Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Diesel
Novinec

Kraj: Maribor

Rabim nasvet!

Napisal/-a Diesel Ne dec 15, 2002 2:59 pm

Danes sem na Vojkovi v Lj. zapeljal v lužo a pod lužo je bla ena fajn vlka lukna in presekal sem gumo.Šel sem na PP Bežigrad kjer so naredli zapinik.Zaj me pa nekaj zanima; glede na to da vsako leto plačam cestnino v upanju da so ceste vozne ne mislim krit stroškov nove gume.Škodo bom uveljavljau na zavarovalnici samo je problem ker take gume kot sem jo imel ne delajo že od vojne naprej. (Sava ice)
Tud če mi dajo keš za eno gumo si morem kupit še eno ker ne morem met na vsaki aksi drugo firmo. Ma kdo kakšno podobno izkušnjo, oz. kak naj iztržim čim več dnarja na zavarovalnici. Konec koncev nisem bil jaz kriv!!!!
Slika

DIVKO
Nov uporabnik

Re: Rabim nasvet!

Napisal/-a DIVKO Po dec 23, 2002 9:21 am

Ponavadi izredno teško....komunlano /cestno podjetja so sicer pristojna, da odpravljajo poškodbe na voziščih. Tako, da bi ti moral tukaj ugotoviti mnogo dejavnikov, da bi lahko upravičeno uveljavljal odškodnino za nastale poškodbe.

Potrebno bi bilo ugotoviti, če so bili o nastali poškodbi obveščeni pred tem tvojim trkom (ponavadi ne, ker jih o tem obveščajo policisti, takoj zatem, ko kakšno nesrečo posledično zaradi te poškodbe obravnavajo). Lahko tudi preko policije ugotoviš, če so jih o čem podobnem obveščali.

Namreč prav na podlagi tega, če so bile pred samim dogodkom (tvojo nesrečo) o tem obveščeni, ji lahko ti preko zavarovalnice odškodninsko terjaš. Saj so prav oni posredni povročitelj prometne nesreče: vedeli so namreč za neko oviro na vozišču in niso poskrbeli vsega potrebnega, da bi jo odpravili.

Torej polna letanj, pa preverjanj...konc koncev ti kot fizični osebi marsikaterega podatka ne bodo hoteli nuditi...tako da je teško in se je potrebno vprašati, če se splača.

Tukaj govorim o mestnih, lokalnih ulicah in obmestnih ulicah. Dtugače red velja na cesta I reda (AC, CRMV, druge pomembne ceste...)

Za princip se splača vse.press

[Sporočilo uredil/a DIVKO na dan 23.12.2002 ob 09:23 GMT]
Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique trubuere

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Po dec 23, 2002 11:53 am

Kje na Vojkovi to? Jst se skor usak dan tam vozm, da se se men ne bo zgodl kj tazga.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
mikey
Novinec

Napisal/-a mikey Po dec 23, 2002 12:25 pm

Diesel pravi:

Danes sem na Vojkovi v Lj. zapeljal v lužo a pod lužo je bla ena fajn vlka lukna in presekal sem gumo.Šel sem na PP Bežigrad kjer so naredli zapinik.Zaj me pa nekaj zanima; glede na to da vsako leto plačam cestnino v upanju da so ceste vozne ne mislim krit stroškov nove gume.Škodo bom uveljavljau na zavarovalnici samo je problem ker take gume kot sem jo imel ne delajo že od vojne naprej. (Sava ice)
Tud če mi dajo keš za eno gumo si morem kupit še eno ker ne morem met na vsaki aksi drugo firmo. Ma kdo kakšno podobno izkušnjo, oz. kak naj iztržim čim več dnarja na zavarovalnici. Konec koncev nisem bil jaz kriv!!!!

Pozanimat se je treba če ma kdo kakšno tako gumo ki bi ti jo odstopil za male pare!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov