HaBBkE je napisal/-a:Ja je odbil pol hise, to ja... Ampak da bi se ustavil pri 150km/h na 0km/h v trenutku, to pa ni enga avta(voznika) da bi zdrzal
RedBaron je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Videl sem kaj se je zgodilo z laguno pri 130km/h - tko da ne mi o varnosti. Na testih je laguna varna, pa sej so tut drugi avti dost varni, ko pa do nesreče pride, lahko pa s to laguno še kakega pešca ubiješ k tok pleh stran leti. Sem videl, kaj je tip naredu z meganom, k naj bi bil tut najbolj varen v svojem razredu - in to mehanik ki dela pri kalanu - eno leto bolniške, pa še eno leto rehabilitacije, ker je samo s ceste na travnik letu pa se mal povalal - bil je pa prepasan in sprožili so se mu vsi airbagi(tudi stranski), pa je še dobil volan v prsa, pa armaturo v noge.
Sam imam na avtu L.85 2mm debel pocinkan pleh, k ga laguna ne bo nikoli imela(res pa da je vse doma narejeno) - spredaj pride prihodnji teden pohištvena cev 80X80 debeline 6mm - to bo prednji odbijač domače proizvodnje(made in doma spacano), zadaj bo enak odbijač, samo še par dodatkov bo imel.
LP
Nebivedu
A si ti mogoče kdaj pomislu, da je point pasivne varnosti preživetje potnikov in ne stanje avta po trku!! Čim več energije se mora porabit z deformacijo temu namenjenih con (če kak kos pleha odleti, se pri tem porabi nekaj energije).
V avtu je vsak kos pleha tam z namenom in ne brez vzroka, če maš ti home made 2mm pleh, je to bolj stel v prazno!! Če si ti doma nekaj "od oka" napacal gor, je to bolj ku*ac!!
Tudi traverzna spredaj ti bolj malo koristi, če se vzdolžni nosilci sesedejo.
Koliko AirBagov imaš??, kaj pa zategovalniki pasov, ojačitve v vratih (ne home made), zmečkljive cone...
Verjetno tvoj avto L85, blizu ne more laguni!!
Brez zamere, ampak tako pač je!!
HaBBkE je napisal/-a:Ja je odbil pol hise, to ja... Ampak da bi se ustavil pri 150km/h na 0km/h v trenutku, to pa ni enga avta(voznika) da bi zdrzal
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov