Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Merjenje hitrosti izven naselja (omejitev 90km/h)

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne nov 06, 2011 11:41 am

Ne vem, ampak sam še nisem videl radarja izven naselja ki bi meril prekoračitev 90km/h ?

s tem ne mislim na radarje na avtocesti ampak izven naselja... so vas že kdaj ustavili oz slikali / dobili kazen ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Merjenje hitrosti izven naselja (omejitev 90km/h)

Napisal/-a lancia hf Ne nov 06, 2011 11:45 am

Na takih cestah bi dosti več kasirali, če bi radar imeli za tiste, ki se po takih cestah vozijo 70-80km/h
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 06, 2011 11:52 am

Sem jih videval dostikrat, Korošči bodo vedeli. Pri "murnhofu" so stali skoraj dnevno....omejitev 90 in pa ravnina. Seveda od takrat , ko so se kazni povečale jih več ni....zakaj? Ker dobijo več , če ustavijo enga ki pelje 55 pri omejitvi 50 kot pa nekoga ki pelje pri omejitvi 90 ,100.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne nov 06, 2011 8:04 pm

Tudi izven naselij se najdejo kontrole z radarjem. Ponavadi se nahajajo na kritičnih točkah (daljše ravnine ali na mestih kjer prihaja do pogostih kršitev omejitve hitrosti). Res pa je da policija tam ne patruljira tako pogosto kot v mestih. Razlogov zakaj je tako je več. Lahko uporabimo Liskovega glede višine kazni, lahko uporabimo Žlenderjevega, da so posledice prekoračitve v mestu hujše... V vsakem primeru v naselju je kontrol več in so bolj pogoste.

Kar se tiče kontrole izven mesta, pa se pogosto zgodi da za cesto le parkirajo vozilo z merilno napravo, kasneje pa kršitelj dobi pismo presenečenja na dom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To nov 08, 2011 10:11 pm

lisko je napisal/-a:Sem jih videval dostikrat, Korošči bodo vedeli. Pri "murnhofu" so stali skoraj dnevno....omejitev 90 in pa ravnina. Seveda od takrat , ko so se kazni povečale jih več ni....zakaj? Ker dobijo več , če ustavijo enga ki pelje 55 pri omejitvi 50 kot pa nekoga ki pelje pri omejitvi 90 ,100.

-letos julija (teden pred novim zakonom) so me dobili na motorju Korošci,mogoče prav na tem mestu,ki ga omenjaš,iz smeri MB proti Dravogradu,dolga ravnina par km pred Dravogradom
-123 km/h,3 pike,ravno,pregledno,nobene hiše :evil:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To nov 08, 2011 10:14 pm

vrjetno misliš "karavanik",ja tam kr radi stojijo :D

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po nov 14, 2011 9:33 am

Jaz jih tudi bolj malo vidim. Vem samo, da me vsak vikend v Velenju pod skakalnico ustavijo in mi dajo pihat :lol:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe nov 18, 2011 6:41 pm

Mene so ravno zadnjič. Omejitev 90, jaz cca 110 :) Cesta sicer prazna in pregledna, ura okrog 9h dopoldne, ampak ok..nimaš kej.

Tako da..jap, merijo merijo tudi izven naselja.

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Pe nov 18, 2011 7:46 pm

xxl je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Sem jih videval dostikrat, Korošči bodo vedeli. Pri "murnhofu" so stali skoraj dnevno....omejitev 90 in pa ravnina. Seveda od takrat , ko so se kazni povečale jih več ni....zakaj? Ker dobijo več , če ustavijo enga ki pelje 55 pri omejitvi 50 kot pa nekoga ki pelje pri omejitvi 90 ,100.

-letos julija (teden pred novim zakonom) so me dobili na motorju Korošci,mogoče prav na tem mestu,ki ga omenjaš,iz smeri MB proti Dravogradu,dolga ravnina par km pred Dravogradom
-123 km/h,3 pike,ravno,pregledno,nobene hiše :evil:

Da se pa policaju ustaviš, ko si na motorju :shock: Z mopedom sem jim maho, ko sem se vozo ne, da se ne gre z motorjem odpeljat =) majčkeno pospešiš tempo in se iogneš kazni :D
`LG
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov