Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

AutoBild

Napisal/-a lancia hf To jan 10, 2012 7:49 pm

Res da je kopirano z drugega foruma, samo ali se vam bralcem, ki niste ravno VAG fanatiki tudi to dozdeva. :?:

Sprašujem se ali se meni le zdi ali je revija AutoBild promotor nemške avto industrije predvesm koncerna VW in "zaničevanje" vse ostale svetovne avto industrije? Nisem sicer redni bralec te revije ,kupim si pa vsaj poolovico letnih izvodov.Mislim da v letošnjem letu ni bilo testa v reviji,kjer ne bi zamgal avto koncerna VW ali vsaj drug predstavnik Nemške industrije.Ne vem mogoče sem nobjektiven ,ker sam že nekaj let vozim Japonske avtomobile ,ampak zdi se mi ,da le ne morejo biti toliko boljši Nemški avtomobili ,kot avtomoili iz ostale Evrope in sveta.Naštel bom le par primerov iz zadnjih številk:

TEST1:Golf,Alfa Giulieta,BMW 118,Ford Focus,Audi A3 - zamagovalec Golf

TEST2:VW Passat,Hyundai i40 - zmagovalec Passat

TEST3:Suzuku Vitara,Mitshubishi ASX,Škoda YETI - zamgovalec YETI

TEST4:Peugeot 107,Ford Ka,VW high up - zmagovalec VW high up!

TEST5:Honda JAZZ,Mazda2,Renault Clio,Kia Rio,Škoda Fabia - zamagovalec Fabia(pri tem testu mi je zanimivo da je Fabia dobila za imidž 3 točke vsi ostali pa po dve.
Zbode tudi dejstvo,da je zmagovalec vedno velik točk boljši od ostalih,ki so točkovno precej skupaj.

TEST6(steza)Porsche 911 GT RS 4,0 in Nissan GT-R.Tu je zanimivo da je 911 modelno leto 2012 GT-R pa 2011,če so že hoteli primerjat potem naj bi še GT-R vzeli 2012 ,ki je izboljšan in hitrejši.Zmotilo me je pa še nekaj primerjati avto z ceno 95K€ in avto ,ki štarta z ceno 220K€ naprej,se meni ne zdi najboljša primerjava.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: AutoBild

Napisal/-a Renault VG To jan 10, 2012 8:08 pm

Je sem opazil.Je pa vprašanje če je v Italiji ali Franciji kaj drugače glede njihovih znamk.Je pa precej zanimivo ko zmaga nemški avto pred ki ga bo kmalu zamenjal novi model ,pred vso novejšo nenemško konkurenco :mrgreen:

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 To jan 10, 2012 8:32 pm

Res je stara tema. Res so "bolj" VAG usmerjeni. Vendar, kot veš, so članki kvalitetni. Je ena od revij, ki jo jaz z veseljem pregledam, seveda nemško verzijo in ne našo, ki je že "star". Pa sam tudi ne vozim nemca, ampak korejca.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To jan 10, 2012 8:52 pm

Sem opazil. So pa tudi pohvalili novega i30 nad Golfom. :)
Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 10, 2012 9:25 pm

Tudi sam berem nemškega, navada je ostala.

Članki so relevantni, vsa testiranja in točkovanja so podkrepljena z komentarji. Tudi nekatreri novinarji imajo v lasti oldtimerje/youngtimerje vseh mogočih znamk, celo Alfo Romeo.

Pač kar je dobro je dobro, ne moreš rečt, da ni.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jan 10, 2012 10:42 pm

primozek68 je napisal/-a:Tudi sam berem nemškega, navada je ostala.

Članki so relevantni, vsa testiranja in točkovanja so podkrepljena z komentarji. Tudi nekatreri novinarji imajo v lasti oldtimerje/youngtimerje vseh mogočih znamk, celo Alfo Romeo.

Pač kar je dobro je dobro, ne moreš rečt, da ni.

Res je. Sicer ravno Autobild ni najkvalitetnejša nemška avtorevija, ampak tudi v drugih njihovih revijah na primerjalnih testih pogosto zmaga VAG grupa, predvsem VW in Škoda.
In kot rečeno, ponavadi zmagajo po točkah, kjer je poleg absolutne kvalitete pomemben tudi element gospodarnosti:
- ponavadi upoštevajo izgubo vrednosti, kjer naj bi se VW in Škoda dobro odrezala, kar jima daje prednost pred sicer cenejšo konkurenco
- pred avti, ki so 'prestižnejši' (recimo BMW, Mercedes, tudi Audi, ki je sicer prav tako VAG), pa imata VW in Škoda prednost zaradi ugodne cene - čeprav je kak prestižnež sicer nekoliko boljši, je razlika v kvaliteta praviloma manjša kot razlika v nabavni ceni in ostalih stroških uporabe in vzdrževanja...

Pa tudi nisem dobil občutka, da bi ravno zaničevali avtomobile drugih znamk oz. drugih držav. Pogosti nemški avti (posebej VAG) zmagajo v skupnem seštevku, čeprav pri posameznem kriteriju pogosto najdeš avto, ki mu v reviji priznajo v tej kategorijiprednost pred VAG konkurentom...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Sr jan 11, 2012 7:05 pm

lancia hf je napisal/-a:Res da je kopirano z drugega foruma, samo ali se vam bralcem, ki niste ravno VAG fanatiki tudi to dozdeva. :?:

Sprašujem se ali se meni le zdi ali je revija AutoBild promotor nemške avto industrije predvesm koncerna VW in "zaničevanje" vse ostale svetovne avto industrije? Nisem sicer redni bralec te revije ,kupim si pa vsaj poolovico letnih izvodov.Mislim da v letošnjem letu ni bilo testa v reviji,kjer ne bi zamgal avto koncerna VW ali vsaj drug predstavnik Nemške industrije.Ne vem mogoče sem nobjektiven ,ker sam že nekaj let vozim Japonske avtomobile ,ampak zdi se mi ,da le ne morejo biti toliko boljši Nemški avtomobili ,kot avtomoili iz ostale Evrope in sveta.Naštel bom le par primerov iz zadnjih številk:

TEST1:Golf,Alfa Giulieta,BMW 118,Ford Focus,Audi A3 - zamagovalec Golf

TEST2:VW Passat,Hyundai i40 - zmagovalec Passat

TEST3:Suzuku Vitara,Mitshubishi ASX,Škoda YETI - zamgovalec YETI

TEST4:Peugeot 107,Ford Ka,VW high up - zmagovalec VW high up!

TEST5:Honda JAZZ,Mazda2,Renault Clio,Kia Rio,Škoda Fabia - zamagovalec Fabia(pri tem testu mi je zanimivo da je Fabia dobila za imidž 3 točke vsi ostali pa po dve.
Zbode tudi dejstvo,da je zmagovalec vedno velik točk boljši od ostalih,ki so točkovno precej skupaj.

TEST6(steza)Porsche 911 GT RS 4,0 in Nissan GT-R.Tu je zanimivo da je 911 modelno leto 2012 GT-R pa 2011,če so že hoteli primerjat potem naj bi še GT-R vzeli 2012 ,ki je izboljšan in hitrejši.Zmotilo me je pa še nekaj primerjati avto z ceno 95K€ in avto ,ki štarta z ceno 220K€ naprej,se meni ne zdi najboljša primerjava.

+5 Sem tudi sam to opazil... :roll:
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov