plinaš je napisal/-a:
@nebivedu - nihče pa se nikoli noče vprašati , zakaj veliko avtomobilistov pritisne na gas ravno v primeru , ko jih prehiteva motorist .. iz izkušenj ti lahko povem , da sem bil pač že nekajkrat prav iz srca hvaležen tistemu , ki je peljal v nasprotni smeri in mi je v takem primeru dobrohotno odstopil 50cm širine ter nekaj metrov dolžine ... zato se vsem strpnim in prijaznim voznikom iz nasprotne smeri tukaj še enkrat lepo zahvaljujem !
Vem, da bo zvenelo nesramno ali pa celo neumno, vendar, zakaj pa prehitevat, če vidiš, da je voznik brezjajčnik, nasproti pa se še pelje avto. Lepo nazaj za njega in počasi, do dolge pregledne ravnine in frej pasu, kjer ga z lahkoto prehitiš, mu pokažeš fakico, in se odpelješ naprej.
Sam vem, da to delajo in iz izkušenj ti povem, če imaš slabši avto in začneš prehitevat boljšega, 90% teh voznikov v boljšem avtu dobi udarec po egu, ki mu zmanjša ku*ac vsaj za polovico in mora zato pohodit gas, da ga ena j***a nebi prehitela. Če pa si kje na primorskem, se ti pa lahko zgodi, da tak človek potem zapelje pred tebe na tvoj pas, ko prehitevata kakega tovornjaka in zmanjša na hitrost kamiona pri kabini, ter čaka, da bo kdo nasproti prišel, pa se potem ko nasproti kdo pripelje na hitro umakne naprej, ti ki si pa vštric tovornjaka, moraš pa bremzat na polno, da se rešiš iz neprijetne situacije. (videl premnogokrat, doživel pa enkrat - jaz v twingu, avto brezjajčnika pa audi 100 2.3E, bilo je pa kar nekaj let nazaj)