Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če feb 28, 2008 7:37 pm

PureTNT je napisal/-a:
cliopower je napisal/-a:Nisem bral cele teme ampak iz naslova razvidno je kaj je tema zato v eni od novih tem sem zasledil tole; http://www.youtube.com/watch?v=xXPaNcUeXrg No takemu je treba vzeti vozniško :twisted:

Za 160 km/h skozi rdeč semafor bi bila to še precej mila kazen...

Jah to je pri nas kazen če sploh je ker ponavadi jo taki odnesejo najboljse :twisted:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 29, 2008 12:29 am

avto je pa najverjetneje bil izposojen tist čas iz avtohiše.
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe feb 29, 2008 9:03 am

Mare9mm je napisal/-a:Primer, ljudje, ki v uvinku "krivijo" avto. To so tisti, ki preden zavijejo levo, najprej malo odvijejo na desno.

Prometno pa bi vzel mulariji, ki v navadne žaromete brez primernih parabol in leč tlači xenon kit in mi svetijo v tilnik, kot da za mano stoji šleper z dolgimi lučmi. :lol:

Ja, kontra zavijanje pred ovinkom je lahko zelo nevarno ... meni je ena baba na ta način že snela ogledalo :shock: biga njo, preden je desno zapeljala na odcep, je pred odcepom zapeljala levo čez sredinsko črto naravnos proti meni :shock: takim bi definitivno vzel izpit ... še vozniki avtobusov in tovornjakov vezijo lepše ... K sreči se je ogledalo samo zasukalo :?

Xenon kiti in modre ledice ... ne rabiš vzet izpita, dovolj bo za začetek 500€ kazni za ledice in 1000€ ali bolje 2000€ kazni za xenon kit, ki slepi ostale udeležence v prometu :evil:
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe feb 29, 2008 9:12 am

reber je napisal/-a:
Mare9mm je napisal/-a:Primer, ljudje, ki v uvinku "krivijo" avto. To so tisti, ki preden zavijejo levo, najprej malo odvijejo na desno.

Prometno pa bi vzel mulariji, ki v navadne žaromete brez primernih parabol in leč tlači xenon kit in mi svetijo v tilnik, kot da za mano stoji šleper z dolgimi lučmi. :lol:

Ja, kontra zavijanje pred ovinkom je lahko zelo nevarno ... meni je ena baba na ta način že snela ogledalo :shock: biga njo, preden je desno zapeljala na odcep, je pred odcepom zapeljala levo čez sredinsko črto naravnos proti meni :shock: takim bi definitivno vzel izpit ... še vozniki avtobusov in tovornjakov vezijo lepše ... K sreči se je ogledalo samo zasukalo :?

Xenon kiti in modre ledice ... ne rabiš vzet izpita, dovolj bo za začetek 500€ kazni za ledice in 1000€ ali bolje 2000€ kazni za xenon kit, ki slepi ostale udeležence v prometu :evil:

Za kontra zavijanje si še poceni odnesel. Jaz sem imel zaradi tega karambol, ker je en stari čiča na RONDOJU si vzel "enschlag", ko je zavijal IZ rondoja in pri tem sploh ni pogledal nazaj, pa zapeljal direktno na notranji pas rondoja, kjer sem vozil jaz.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe feb 29, 2008 9:29 am

cliopower je napisal/-a:Nisem bral cele teme ampak iz naslova razvidno je kaj je tema zato v eni od novih tem sem zasledil tole; http://www.youtube.com/watch?v=xXPaNcUeXrg No takemu je treba vzeti vozniško :twisted:

Takega je treba odpeljati na zdravljenje, ne samo da se mu odvzame vozniško in seveda doživljenska prepoved vožnje, če bi bilo zdravljenje neuspešno.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe feb 29, 2008 3:39 pm

To je dober primer uporabe vozila kot orožja in za tako početje bi jaz doživljensko odvzel dovoljenje in za povrh dodal še pogojno kazen enega leta, v primeru povzročene nesreče s samo materialno škodo (s takimi dokazi) pa tudi kak mesec na hladnem+leto dni pogojne.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe feb 29, 2008 7:28 pm

Ena trditev v kateri se popolnoma strinjam z mojim fotrom.

1/4 folka bi mogl čist takoj vzet izpit !!!
1/4 ga pa sploh nikol nebi smela dobit !!!

Pa bi blo res takoj bolše na cesti. V današnjem času je res že samoumevno da ma vsak izpit noben pa se ne zamisli da mogoče pa nekdo res ni sposoben za to. Sam član izpitne komisije mi je povedal kako ocenjujejo kandidate ki že 3,4,5x opravljajo izpit. Ne gledajo več če vozi tako kot je treba ampak samo še če z svojo vožnjo ne ogroža drugih. Žalostno a resnično.

Pol so pa še heroji kot je ta na posnetku, ki so bolj pametni od vseh drugih ki smo kreteni in ne vemo da če greš samo sekundo ali dve v rdečo iz strani še nikogar ne bo (pozabi pa na neučakane pešce ki štartajo(mo) takoj ko vodij(mo) da avto ustavi), in je najbolj pameten ko po levi prehiit 3 avte k že stojijo v rdeči in gre naprej. :bonk :bonk

Takim pa res takoj uzet izpit vsaj za ene 2 leti pa ravno toliko pogojne. Če pa je slučano med tem svojim manevrom še koga poškodoval pa adijo izpit za vse večne čase.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 29, 2008 7:59 pm

šele zdele sm si mal boljš pogledu posnetek in kaj si slišu: "O fak, polcaji!" Sicer pa to, da je šel 170 (no tm nek) po dunajski.... No comment!
Slika

SkAoS
Nov uporabnik

Re: Komu vzeti vozniško?

Napisal/-a SkAoS Če jul 28, 2011 3:15 am

lep pozdrav zgodila se mi je nea eprijetna zadeva z vozniškim dovoljenjem pred leti sem naredil en prekrsek z vozniskim dovoljenjem G do 50ccm in takrat se nisem imel vozniške za avto.lani sem opravil se ispit za B kategorijo in potem lani decembra se sodnijo zaradi motorja ja sodnica mi je odvzela ispit za G kategorijo za B pa pustila se naprej,mesec kasneje dobim pošto z občine da so mi vzeli ispit G kategorije to je po novem A1 nekaj takega ja in mi še zraven napišejo naj se ne vozim z motorjem da je kazen 500e.mesec dni kasneje me pa policija ustavi pač kontrola prometa in ugotovi da nimam tudi ispita za B kategorijo in jaz zacuden kako ne saj bi ga mogel imeti,ker so mi odvzeli samo za motor.po enem tednu klicanja naokoli in skakanja so ugotovili da so storili napako na občini in mi vrnili ispit ja kazen imam jaz za plačat vseeno še večji problem je bil to da sem imel novo sluzbo delal en teden komaj kej pa nisem mel vozniske so me odpustili,ker se ne morem sprijaznit s tem da je prislo do tega in bil sem ze pri odvetniku in tudi prai da lahko občino tozim saj taksnih napak ne smejo delat kaj vi pravite na to ali se lahko kaj doseze s tozbo ker zaradi njih sem vstal brez sluzbe povrh vsega pa se kazen moram sam placat

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 28, 2011 8:44 am

Tožba, jaz tukaj nebi nič razmišljal, ker si bil oškodovan za nekaj denarja + izguba službe, kar je v teh časih zelo slabo. Poišči dobrega odvetnika in tioži občino zaradi njihove napake.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Če jul 28, 2011 9:02 am

nebivedu je napisal/-a:Tožba, jaz tukaj nebi nič razmišljal, ker si bil oškodovan za nekaj denarja + izguba službe, kar je v teh časih zelo slabo. Poišči dobrega odvetnika in tioži občino zaradi njihove napake.

x2. Mislim, da bi ti uspelo uspešno iztržiti nekaj evrov odškodnine.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Če jul 28, 2011 10:36 am

ja ampak je en problem ker je ze nekaj casa od tega in zdaj ne vem ce lahko se kaj storim to se je zgodilo februarja to leto in po mojem razmisljanju vidim da sem bil takrat preeč pošten da sem use skupaj pustil na miru sploh pa zdaj kaj vse dela drzava.ali kdo ve ali je še čas da dam tožbo ali je mogoce občini v interesu za kaksen dogovor?

Uporabniški avatar
Sheeper
Nov uporabnik

Napisal/-a Sheeper Če jul 28, 2011 10:37 am

SkAoS je napisal/-a:lep pozdrav zgodila se mi je nea eprijetna zadeva z vozniškim dovoljenjem pred leti sem naredil en prekrsek z vozniskim dovoljenjem G do 50ccm in takrat se nisem imel vozniške za avto.lani sem opravil se ispit za B kategorijo in potem lani decembra se sodnijo zaradi motorja ja sodnica mi je odvzela ispit za G kategorijo za B pa pustila se naprej,mesec kasneje dobim pošto z občine da so mi vzeli ispit G kategorije to je po novem A1 nekaj takega ja in mi še zraven napišejo naj se ne vozim z motorjem da je kazen 500e.mesec dni kasneje me pa policija ustavi pač kontrola prometa in ugotovi da nimam tudi ispita za B kategorijo in jaz zacuden kako ne saj bi ga mogel imeti,ker so mi odvzeli samo za motor.po enem tednu klicanja naokoli in skakanja so ugotovili da so storili napako na občini in mi vrnili ispit ja kazen imam jaz za plačat vseeno še večji problem je bil to da sem imel novo sluzbo delal en teden komaj kej pa nisem mel vozniske so me odpustili,ker se ne morem sprijaznit s tem da je prislo do tega in bil sem ze pri odvetniku in tudi prai da lahko občino tozim saj taksnih napak ne smejo delat kaj vi pravite na to ali se lahko kaj doseze s tozbo ker zaradi njih sem vstal brez sluzbe povrh vsega pa se kazen moram sam placat

A je res tako težko uporabljat vejice, pa mogoče tu pa tam kako piko, pa veliko začetnico ? Vsekakor vzami odvetnika. Ker če boš sam skakal po sodiščih, pa pisal odgovore,pritožbe,itd. in bodo izgledale nekako tako, kot tale tvoj zmazek tu zgoraj, te noben ne bo jemal resno...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 28, 2011 4:09 pm

Če je točno tako kot si napisal je rešitev samo ena in to je tožba sploh, če lahko dokažeš, da si izgubil službo ravno zaradi te napake.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 28, 2011 7:45 pm

Ne mešat tožbe in pritožbe; časa za pritožbo imaš 7 dni. Po tem postane zadeva pravnomočna. Ti pa njih tožiš zaradi napake iz malomarnosti, ki je odločilno vplivala na tvoje življenje (izguba službe - t.j. vira dohodka, prepoved vožnje z osebnim vozilom...). Tu pa je zastaralni rok 3 leta, če se prav spomnim.

Zavedaj se, da to velja le, če govoriš resnico; t.j. če so ti res zatrdili, da ne bodo vzeli B kategorije.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov