Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zerocal
Nov uporabnik

Kako se navaditi na dolžino avtomobila?

Napisal/-a zerocal Po maj 02, 2011 6:51 pm

Pozdravljeni.
Od 26.1.2011 ko sem naredil izpit, vozim audija a6 , ki je pa zelo zelo dolg (cca. 4.7m ). Večkrat ko se parkiravam, ne vidim oz. neznam oceniti koliko je zadaj še prostora, in se je že zgodilo da sem zadel kakšen stebriček in pa tablico od avta za mano. Ker pa nočem da se to dogaja, vas prosim za kakšen nasvet, kako naj se čimprej in čimhitreje navadim oceniti koliko imam še prostora, ter nasplošno se navaditi na velikost avta. Če imate kakšen tips&tricks kr napišite:)
Sem že razmišljal o senzorjih za parkiranje, vendar ne poznam nobenega na našem obalnem koncu, ki bi jih montiral.
Hvala, lp :)

Gre za tale model:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d9/Audi_A6_C5_rear_20081009.jpg/800px-Audi_A6_C5_rear_20081009.jpg

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Kako se navaditi na dolžino avtomobila?

Napisal/-a mihaing Po maj 02, 2011 7:00 pm

Senzorje ti lahko zmontira vsaki avtoelektričar. Brez tega ne bo šlo.

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ Po maj 02, 2011 7:02 pm

Najlažje da parkiraš avto pred kak grm da nebi česa poškodoval. Pa montaža senzorjev tudi ni zahtevna, se je lahko sam lotiš brez problema.
LP Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki Po maj 02, 2011 7:04 pm

Najprej pozdravljen na forumu! Ja kaj naj ti kdo svetuje... Kot prvo vaja, vaja, vaja in še enkrat vaja.. Naj ti enkrat nekdo kaže zadaj koliko greš lahko nazaj in si poskušaj v ogledalu zapomniti razdaljo. dobro je tudi da parkiraš na parkiriščih z označenimi parkirnimi boksi iz vseh smeri in gledaš črto, ko bo približno pol metra od zadnje gume si že blizu. Verjamem, da imaš težave s tem, tudi moja punca jih ima ker je njen prvi avto audi a 6 karavan od staršev in je prav tako že naslonila avto. Drugače pa tako kot sem napisal, vadi in glej v ogledala, glej nazaj in si poskušaj zapomniti razdaljo... LP Tilen

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Po maj 02, 2011 7:11 pm

Moja rešitev je pa, da se enostavno zapelješ na eno parkirišče in si pogruntaš sistem kot si se ga naučil v avtošoli (parkirne črte na sovoznikovem oknu). To je seveda začasna rešitev, ki pa propade v trenutku, ko se vsedeš v drug avtomobil.
Lahko si tudi odpreš okno/vrata ter pogledaš kakšna je situacija...
Na parking senzorje se ne zanašat saj ti aftermarket niso tako natančni kot serijski.
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Po maj 02, 2011 7:21 pm

Vsakič ko parkiraš, rini nazaj dokler si siguren, da ne boš kaj zadel, potem pa pejt ven pa poglej kok maš še fore. Po največ enem mescu boš obvladal ;)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po maj 02, 2011 7:28 pm

rizi007 je napisal/-a:Vsakič ko parkiraš, rini nazaj dokler si siguren, da ne boš kaj zadel, potem pa pejt ven pa poglej kok maš še fore. Po največ enem mescu boš obvladal ;)

Tako + ko že misliš, da si parkiral do konca, odpri vrata in poglej če je res tako. Na tak način se boš naučil uporabljat ogledala. Ko boš naštudiral ogledala pa ne bo težav.

zerocal
Nov uporabnik

Napisal/-a zerocal Po maj 02, 2011 7:28 pm

Hvala vam za nasvete fantje :)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po maj 02, 2011 9:21 pm

Meni je naprimer v veliko pomoč kar zadnji spojler. Pa ne zato da bi se naslanjal z njim, temveč ker ga vidim ko se obrnem nazaj, poleg tega pa je njegov zadnji rob tudi na isti skrajni točni kot odbijač zadaj. Govorim pa za Volvo S40, letnik 2003.

http://vccs.volvocars.se/accessoriesLeg ... 214220.htm
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po maj 02, 2011 9:30 pm

sebaveh je napisal/-a:Meni je naprimer v veliko pomoč kar zadnji spojler. Pa ne zato da bi se naslanjal z njim, temveč ker ga vidim ko se obrnem nazaj, poleg tega pa je njegov zadnji rob tudi na isti skrajni točni kot odbijač zadaj. Govorim pa za Volvo S40, letnik 2003.

http://vccs.volvocars.se/accessoriesLeg ... 214220.htm

Isto pri meni. Imam isto S40 in brez spojlerja bi bilo kar težko parkiranje.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po maj 02, 2011 9:46 pm

Doche je napisal/-a:
rizi007 je napisal/-a:Vsakič ko parkiraš, rini nazaj dokler si siguren, da ne boš kaj zadel, potem pa pejt ven pa poglej kok maš še fore. Po največ enem mescu boš obvladal ;)

Tako + ko že misliš, da si parkiral do konca, odpri vrata in poglej če je res tako. Na tak način se boš naučil uporabljat ogledala. Ko boš naštudiral ogledala pa ne bo težav.

Se strinjam. Jaz ponavadi ocenjujem če je kaki zid zadaj ali pločnik da ga ne zadanem z odbijačem tako da spustim ogledalo zahodim nazaj in potem vidim po bremz luči kako blizu sem. Če je tema pa ne vidim čez stekla ker so temna pa odprem vrata-bolje zgledat glup ko pa zlomit kaj.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po maj 02, 2011 10:07 pm

desno ogledalo spusti tak, da vidiš zadnjo desno gumo in potem se orientiraj glede na razdaljo med zadnjim kolesom in avtom/steno..., za stebriček si moreš pa enostavno zapomnit kje približno je in rikvercaš na pamet. Pa nesmeš pozabit da maš cirka 60 centi previsa. Ko maš zadaj avto, pa vedno rikvercaj tak da v stranskem ogledalu vidiš avto zadaj. Rabiš pa dobit občutek.
Sem mel dedro in tempro brez spojlerja in imata oba avta rit nižjo od zadnjega stekla in še skup potegnjeno malo, tak da niti bokov ne vidiš celih in res čisto na pamet rikvercaš. Podobno je tut pri tem audiju, s tem da je še večja krava.
LP Rok

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po maj 02, 2011 11:24 pm

Jaz sem se najbolj naučil ocenjevati razdaljo spredaj in zadaj prav s parkiranjem čisto do roba in pa stiskanjem avta v majhne parkirplace, največ od vsega pa s parkiranjem doma, kjer sem moral avto pritisniti čisto ob steber, da so lahko bili trije avti normalno parkirani. Tudi meni ni blo jasno najprej čisto, ampak pač greš čisto počasi dokler se ne nasloniš in je to to (če se nasloniš z okvirčkom tablice pri 1kmh ni nobene škode nikjer. Lahko pa si tudi podložiš kak karton.

Skratka moj nasvet? En mesec po 10× na dan parkiraj ob nek zid/drevo/drog, kjer si postavi zadosti debel karton in pač poizkušaj počasi do kje gre. Jaz sedaj vsaj 2× na teden parkiram avto bočno vzvratno v parkplac ki je 10 cm daljši od mojega avta, brez problema ;)

lp
Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To maj 03, 2011 6:08 am

Jaz sem še pri vsakem avtu, ki ga nisem bil vajen, šel ven pogledat, koliko prostora je še, ker mi je občutek pravil, da je prostora že zmanjkalo, v resnici pa ga je bilo še vsaj pol metra. Varljivo vse skupaj. Parkrat greš ven, potem bo filing pravi.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To maj 03, 2011 6:11 am

kaj pa tisti ki vozimo vsak dan vsaj tri različne avtomobile ? :D :D

pa vsaka znamka ima različen zoom v ogledalih :evil:

res ni druge kot da odpreš vrata pa pogledaš. park senzorji so pa balzam za živce čeprav moteče piskajo

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To maj 03, 2011 8:09 am

Vedno, ki imaš možnost in čas, ga parkiraj blizu kakšne ovire, lahko si spustiš ogledalo oz. greš ven pogledat, pa popraviš. Ne se zaradi "strahu" izgogibat takšnemu parkiranju, pa ti bo zlezlo pod kožo, vaja dela mojstra! :D

Najboljše je, ko oddelaš nekaj šihtov s kombijem po centru Ljubljane, potem si ga sposoben rikverc porinit dobesedno kak centimeter ali dva do stene brez parking senzorjev, ampak to je dosti bolj enostavno, ker je škatlast.
    :-P
    Slika
    "Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
    myster
    Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr maj 04, 2011 5:00 pm

jaz ob taki situaciji ko se že v boks poravnam odprem vrata in gledam nazaj, koliko je še fore.
    Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
    odprti clio
    Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če maj 05, 2011 10:03 am

Osebno sem imal z vzvratno vožnjo vedno težave s krajšimi vozili oops mislim, niti ne toliko težave, samo se bo prej zgodilo, da bom popravljal cliota, kot pa kaj dolgega. Izvzemam pa tu passata karavana z zatemnjenimi šipami, ker v tistem dežju, sem parkiral na slepo (oz. sem malo ven skakal).
    Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
    tiguan
    aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe maj 06, 2011 10:31 pm

Moj je 0.5 m krajši, pa še zadaj ima veliko rit uporabljam večinoma desno in levo ogledalo, sredinsko je bolj malo uporabno, zato se počutim, kot da bi vozil kombi, ko peljem nazaj gledam v desno levo ogledalo ter nekaj malega sredinsko.
    Parkiranje med dvema avtoma, kdo pa sploh zna parkirat super-duper, jaz ko ne parkiram ravno vsak dan takole, mogoče 3x/leto mi vedno rata v tretje.
    Član od leta 2004
    Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov