Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Izračun stroškov avtomobila

Napisal/-a cruiser1 Po nov 21, 2011 8:57 am

Vz_ace je napisal/-a:še vedno sem raj pr starših "na vrhu" in potrpim kakšno malenkost, kot pa ždim v enem k....... bloku, kjer se še orng zasukat neb mogel. Na avto dam pa toliko,da tud ostalo ne trpi.;)

Jaz pa raje ne trpim malenkosti in tudi ždim nikoli ne v stanovanju kjer se tudi zasukam komot, čeprav se še raje zasukam zunaj z avtom 8) .

Da ne bom samo OFF, men je tale "naprava" zračunala, da za en avto porabim 10eur na dan za drugi pa 4eur na dan.

In kaj zdaj?
Vse skupaj ni nič drugače, kot predno sem zvedel dnevne stroške avtomobila. Blesarija! :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po nov 21, 2011 11:13 am

Vz_ace je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Nekje sem bral, da v Sloveniji živi od 18-45 leta 66,xx % ljudi pri starših. Da se ne boš čudil zakaj imajo nove avte. In dajo 1/3 plače na avto.
Jaz imam raje slabši/starejši/bolj poceni avto in denar raje dam za razna potovanja, oblačila in hrano.

kukr kdo, res je da eni majo pač prej krawco kukr štalco

glede zakaj večina ljudi živi pri starških pa vemo kako je s stanovanjami, hišami in njihove gromozanske cene

glede življenja nad starši, zgornji štuk, to je pa drugo, si na svojem :D

Si ja ;)

še vedno sem raj pr starših "na vrhu" in potrpim kakšno malenkost, kot pa ždim v enem k....... bloku, kjer se še orng zasukat neb mogel. Na avto dam pa toliko,da tud ostalo ne trpi.;)

nekateri imate to možnost, da ste "nad starši" a nikoli to ne bo isto kot občutek, da si na "svojem" in to v popolnosti! so meje, ki jih je potrebno prestopiti slej ko prej...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po nov 21, 2011 12:22 pm

adis je napisal/-a:
Vz_ace je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:Nekje sem bral, da v Sloveniji živi od 18-45 leta 66,xx % ljudi pri starših. Da se ne boš čudil zakaj imajo nove avte. In dajo 1/3 plače na avto.
Jaz imam raje slabši/starejši/bolj poceni avto in denar raje dam za razna potovanja, oblačila in hrano.

Si ja ;)

še vedno sem raj pr starših "na vrhu" in potrpim kakšno malenkost, kot pa ždim v enem k....... bloku, kjer se še orng zasukat neb mogel. Na avto dam pa toliko,da tud ostalo ne trpi.;)

nekateri imate to možnost, da ste "nad starši" a nikoli to ne bo isto kot občutek, da si na "svojem" in to v popolnosti! so meje, ki jih je potrebno prestopiti slej ko prej...

off:Jaz bom "Nad starši" (oz. tast-tašča) le toliko kot bo potrebno. Tudi če se super razumeš, to ni to kot bi bil na svojem. Ker ni potrebno plačevati mesečne najemnine, se lahko nekaj k€ prišpara, da boš enkrat na svojem. V avto ne bom vlagal več kot je potrebno, da zanesljivo deluje.

on:Moj izračun kaže 20€/dan :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 21, 2011 4:20 pm

za stanovanje dam s stroški cca 700 e na mesec, to je brez hrane in ostalih prčkarij, pač kredit in položnice, zdaj pa gremo hitr računat kak avto bi lahko vozil že za polovico tega denarja na mesec..... :mrgreen:

focus me pa stane 17 evrov na dan, kar je 5 evrov na dan manj, kot me je stala astra.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po nov 21, 2011 6:49 pm

Sam bi se dotaknil raznih "oplemenitenj" po nakupu. Namreč styling in podobna šara nanese kar veliko vsoto denarčkov, zato bi lahko marsikdo že v začetku kupil novejši avtomobil kot ga je.

Je pa strošek, takšen in drugačen.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po nov 21, 2011 10:04 pm

Sam meni avto veliko pomeni, res ne morem si prvoščit novejšga kake 3 let starga, ampak 10 let star, 100 konjev, klima in abs, kaj sploh še rabim....je fajn občutek se vsedt pa kam zapeljat na kak izlet, in kaj bi brez, raje vložim tolk, kot je potrebno, razne elektronske prčkarije pustim pri miru, mehansko pa mora bit porihtan.
Član od leta 2004

Klamzi
Novinec

Napisal/-a Klamzi To nov 22, 2011 3:36 pm

Nerad gledam stroške, ampak če smo že tukaj... Citroen Xsara 1,4 letnik 2000 ... računano preko poraba.com za obdobje dveh let in 20 000km:
Povprečna cena za prevoženih 100 kilometrov: 22.69 €
Povprečna cena za prevoženih 100 kilometrov (samo gorivo): 9,01 €
Povprečna poraba denarja na mesec: 166,85 €
Povprečna poraba denarja na mesec (samo gorivo): 66,26 €
To znese 5,5 € dnevno... Se pozna da je v dveh letih naneslo za 1200€ servisov :evil:

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To nov 22, 2011 3:52 pm

Noro je tole računat, pri meni pride taka cifra da glava peče že zaradi kilometrine in parkinga, sploh pa nevem kaj parking išče v izračunu saj nima blage veze z avtomobilom. To ni noben "izračun" to je samo seštevek stroškov deljen z dnevi/meseci itd. Izračun bi bil če bi upoštevali koliko nam avto "povrne"-nekaj v takem smislu.

Pri tem izračunu vidim eno foro :D Stroški avta so 1x večji od mojih prihodkov (če upoštevam tud parking pa vse) :lol:

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To nov 22, 2011 4:34 pm

Brez veze je računat, gorivo, zavarovanje....jaz bolj gledam na stroške, ki nastanejo zaradi okvare, recimo menjava sklopke, pečke, hladilnika,....
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo To nov 22, 2011 4:53 pm

Fajn bi blo, če bi poleg vseh ostalih števcev imeli še enega, ki bi imel mersko enoto €, namesto km/h, km, l/100, h,... :) greš na morje in ti izpiše števec 55€, namest porabe in km...

pa ko se kaj pokvari bi ti takoj izpisalo koliko €€ :rofl

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To nov 22, 2011 9:56 pm

Nemoreš ker bo napisalo naprimer redni servis 146€ pol ga boš pa ti naredil pri nepooblaščenem mehaniku pa bo samo 83€, in evo ti 44% pogreška :? :lol:
To ob predpostavki da bi avto izbiral takšne cene, kaka panika bi šele bila da bi bila kontra situacija :mrgreen:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 22, 2011 10:08 pm

montezemolo je napisal/-a:Fajn bi blo, če bi poleg vseh ostalih števcev imeli še enega, ki bi imel mersko enoto €, namesto km/h, km, l/100, h,... :) greš na morje in ti izpiše števec 55€, namest porabe in km...

Zakaj bi to delal/rabil? Je to sploh pomembno ?

A za kruh tud vprašate kolk stane al ga kupite ?

Če avto rabiš ga itak rabiš pa če pride liter bencina 1€ al pa 2€ itak ga boš moral pokurit, če ga res potrebuješ za svoje delo/življenje. Tisti čas ko pa jokate kolk porabite za avto pa bi študirali kje boste drugje "not spravli" pa pridobili :-P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 22, 2011 10:13 pm

crxdelsol je napisal/-a:Če avto rabiš ga itak rabiš pa če pride liter bencina 1€ al pa 2€ itak ga boš moral pokurit, če ga res potrebuješ za svoje delo/življenje. Tisti čas ko pa jokate kolk porabite za avto pa bi študirali kje boste drugje "not spravli" pa pridobili :-P

Evo, prvič se strinjam s tabo :D

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 22, 2011 10:22 pm

Vse je 1x prvič :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To nov 22, 2011 10:44 pm

crxdelsol je napisal/-a:
montezemolo je napisal/-a:Fajn bi blo, če bi poleg vseh ostalih števcev imeli še enega, ki bi imel mersko enoto €, namesto km/h, km, l/100, h,... :) greš na morje in ti izpiše števec 55€, namest porabe in km...

Zakaj bi to delal/rabil? Je to sploh pomembno ?

A za kruh tud vprašate kolk stane al ga kupite ?

Če avto rabiš ga itak rabiš pa če pride liter bencina 1€ al pa 2€ itak ga boš moral pokurit, če ga res potrebuješ za svoje delo/življenje. Tisti čas ko pa jokate kolk porabite za avto pa bi študirali kje boste drugje "not spravli" pa pridobili :-P

Seveda je pomebno! Kar poglej teme na a.com! Najpomebnejša je itak poraba in v teh debatah se ljudje celo skregajo za piškavih pol deci :lol: . Stalno gledajo v potovalni računalnik in se tresejo, če pa pokaže 0 je pa sploh vse narobe :lol: . Tole s prikazovalnikom eurov namesto litrov je pa genilana ideja! Mislim, da bi potem tudi tisti začeli vgašati avto, ki ga zdaj pustijo laufat kadar skočijo po opravkih! :lol: Na izlet z avtom bi se pa odpravili samo tisti z železnimi živci :EE

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 22, 2011 11:56 pm

Sklepam, da vas je večina tukaj zaposlenih. Tako, da itak dobite potne stroške.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Sr nov 23, 2011 8:41 am

nevermind je napisal/-a:Sklepam, da vas je večina tukaj zaposlenih. Tako, da itak dobite potne stroške.

Če odštejem službene potrebe, me avto stane cca 15€manj, torej 5€/dan.... Mogoče ga sploh nebi imel ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr nov 23, 2011 8:44 am

nevermind je napisal/-a:Sklepam, da vas je večina tukaj zaposlenih. Tako, da itak dobite potne stroške.

potne stroške za lpp =P

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Sr nov 23, 2011 9:00 am

...
Zadnjič spremenil jack86, dne Sr nov 23, 2011 10:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Sr nov 23, 2011 10:00 am

Približno 200€ na mesec za passata 1.8T l.97 pri 13.000km na leto. Od tega dobim 150€ za potne stroške.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov