Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nejko
Novinec

Rover se posalvlja...

Napisal/-a Nejko So dec 07, 2002 3:09 pm

Danes sem prebral da sta se Tehnounion in Rover razšla in tako ostaja ta znamka na slovenskem trgu brez zastopnika. Zanima me vaš komentar in če imate kakšne informacije kako bo sedaj z novimi Roverji in tistimi, ki jih nekateri še moramo servisirat.
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=9477][img]http://www.poraba.com/povprecna/9477_1.png[/img][/url] LPG

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Re: Rover se posalvlja...

Napisal/-a Jinxy So dec 07, 2002 3:26 pm

Zalostno, zalostno...:( Tezko je z gotovostjo trditi kdo je kriv, ampak po mojem mnenju je to Tehnounion, ki zadnja leta ni naredil glede Roverjev prakticno nic! Nobene reklame, nobene akcije...sej veliko ljudi sploh ne ve, kaj je Rover..."Kaj, a Roverja imas, a to je korejski avto?" :(

Kako bo naprej, je pa res veliko vprasanje. Za nove Roverje po mojem niti ne bo tak problem, sploh potem, ko bomo (ce bomo) v EU. Treba bo najt novega zastopnika ker ce pogledas koliko je v SLO starejsih Roverjev (nekje do letnika 99), se to vsekakor splaca!
Mene osebno bolj skrbi kako bo s servisom in nabavo rezervnih delov (no ja, to itak Italija :)) ker ne vem, a imas sploh lahko pooblascen servis v neki drzavi, ce nimas uradnega zastopnika?

Priznam, da sem kupil mojega Roverja kot tolazbo ker nisem uspel najti nobene pametne Honde, moram pa priznat, da me je avto POPOLNOMA NAVDUSIL in se sploh ne sekiram vec ker nimam Honde!

Dejte vsi tisti na forumu, ki imate Roverja, napisat se kaksen komentar na to temo. Lahko se pa zmenimo, se zberemo, pa postanemo mi pooblascen uvoznik :)

LP, Jinxy
Slika

Rover 214 Si \'97

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So dec 07, 2002 4:19 pm

Se mi zdi, da je bil Rover ena dobra altzernativa, za vse, ki so hoteli malo drugačen avto, pa vseeno niso hoteli zapraviti celege premoženja za to. sem bil zadnjič pri Selmarju, pa sem se pogovarjal z njihovo vodjo prodaje in mi je deejal, da se z Tehnounionim nikakor ni dalo sodelovati. Secer pa sem vozil najprej 414 l 93, imeli smo ga do 98 prez napak napravili pa 145.000 km, od 98 do sedaj pa prav tako 414, pa prav tako prez napak, razen potrošnega materiala in pa enkrat je počila kljuka na sovoznikovih vratih.
BMW 323i (1983)
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=9477][img]http://www.poraba.com/povprecna/9477_1.png[/img][/url] LPG

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden Ne dec 08, 2002 5:07 pm

Ja mi tud mamo roverja (416 si/1997), pa za enkrat kr gre...
Pomoje se kak nov uvoznik že našu, bolj problematično je, če bo rover sploh še delal avte... Kar se je do zdej govorilo, so pri roverju v kr hudi krizi... Bomo vidli kaj bo-nov model serije 400 in 200 naj bi pršu leta 2004...

P.S.: Pa glih da povem: To je moj prvi post, pa sm vas teu še malo pozdravt... ;)

Malcolm
Nov uporabnik

Napisal/-a Malcolm Po dec 09, 2002 12:15 am

Hja Jinxy nevem no js mam Roverja 416 Sli že sedem let oče pa je mel Hondo ESI ti povem, da ko se s Hondo peleš na Roverja kr pozabiš. Po moje je Rover en f***** klon narejen iz slabe kopije sj res da ma motor pa elektriko od honde ampak to ni to. Men se že vsaj ena štiri leta vsak dan neki z**** tako, da sm že skori celga zamenjal in Nejko kljuko na vratih sem vsaj že štirikrat popravljal tako,da če mene kdo o Roverju kej upraša ČIM DALJ STRAN!!!A ja pa še to ga prodajam če kdo kupi (se mi bl dopade R5 od mame)
Slika

honda2
Nov uporabnik

Napisal/-a honda2 Po dec 09, 2002 8:52 am

Jest bi takole povedu imel sem dve hondi ena je bila letnik 90 Civic 1.6 130KM druga pa letnik 93 Civic Esi foter je pa imel tri Prelude.
ko sem prodal hondo sem hotel kupiti seveda Hondo 1.6 Vti ampak sem rabil denar za druge zadeve tako da sem kupil Roverja 416 l.97 z vso opremo zaenkrat sem z avtom zadovoljen ampak to ni Honda sej je ful podobnosti z Hondo ampak jest se ne morem navadit pravijo da tisti ki ni imel Honde ne ve kaj je to avto pa s tem ne mislim pljuvat čez druge znamke ker ima pač vsak svoj okus.Kar se tiče tovarne Rover so se osamosvojili in je to največja proizvodnja v Angliji tko da se za propad ni treba bati.Da je pa Tehnounion zgubil BMW in Rover pa ni nič čudnega saj so bili za moje pojme nesposobni.Za Roverja sploh niso imeli nič na zalogi za vsak rezervni del si moral čakati po tri tedne.
To so moje izkušnje.

Veselo vožnjo vam želim z Roverji pa prosim še za kakšno mnenje lohk se pa tut kdaj dobimo pa osebno podebatiramo.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Re: Rover se poslavlja...

Napisal/-a Jinxy Po dec 09, 2002 10:13 pm

Malcolm: Saj je pri vsaki znamki avtomobila enako...nekomu dela avto 10 let brez napak, samo redni servisi, nekomu pa nonstop nekaj crkuje pri enakem avtomobilu! Jest imam zaenkrat kar sreco z mojim. Je pa seveda ze novejsi model in s Hondo sploh nima nobene veze, tako da ponaredek glih ni.

Ko sem kupoval avto, sem imel na voljo milijon in sem kupoval Hondo...najvec kar bi dobil za ta denar je kaksna ESI letnik 94 ali manj z REALNIMI 130000 km ali vec, v kaksnem stanju je velika vecina teh avtomobilov pa itak vsi vemo...Potem sem pa zagledal tega Roverja: za ISTI denar sem dobil letnik 97, 60000 km, s servisno knjizico, ABS, oba airbaga, elektrice sipe, ipd. Da ne govorim o notranjem stylingu, predvsem kar se armature tice (usnje, mehki materiali)!

Avto za svojo 1.4 masino leti kot raketa (pod 10s do 100 km/h), edina prava slabost je po mojem mnenju mehko podvozje, ki pa ne bo vec dolgo mehko ker ga bom znizal :)

Tko kot je ze Nejko rekel...avto je nekaj posebnega in zaradi tega mi je tako vsec!

Drugace pa sanjam o MG ZR-ju, ki je ze tovarnisko spuscen, 17" lite feltne, 160 konjev, 7s do 100 km/h...bom videl, kaksna bo cena cez 3 leta :)
Slika

Rover 214 Si \'97

honda2
Nov uporabnik

Napisal/-a honda2 To dec 10, 2002 8:09 am

MG-ZR čez tri leta ne bo bistveno cenejši sugurno bo še vedno dražji od Honde.

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Ne dec 15, 2002 12:20 pm

Foter ima Roverja 75 in ko sem mu povedal to novico, je takoj reko da ga bo prodal, ker bo verjetno cena rabljenim roverjem zaradi tega kar precej padla. Avto je delal kar dobro, voznja v njem pa je tudi kar udobna.

Kolko vem morajo rezervne dele in servise zagotovit še 10 let.

Zastopstvo pa bi naj prevzela neka firma Rover d.o.o., samo dvomim da bo kaj iz tega.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So dec 21, 2002 5:39 pm

Danes je uprava Tehnouniona zanikala, da so se z Roverjem razšli. Pogodbo z njimi imajo še namreč do konca prihodnjega leta. V Tehnouniunu so "zgolj" sledili, da se bodo več ukvarjali z prodajo avtomobilov, še vedno pa bojo generalni uvozunik za Roverje. Prodajali pa jih bodo njihovi pooblaščeni prodajalci po Sloveniji. Pojavlja se mi samo eno vprašanje kakšen smisel ima vse skupaj, glede na to, da v marketing sploh ne vlagajo več nikakršnih sredstev.
BMW 323i (1983)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov