BoneS je napisal/-a:No men laka sol še ni poškodovala, pa se mi je isto zgodilo. Poškodbe praviloma dela drobljenec, ki se uporablja za posip.
primc81 je napisal/-a:BoneS je napisal/-a:No men laka sol še ni poškodovala, pa se mi je isto zgodilo. Poškodbe praviloma dela drobljenec, ki se uporablja za posip.
Torej na AC trosijo samo sol, ki ne 'spika' barve/laka ali trosijo tudi večja zrna soli, ki poškodujejo barvo?
primc81 je napisal/-a:BoneS je napisal/-a:No men laka sol še ni poškodovala, pa se mi je isto zgodilo. Poškodbe praviloma dela drobljenec, ki se uporablja za posip.
Torej na AC trosijo samo sol, ki ne 'spika' barve/laka ali trosijo tudi večja zrna soli, ki poškodujejo barvo?
BoneS je napisal/-a:primc81 je napisal/-a:BoneS je napisal/-a:No men laka sol še ni poškodovala, pa se mi je isto zgodilo. Poškodbe praviloma dela drobljenec, ki se uporablja za posip.
Ac uporablja sol. Ali evaporirana-kot moka (prah) granulacije 0/2mm ali malo vecja granulacija 0/4mm. Slednja kot tud prva se uporablja pri nizjih temperaturah v kombinaciji z kalcijevim ali magnezijevim kloridom (raztopina vode +klorida).
Na cestah nizjega ranga ali prednostnega razreda (nekatere regionalke, praviloma vse lokalne ceste razen makadamskih) pa se uporablja mesanica soli in drobljenca-slednji ima zrno od 2/4mm oz.4/8mm.
Sol pri trku ob lakirano povrsino ne naredi poskodb, ker je zrno precej lazje od drobljenca, tudi precej manjsa specificna teza ipd, klub upostevanju, da ima precejsno hitrost ob trku.. Tako, da nebi smelo biti poskodb zarad soli.
Jaz sem imel avto star 2 dni, ko so mi ga na AC avtomatski posipalci stransko do dobra posolili. Razen ropotanja ni bilo hudega. Nikakrsnih poskodb laka oz.kaj podobnega.
Edit:
drobljenec je pesek, tako je
primc81 je napisal/-a:..sicer pa da imam jaz 2 dni star avto, pa da se mi to zgodi bi milo rečeno popiz...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov