Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re:

Napisal/-a pavlich Ne jan 22, 2012 6:01 pm

danny je napisal/-a:Jaz bi kupu nekaj takega, za mačke preganjat iz tople haube na avtu... pa magari, če bi mačka še malo streslo ne bi imel nič proti.... tole kar sem pa tule vidu.... ne vem...

sem fajn povosku avto da mačka kr odnese dol, preverjeno deluje :lol:

Sriple Tix
Novinec

Re: Avtomobilska piščal proti naletu divjadi

Napisal/-a Sriple Tix Ne jan 22, 2012 6:40 pm

Slika

V Conradu za cca. 45 €. Preizkuseno v zadnje pol leta in deluje 100%.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jan 22, 2012 7:32 pm

Sriple Tix je napisal/-a:Slika

V Conradu za cca. 45 €. Preizkuseno v zadnje pol leta in deluje 100%.

:D Kako pa veš?

Jaz tudi že od lanskega Junija nisem zbil srne pa nimam te piščalke :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Re:

Napisal/-a nevermind Ne jan 22, 2012 7:38 pm

pavlich je napisal/-a:
danny je napisal/-a:Jaz bi kupu nekaj takega, za mačke preganjat iz tople haube na avtu... pa magari, če bi mačka še malo streslo ne bi imel nič proti.... tole kar sem pa tule vidu.... ne vem...

sem fajn povosku avto da mačka kr odnese dol, preverjeno deluje :lol:

Sosedova mačka je bila vedno na moji haubi. Najbolj deluje tole v spodnjem posnetku... preverjeno! Mačka ni šla nikoli več na haubo :D
http://www.youtube.com/watch?v=qrUhwQlpomk

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Re:

Napisal/-a BBoss Ne jan 22, 2012 11:22 pm

nevermind je napisal/-a:Sosedova mačka je bila vedno na moji haubi. Najbolj deluje tole v spodnjem posnetku... preverjeno! Mačka ni šla nikoli več na haubo :D
http://www.youtube.com/watch?v=qrUhwQlpomk

Sej pol se je pa maček smejal, k je un udrtino od vode na havbi opazoval. :DDD

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po jan 23, 2012 9:18 am

haha :D Dobra fora. Sej vem, da teče tema o jelenih in srnah, ampak to bi tudi mene zanimalo. Kaj se da narest na avtomobilu, da ti mački ne bi spali na topli havbi? :D Slišal sem že da nek poper posuješ okoli avtomobila in da naj bi zadoščalo?
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jan 23, 2012 10:42 am

T1cK0 je napisal/-a:haha :D Dobra fora. Sej vem, da teče tema o jelenih in srnah, ampak to bi tudi mene zanimalo. Kaj se da narest na avtomobilu, da ti mački ne bi spali na topli havbi? :D Slišal sem že da nek poper posuješ okoli avtomobila in da naj bi zadoščalo?

Jp, probej z mačjo meto :lol:

Hec...da ne bo kdo res probal :D
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jan 23, 2012 2:31 pm

gecco je napisal/-a:
T1cK0 je napisal/-a:haha :D Dobra fora. Sej vem, da teče tema o jelenih in srnah, ampak to bi tudi mene zanimalo. Kaj se da narest na avtomobilu, da ti mački ne bi spali na topli havbi? :D Slišal sem že da nek poper posuješ okoli avtomobila in da naj bi zadoščalo?

Pomgali naj bi tudi citrusi (limone, pomaranče...), ampak nazadnje ko sem si naredil domačo limonado jo je poskusil tudi naš maček in mu je celo ugajala... Tako da na tale razna naravna sredstva se nebi preveč zanašal.

Kar se tiče tistih piščali pa.... Živali res zaznavajo določene frekvence, ki jih ljudje nismo sposobni zaznati... Vseeno pa bi se v takem primeru poslužil raje kakšne elektronske zadeve ki deluje neodvisno od hitrosti, vremena in še kakšnega pogoja... Pri elektronskih napravah pa me skrbi predvsem doseg. Da živali uspešno prestrašimo preden končajo na pokrovu avtomobila mora biti doseg take naprave vsaj 100m (pri hitrostih nad omejitvijo morda še več). Kakšno izhodno moč potrebujemo za učinkovito delovanje pa naj izračuna kdo ki se ukvarja z akustiko. Vsekakor pa cenenim napravam za nekaj eur nebi verjel...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 23, 2012 2:59 pm

Ko sem srečal divjad na cesti je vedno čakal/a (jo zaslepijo luči) dokler nisem popolnoma ustavil.
Potem mi je en lovec omenil če vidim divjad naj samo trobim fajn, da bo zbežala... in pomaga.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So jan 28, 2012 3:07 pm

ne islim nič kontrirat, ampak, a se ne splača raje dat pri zavarovanju tistih 50€ več (pa imaš zavarovano divjad) - razen če si res tak ljubitelj živali da bi zaradi tega kupil...

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix So jan 28, 2012 3:30 pm

Tisti gadget z mojega prejsnjega posta je zanesljiv odganjalec mack iz okolice parkiranega avtomobila (ne, nimam namontiranega na avtu, lol).

Proti naletu pa zavarovanje proti divjadi, nadvse priporocljiva kurativa.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox So jan 28, 2012 4:30 pm

splash je napisal/-a:ne islim nič kontrirat, ampak, a se ne splača raje dat pri zavarovanju tistih 50€ več (pa imaš zavarovano divjad) - razen če si res tak ljubitelj živali da bi zaradi tega kupil...

ni vse samo v razbitem avtu, nalet divjadi lahko pripelje tudi do hujše nesreče (izlet s ceste, trčenje v nasproti vozečega,...) in zanašanje na zavarovanje tu ni rešitev.

Povsem se strinjam s Tristanom, bolj bi se zanašal na elektronsko napravo katera deluje neodvisno od hitrosti in vremena.
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po jan 30, 2012 5:30 pm

gecco je napisal/-a:

Hahaha ... itak :D zjutrej bi se pa zbudu pa same rajse po avtu :lol: Tole z limono bom pa probu :P Zgubit nimam kej
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 30, 2012 5:57 pm

nevermind je napisal/-a:Ko sem srečal divjad na cesti je vedno čakal/a (jo zaslepijo luči) dokler nisem popolnoma ustavil.
Potem mi je en lovec omenil če vidim divjad naj samo trobim fajn, da bo zbežala... in pomaga.

To je res, če potrobiš, se po mojih izkušnjah zdramijo iz "WTF poze" na sred ceste in odpeketajo stran! :D

Tudi sam se ne bi branil enega učinkovitega električnega odganjalca. Saj zavarovanje je, ampak mi ni vseeno, če brezveze razbijem avto, moram čakat sred noči kako uro na policijo, izpolnjevat zapisnike, iskat vleko, se vozit nekaj dni z nadomestnim, pa še iz ceste lahko letiš. Ena stvar je kakšna lisica, ki mi je na Passatu pustila samo madež krvi in kup dlak, drugo pa, ko se ti nastavita dve veliki košuti ena tik ob drugi, kot se je nam zgodilo s kombijem in se zaletiš direkt v njih. Mislim, da mi ni treba razlagat, za kakšen udarec gre.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov