moje mnenje..ob nakupu je vsak dolžan sam pogledati,pregledati kako je z avtomobilom...vem,da je šlo za majhen denar ob nakupu,ampak bi lahko kupec peljal tudi na kakšen pregled,sploh pa,ker avto je ze nekaj STAR,sploh pa če ga misli
uporabljati zase in ne prodati naprej!!..
Menim pa,da mu prodajalec
ni DOLŽAN menjati roko.
Recimo,da se kupec ne spozna preveč na avtomobile,pa recimo,da za isti denar kupuje avtomobil,rečmo,da gre na preizkušnjo,avto bi lepo delal itd.. zato ga tudi vzame(pregledal ga je samo sam),potem pa bi po nakupu šel na tehnični in ga seveda
ne bi opravil,ker recimo bi ploščice ali pa diske bilo potrebno menjati(recimo na eni strani)...in kaj potem bi po vašem mnenju prodajalec bil dolžan kupcu
menjati komplet bremze??PO mnenju Uporabnikov SEVEDA,ker to je nateg OD NATEGOV

pa,da mu zraven še plača križarjenje za 2-osebi po sredozemlju

bodite resni
Najbolje bi bilo,da mu kupi še en par novih gum

.
.nevem kako nekateri kopujejo avtomobile,ampak to je normalno potrošni material..ne moreš pričakovat,da pri avtomobilu letnika 94 ne boš rabil OB NAKUPU menjati NIČ.Itak samo registriraš in voziš??Nekatere boli K.... za svojo VArnost in drugih udeležencev pol pa se dogaja to kar se!!
Recimo ko sem jst svojega kupoval smo tudi vse v NULO pregledal ampak po kakšnem tednu dni mi je tudi kej crknilo ali pa bi moral zamenjati.Lahko pokličeš prodajalca nazaj,pa mu poveš,AMPAK NE PRIČAKOVAT veliko!!
Morate pa tudi razumet,da roka lahko dobi kvečjemu luft..zdej če zaradi tega ne naredi tehničnega je mogla bit res kriza in bi bilo pametno menjat..
Lahko pa tudi napišem kaj se je meni enkrat pri prodaji zgodilo.Prodajal sem megana l.99(dobil ga v račun,ko sem svojga prodajal)...itak takoj smo ga pregledali menjali par stvari(gume,redni servis...),da je avto bil poštiman za vožnjo,nato ga pač naprej prodali.Kupec je avtomobil peljal na tehnični...k 2-ma različnima mehanikoma itd....ker mu je odgovarjal(avto je bil res mehansko vzdeževan+zelo lepo ohranjen) ga je vzel in registriral..
Po tednu dni mene kliče,da mu je eno kolo,ko je zategnil ročno blokiralo...naročil vleko ga peljal k svojemu mehaniku,kjer je ugotovil,da so se mu pakne odlepile...in tako je pač zadnje bremze menjal..BTW..ko smo na tehničnem avto pregledovali so bremze presenetljivo dobro prijele,zato si ne bi nobeden mislil,da bi se lahko to zgodilo,pa še nedolgo nazaj so bile Menjane...
No ker sem zelo dober človek po naravi(če ne že predober),sem mu
ponudil SAM,da mu poravnam
STROŠEK menjave in materijala,to pa zato,ker vem kako je za mlade družinice ko moreš gledat res na vsaki denar pa še plače v prekmurju niso glih visoke,zato se vsak takšen strošek na denarnici pozna...
VESTE kakšen odgovor sem dobil od njega..
.AVTO NI NOV in ko sem ga kupoval sem ga glih zato,dal temeljito pregledat pa tudi to je potrošni materjal,katerega pač je treba zamenjat...pa tudi ti kot prodajlec
nisi mogel to vedeti,sploh pa ker so bremze na tehničnem odlično prijele...
No kaj se lahko naučimo iz tega?To,da take malenkosti po mojem prodajalec ni dolžan zamenjati na svoje stroške(seveda sporazumo z kupcem)...drugače bi rekli če bi mu po NAKUPU recimo zaružil menjalnik,motor itd...,kjer so stroški v vrednosti avtomobila..tam pa bi bila LAHKO PRIKRITA NAPAKA itd...
Lahko pa bi mu pa Kupec tudi rekel,da naj PRODAJALEC opravi tehničnega potem pa ga bo kupil,drugače ne..
Še nekaj,da dodam,pomoje je
KUPEC KUPOVAL novi avto IZ SALONA(očitno zraven zgrešil letnice,sedaj pa se počuti oguljufanega,ker tehničnega ne naredi
Welcome to real life) pa tudi na katerem očitno NE pričakuje,da bo rabil kakšen dotrajen
DEL menjati mogoče tudi kej vložiti,ker so ostali
LAstniki ITAK pred njem ""KAO VSE MENJALI"pa tudi,ker ga je
kupil za SAMO 300e(avto itak ni nič vreden)

in tako mislil,da bo vsako leto naredil tehnični v prvo
???LAHKo pa tudi,
DA NIMA DENARJA za menjavo ene boge roke

(TAki so po navadi glasn

i...kupijo avto za 200-300e potem pa""
KAKO ME JE NATEGNIL"itak roko morem zaradi njega zdej menjat
,ker jo še nikol NISEM RABU

..za take obstajajo drugače avtomehaniki,kateri ti ga pregledajo(seveda ne zastojn ali pa tudi

)..
Aja,kupim pa itak avto za 300e in da,bi dal za pregled 50-100e??to je brezveze

)!!Glede na to tudi,za kakšno vrednost gre(300e) verjamem,da taka roka ni draga!!

Ta takšen denar kot je tale kupil ta avto,bi jst temu kupcu RAje priporočil en
dobr bicikel..

pa vsaj tehničnega ne bi rabil delat..(razen če se ne bodo NAŠI POSRANCI še kej takega domislel

)se ne bi čudil..
Lep poletni dan vsem še naprej