Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Sash!
Nov uporabnik

Zapuščena / neregistrirana vozila na parkiriščih

Napisal/-a Sash! So okt 29, 2011 1:54 pm

Sicer ne vem kam naj to napišem, pa bom kar sem. Zanima me kako je lahko mogoče, da nek avto, po tem ko mu že davno preteče registracija in lastnik odstrani registrske tablice, je normalno parkiran na parkirišču? Eden tak je v naši mestni četrti že 2 leti parkiran, brez tablic, zapuščen. A kakšna javna inštitucija nima podatkov o zadnjem lastniku, ker le ta bi moral poskrbeti za odstranitev avta? In na tem našem parkirišču se kar vsake toliko časa najde dodaten avto brez tablic, kjer mu je očitno "zadnje mesto". Zakaj se ne opozarja lastnikov, da morajo poskrbeti za odstranitev. Malo mi gre že na živce ta situacija.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Zapuščena / neregistrirana vozila na parkiriščih

Napisal/-a esem So okt 29, 2011 2:34 pm

To je marsikje. Verjetno redarji ob vseh pajkih, lisicah, kangujih itd nimajo časa skrbet še za take malenkosti. :evil:
Meni so v Lj nekaj let nazaj ukradli tablice in se je kar hitro pojavilo obvestilo redarstva, da naj odstranim avto, sicer ga bodo oni na moje stroške. Ko sem jih klical in pojasnil, da je avto še registriran, a zaradi kraje pač brez tablic, so preverili in nehali "težit" (mislim, da se je redar celo opravičil, vsekakor je korektno komuniciral). Sedaj je en avto nereg. že nekaj časa na istem parkirišču, pa jih še ni.

Verjetno je najbolj odvisno od zasedenosti redarjev v neki četrti. Če pa tak avto kdo prijavi na redarstvo, bo verjetno hitro odpeljan.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So okt 29, 2011 2:36 pm

Ko lastnik odjavi avto, mora povedati njegovo lokacijo kje se bo nahajal, pa magarej na parkirišču. Lahko pa tako kot so pri nas naredili, da so preko občine stanovalci dosegli, da je lastnik dstranil avto, oziroma kar je od njega še ostalo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So okt 29, 2011 2:36 pm

verjetno ne morejo najti zadnjega lastnika

na lastne stroške pa pač "občina to ne bo odstranila, ker nima denarja"
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver So okt 29, 2011 3:31 pm

Pred časom sem zasledil, da je postopek tak, da se zadnjega lastnika dobi po serijski številki avtomobila, če se tako ne da, potem občina pokrije stroške odvoza. Občini se glede tega ne mudi in se zgane, če je res treba (inšpektorji, prijave..itd)..Dokler je tam "v ene kosu" in da nič ne teče od njega (varstvo okolja) al pa da se kaki vandali ne znesejo nad njim (požig itd), problema za občino niti ni..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So okt 29, 2011 4:18 pm

tudi lepo je vidt :roll:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če nov 17, 2011 5:23 pm

meni so ga po enem tednu že želeli odpeljat. kliči redarje in ga bodo odpeljali. pri nas v kopru to deluje
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov