Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: ESP - kako veš da ga avto ima

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 28, 2011 6:16 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:kaj bi dal da bi kangoo mel ESP ... to bi šlo med ovinki .... :D

sicer ima novi kangoo opcijo pod opremo, ESP,...

Sam ESP ti ne bo nič pomagal med ovinki, prej poslabšal situacijo, je pa res, da ni straha da te odnese v maline ali kako drugo grmičevje :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr sep 28, 2011 6:29 pm

_furby_ je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Lahk pa vsak da avto men za čez vikend in bom strokovno pregledal, če ima avto ESP, in ali ta dela.... :mrgreen:

eh... ESP se skriva pred tabo :mrgreen:

Js lahk na ročno obrnem avto z vklopljenim ESP :mrgreen:

ne vrjamem ... bos v soboto moral dokazat to :twisted:

Verjemi, da gre. Sem pošteno preskusil Golfa od drage. Prav lepe osmice lahko rišeš tudi z ESP, seveda pa sem tole počel v snegu in na zaprtem parkirišču.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr sep 28, 2011 6:42 pm

meni z vkljucenim ESP -jem ne uspe. malo odnese, ampak kaj vec ne pusti. moram pocakat sneg :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr sep 28, 2011 7:23 pm

ESP je ena super stvar in ko pride ta prava kritična situacija (ko zakleto si takrat zamišljen) šele vidiš da je zlata vreden.

_furby_ je napisal/-a:meni z vkljucenim ESP -jem ne uspe. malo odnese, ampak kaj vec ne pusti. moram pocakat sneg :mrgreen:

zategni ročno in jo drži (al pa ne pritisnat gumba na ročni), pa boš letel okrog tak da ti ne bo nč jasno :twisted: pa ne rabiš nobenega snega al pa dežja, sam gum ti ne sme bit škoda. v najslabšem primeru maš ročna, bok, streha :D
LP Rok

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr sep 28, 2011 7:39 pm

Drocky je napisal/-a:ESP je ena super stvar in ko pride ta prava kritična situacija (ko zakleto si takrat zamišljen) šele vidiš da je zlata vreden.

_furby_ je napisal/-a:meni z vkljucenim ESP -jem ne uspe. malo odnese, ampak kaj vec ne pusti. moram pocakat sneg :mrgreen:

zategni ročno in jo drži (al pa ne pritisnat gumba na ročni), pa boš letel okrog tak da ti ne bo nč jasno :twisted: pa ne rabiš nobenega snega al pa dežja, sam gum ti ne sme bit škoda. v najslabšem primeru maš ročna, bok, streha :D

to je ta problem. jaz sem jo vrjetno prehitro spustu in pol je ESP zagrabu. :)
turbo inside

Uporabniški avatar
Surts
Nov uporabnik

Napisal/-a Surts Sr sep 28, 2011 10:02 pm

Pri vklopu ESPja sem opazil da ti odvzame tudi gas ---> konec zabave

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 28, 2011 10:17 pm

speedfreak je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:kaj bi dal da bi kangoo mel ESP ... to bi šlo med ovinki .... :D

sicer ima novi kangoo opcijo pod opremo, ESP,...

Sam ESP ti ne bo nič pomagal med ovinki, prej poslabšal situacijo, je pa res, da ni straha da te odnese v maline ali kako drugo grmičevje :mrgreen:

Pri novem Kangooju je odvisno od tega a je posodobljen ali ne! :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=aAuwd4vr ... re=related

Še zanimiva primerjava...

http://www.youtube.com/watch?v=bCmB0UVdx8E
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Sr sep 28, 2011 11:17 pm

Prav tako pri Peugeot 206 RC z vklopljenim ESP-jem, obračaš bolj na "hard" z ročno pa napiše ESP Faulty, vgasneš in prižgeš avto in je spet on, v glavnem se da obračat z ročno tudi če je ON, kar se tiče ostalega pa ne *popusti*...

Drugače je pa ESP res zelo priročna zadeva...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če sep 29, 2011 12:38 am

ESP se mi zdi priročen samo če ga lahko izklopiš. Sicer sem ga sprobal samo na P 406 ampak se mi ne dopade, brez ESP zvoziš hitreje krožnega, ovinke...vse.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če sep 29, 2011 5:34 pm

Pri Cliu, če greš hitreje čez ovinek (gladek rondo predvsem) malo utripa ESP lučka čeprav niti ne čutiš kaj počne. Najverjetneje malo bremza, in minimalno odvzema gas. Če ga pa preteraš, da ti uide rit ti pa gas čisto zapre (oziroma ga je komaj kaj) ter obenem zabremza tako, da ti ni nič jasno in je skregano s fiziko. :shock: Ker, ko ti odnese rit in zabremzaš te bo odneslo, tule se pa avto skoraj na mestu ustavi, izgleda točno ve koliko mora bremzati na kakšnem kolesu. V glavnem fajn pogruntavščina za običajno furanje ko te kaj preseneti. In fajn, da se pri Cliu da popolnoma izklopiti. 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če sep 29, 2011 7:45 pm

crxdelsol je napisal/-a:ESP se mi zdi priročen samo če ga lahko izklopiš. Sicer sem ga sprobal samo na P 406 ampak se mi ne dopade, brez ESP zvoziš hitreje krožnega, ovinke...vse.

Mislim, da si pri tej temi zgrešil pomen ESP. Le ta ni tam zato, da bi lahko ovinek zvozil čim hitreje, temveč čim varneje. Pod pojmom varnost se smatra, da avtomobil zadrži čez celoten ovinek začrtano pot tudi v primeru če je voznik precenil stanje pod kolesi ali se je zgodilo kaj drugega. ESP je namenjen vožnji v okviru fizikalnih meja in celo z malce rezerve. Podiranje rekordov pa zahteva vožnjo na skrajni fizikalni meji vozila (drsenje skozi ovinke).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Bostyan87
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Bostyan87 So okt 01, 2011 3:16 am

tristan01 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:ESP se mi zdi priročen samo če ga lahko izklopiš. Sicer sem ga sprobal samo na P 406 ampak se mi ne dopade, brez ESP zvoziš hitreje krožnega, ovinke...vse.

Mislim, da si pri tej temi zgrešil pomen ESP. Le ta ni tam zato, da bi lahko ovinek zvozil čim hitreje, temveč čim varneje. Pod pojmom varnost se smatra, da avtomobil zadrži čez celoten ovinek začrtano pot tudi v primeru če je voznik precenil stanje pod kolesi ali se je zgodilo kaj drugega. ESP je namenjen vožnji v okviru fizikalnih meja in celo z malce rezerve. Podiranje rekordov pa zahteva vožnjo na skrajni fizikalni meji vozila (drsenje skozi ovinke).

LP Tristan01

@tristan01

Imaš prav...

@crxdelsol

imam E46 323i 2.5 170 KM in imam DSC, ki vključuje tudi ESP in je zelo dobra stvar greš malo hitreje skozi ovinek ali preveč zasukaš volak in ESP odzame gas, zabremza potrebno kolo... Tako, da boš lahko šel skozi ovinek 10 km/h hitreje kot nekdo s ESP ampak enkrat bo totalka :D drugi voznik z ESP bo pa vozil do meje varnosti in bo bolj varno prišel na cilj kot ti :D in skoraj z enako hitrostjo, skozi ovinke ko ti, ker če ESP odzame gas pomeni, da zadnji konec drsi (BMW) in pri 120 km/h ti neboš tako hitro reagiral kot ESP (Jaz pri svojem avtu imam vedno vključen ESP ko vozim hitro) In skozi ovinke se lahko zelo hitro voziš tudi z ESP-jem! Za igranje sneg, mokra cesta pa izključim DSC in se lepo igram :D In mislim, da se ESP vključi po 20 km/h

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So okt 01, 2011 10:14 am

no pri 406 sigurno ne dela tak profesionalno kot vi opisujete

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne okt 02, 2011 7:38 pm

crxdelsol je napisal/-a:no pri 406 sigurno ne dela tak profesionalno kot vi opisujete

ESP deluje znotraj fizikalni meja in možnosti, čudežev pa ne more ustvarjat. Res so razlike med sistemi posamičnih znamk, načelom pa vsi delujejo zelo dobro. Za tiste ki mislijo da lahko z ESP, ABS in ostalimi pomagali lahko tiščijo povsod do konca ostalo pa bo opravila elektronika pa predlagam da zaradi svoje in naše varnosti pustite avtomobile v garaži in raje odpeljete par krogov NFS ali Grand Tourismo.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne okt 02, 2011 8:50 pm

ESP pač zna zavirat vsako kolo posebej, in s tem lahko poravna avto - večinokrat je to zelo dobra stvar, le redkokdaj pa slaba. Pod ESP spada tudi TC oz ASR, ki pri pospeševanju pusti na kolesa samo toliko gasa, da le ta ne zdrsujejo. Je pa od avta do avta meja zdrsa psotavljena drugače.

Kakorkoli že - če v ovinek vstopiš precej prehitro te nobena elektronika ne zmore rešiti. Je pa ESP odličen pripomoček ko te zanese na mokrem, še boljši pa ko se ti zgodi enako na snegu ali ledu, ker lahko stori nekaj česar človek ne more.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov