tristan01 je napisal/-a:crxdelsol je napisal/-a:ESP se mi zdi priročen samo če ga lahko izklopiš. Sicer sem ga sprobal samo na P 406 ampak se mi ne dopade, brez ESP zvoziš hitreje krožnega, ovinke...vse.
Mislim, da si pri tej temi zgrešil pomen ESP. Le ta ni tam zato, da bi lahko ovinek zvozil čim hitreje, temveč čim varneje. Pod pojmom varnost se smatra, da avtomobil zadrži čez celoten ovinek začrtano pot tudi v primeru če je voznik precenil stanje pod kolesi ali se je zgodilo kaj drugega. ESP je namenjen vožnji v okviru fizikalnih meja in celo z malce rezerve. Podiranje rekordov pa zahteva vožnjo na skrajni fizikalni meji vozila (drsenje skozi ovinke).
LP Tristan01
@tristan01
Imaš prav...
@crxdelsol
imam E46 323i 2.5 170 KM in imam DSC, ki vključuje tudi ESP in je zelo dobra stvar greš malo hitreje skozi ovinek ali preveč zasukaš volak in ESP odzame gas, zabremza potrebno kolo... Tako, da boš lahko šel skozi ovinek 10 km/h hitreje kot nekdo s ESP ampak enkrat bo totalka

drugi voznik z ESP bo pa vozil do meje varnosti in bo bolj varno prišel na cilj kot ti

in skoraj z enako hitrostjo, skozi ovinke ko ti, ker če ESP odzame gas pomeni, da zadnji konec drsi (BMW) in pri 120 km/h ti neboš tako hitro reagiral kot ESP (Jaz pri svojem avtu imam vedno vključen ESP ko vozim hitro) In skozi ovinke se lahko zelo hitro voziš tudi z ESP-jem! Za igranje sneg, mokra cesta pa izključim DSC in se lepo igram

In mislim, da se ESP vključi po 20 km/h