oz. opaznih odstopanj z njihovim gorivom.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov