Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Prehitevanje motoristov

Napisal/-a .com So avg 20, 2011 12:34 pm

eclipse_R je napisal/-a:O čem vsi govorite? Avtor se je pritoževal čez prehitevanje na avtocesti, kjer ga je prehitel po levi strani, na 1 m placa med ograjo in njem, medtem ko je bil on vštric z drugim vozilo. Skrajno idiotsko, bi tudi jaz rekel in vsi tisti, ki to delate pač nehajte zagovarjat tega in mogoče raje nehajte s tem početjem. To je to. Ni debate o tem kako stojiš na meji, kako stojiš v kakršnikoli kolini pri +30, verjamem, da temule na avtocesti ni bilo nič vroče (mogoče takrat, ko je bil vštric z ograjo in avtom). Motorist, ne-motorist, noben nima z ničemer opravičevat takih dejanj - najbrž pa jih nekateri zato, ker tudi sami to delajo.

Se pa strinjam, če vidim motorista, ga spustim naprej čimprej. Ker vem, da mu bo lažje in ker v dosti primerih vem, da bo drugače šel prehitevat v nepregledne ovinke magari..

lp

eden redkih, ki ve o čem sem jaz pisal :D :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So avg 20, 2011 3:26 pm

HPF je napisal/-a:Tudi sam se vedno ko zagledam motorista za sabo umaknem skrajno desno, pa čakam da odleti mimo. Dosti se jih tudi zahvali.. je po mojem mnjenju okoli 20% bedakov; takih, k izzivajo srečo na vsakem ovinku.. onih "tadobrih" si človek niti ne zapomni..
Se pa mi zadnje čase več krat zgodi, da če motorist opazi, da vozim malo hitreje, mi pritiska od zadaj, da skupaj odpeljeva nekaj ovinkov.. (dravska dolina).. večina jih je sicer pol normalnih, pa grejo dalje in pozdravijo.. se je pa že tudi zgodilo, da me je en hoto na vsak način prehitet v ovinku po drugem voznem pasu..

gecco je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:
Mgajvr je napisal/-a:fantje, ne zdaj vseh motoristov metat v isti koš! zaradi par procentov divjakov še niso vsi isti.

normalnih motoristov je glih 20%, ostalo so pa samo bedaki,ki mislijo,da so boga za jajce prijeli če so hitrejši od avtov in da so glavni na cesti.

za njim it pa zbit, pa si bo zapomno kdo je šef na cesti - avto. :evil: :lol: :mrgreen:

Pojdi v grčijo svojo teorijo testirat!

V Grčiji so nori, res.. tam sem še sam pado z motorjem zaradi.., ampak če si res mojster, pa moreš it v Maroko. Ko vidiš kak tam vozijo, si niti pomislit ne upaš, da bi najel avto/motor.

Sem imel bolj v mislih naj gre v Grčijo probat če je res avto šef na cesti :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne avg 21, 2011 8:35 am

Symon je napisal/-a:Zagledam motorista v ogledalu, se umaknem na rob vozišča, motorist pade mimo in pozdravi in oba sva dobre volje. :D
Najbolj retardirano se mi zdi pa šikaniranje motoristov, sem že slišal za marsikatero dogodivšpčino, ko ljudje namerno blokirajo motorista. Kot, da imaš kaj od tega, motorist je pač toliko ožji in naj uživa, če lahko. Najbrž bo problem v fovšiji ker oni ne čakajo v kolonah. In ja, so pravila, da se ne prehiteva ampak treba je biti malo praktičen, življenjski.

škoda da ni več takih na cesti kot si pa ti :)
mene je že marsikater hotel stiščat na bankinu-očitno je nekaterim v podčast da ga motorist prehiteva..........

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne avg 21, 2011 9:39 am

black je napisal/-a:Nimam problema z motoristi. Ko ga vidim v ogledalu grem čim bolj za rob ceste, da gre čim prej mimo.
Imel sem pa problem z enim motoristom, ko me ni pustil da ga prehitim. Počasi se je cjazil pred mano in vedno ko sem se odločil za prehitevanje je stisnil po gasu... To sigurno ni bilo slučajno, ker se je ponovilo večkrat. Takrat me je prijelo da bi ga pahnil v graben :D ... Vendar mi ga je s trikom le uspelo prehiteti :lol:
Načeloma se pa dobro razumem z motoristi :)

Enako naredim tudi jaz in kot je Symon rekel, vsi smo dobre volje. Se je pa tudi meni enako zgodilo to, kakih 3-4x. Ne vem kaj temu folku ni jasno. Če bo kriza in se bom moral umakniti, se bom moral umakniti proti njemu.. In če ne bo ravno dovolj prostora, le kdo bo potegnil krajšo..??
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov