Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Povišanje DMV z 1.1.2012 ?

Napisal/-a MRV Ne dec 04, 2011 11:51 am

račun v tuijini narediš na 100€ in naj ti dajo na ta znesek davek. izy

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 04, 2011 1:44 pm

MRV je napisal/-a:račun v tuijini narediš na 100€ in naj ti dajo na ta znesek davek. izy

:lol: :lol: :lol: :cry :cry :cry :cry :cry

In ti misliš, da naši dacarji ne poznajo eurotax-a?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po dec 05, 2011 7:04 am

MRV je napisal/-a:račun v tuijini narediš na 100€ in naj ti dajo na ta znesek davek. izy

Če se našim zazdi, da je cena prenizka upoštevajo ceno po eurotax-u. To sploh radi delajo če so vozila poškodovana in je cena zato nižja. V tem primeru moraš najeti cenilca da ti oceni in zapiše koliko je vozilo vredno. Ocena cenilca pa stane cca 100-150€.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a emmo To dec 06, 2011 6:36 pm

mihaing je napisal/-a:UPS sem malo zakiksal oops oops oops . Da seveda se lahko uvozi tudi EURO 2 in se dodatno glede na lestvico prišteje še 10% davka. V kolikor ima naknadno vgrajen katalizator mora biti tudi vpisano v homologacijski kartonček, da ima EURO normo vsaj 2 predelavo pa naj bi bilo potrebno opraviti preden vozilo uvoziš, saj mora biti vpisan v njihov homologacijski, ker našega itak ne boš imel dokler ne boš imel vseh pogojev za registracijo.

sej vozilo je že v ljubljani,kombi je letnik 89,leta 98 je bil poseg z katalizatorjem in vpisano je 2x v nemški prometni in poštemplano. pol so se pa naši mojstri bolj pametne naredili od nemcev in mi zdaj kombi leži na dvorišču.čaka da bo oldy in omogočena registracija
owner: bmw e 30
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
vw bus t3 blue star-hannover edition
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr feb 22, 2012 10:37 am

Bom jaz kr v tej temi vprašal ....... Če bi recimo uvozil avto ,od kje oni tam pri plačilu DMV gledajo izpust CO2 iz katerih papirjev ? In kaj se zgodi ,če imam jaz recimo v originalu izpust CO2 184 g/km zraven pa imam še papirje z naknadno opravljeno meritvijo pri pač pooblaščenem servisu v kateri je recimo CO2 le 100 g/km za isti avto ? ? ?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr feb 22, 2012 11:09 am

106 je napisal/-a:Bom jaz kr v tej temi vprašal ....... Če bi recimo uvozil avto ,od kje oni tam pri plačilu DMV gledajo izpust CO2 iz katerih papirjev ? In kaj se zgodi ,če imam jaz recimo v originalu izpust CO2 184 g/km zraven pa imam še papirje z naknadno opravljeno meritvijo pri pač pooblaščenem servisu v kateri je recimo CO2 le 100 g/km za isti avto ? ? ?

Gledajo kaj je deklarirano za točno določen model in mašino.
Tvoja meritev kokr vem nima veze. Naj kdo drug kaj več pove, če se da kako z lastno meritvijo pridi čez, ampak močno dvomim glede na to kaki pocarji so naši dacarji.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če feb 23, 2012 12:17 pm

gecco je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Bom jaz kr v tej temi vprašal ....... Če bi recimo uvozil avto ,od kje oni tam pri plačilu DMV gledajo izpust CO2 iz katerih papirjev ? In kaj se zgodi ,če imam jaz recimo v originalu izpust CO2 184 g/km zraven pa imam še papirje z naknadno opravljeno meritvijo pri pač pooblaščenem servisu v kateri je recimo CO2 le 100 g/km za isti avto ? ? ?

Gledajo kaj je deklarirano za točno določen model in mašino.
Tvoja meritev kokr vem nima veze. Naj kdo drug kaj več pove, če se da kako z lastno meritvijo pridi čez, ampak močno dvomim glede na to kaki pocarji so naši dacarji.

Sem se malo pozanimal in moreš nardit individualno homologacijo v Nemčiji to gre nardit pri nas preveč komplicirajo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov