Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Nadomestilo rezervne gume

Napisal/-a WRC555 Po mar 20, 2006 11:51 am

Sej verjetn je ze blo govora o tem, pa nism nic najdu.

Zanima me, kolk stane ta kompresor pa kje se ga dobi...ma mogoce kdo slikano, da vidm kolk je zadeva velika in ce se splaca rezervno gumo ven jemat.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Po mar 20, 2006 11:59 am

Če ima avto v originalu rezervno gumo jo ne smeš nadomestiti z kompresorjem ali kompletom za zakrpati gumo.

Sami kompresorčki ki se priklopijo na vtičnico za vžigalnik pa se dobijo v kaki trgovini z avtodeli, tudi kakšen Bauhaus, verjetno Spar in podobno

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po mar 20, 2006 4:16 pm

jaz sem enega videl v tistem diskontu ko se pomijako po gasilnih domovih...uf...pozabu ime, so pa nekje iz koroške?je pa za drobiž :lol:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Po mar 20, 2006 8:23 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:jaz sem enega videl v tistem diskontu ko se pomijako po gasilnih domovih...uf...pozabu ime, so pa nekje iz koroške?je pa za drobiž :lol:

Če me spomin ne vara je Inter diskont, se pa vsake toliko časa pr nas na VIru ustavijo, ponavadi za vikende oz. od sre-sob.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po mar 20, 2006 8:26 pm

ja, točno ta je ;) njihovva roba je pa tko-tko, saj vemo vsi...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po mar 20, 2006 8:40 pm

Res je, da je večina večjih, boljših in novejših vozil brez rezerve tkšno kot poznamo mi. V prostoru, kjer pride nameščeno rezervno kolo sicer imajo prostor za njo vendar je ta obložen z predali za druge stvari...lahko pa ga vzamemo ven in vstavimo običajno rezervo vendar z doplačilom pri nakupu novega vozila ;)
V priboru je kompresor in tekočina v piksni pod pritiskom. To tekočino je potrebno sprazniti v pneumatiko preko tl ventila...prepeljati nekaj metrov da se razlije po kompletnem obodu plašča šele nato vklopimo kompresor in jo napolnimo....vendar ta tekočina zadostuje samo za eno pnevmatiko ,katera ima majhno luknjico oz. spušča zelo počasi.V primeru da pneumatiko presekamo itd nam ostane samo avtovleka ....mogoče je ql dokler nimaš defekta , ko pa ga imaš verjemite , da bi dali vse, da imate v rezervi spet tisto rezervo kakeršno poznamo ... ;)

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Re: Nadomestilo rezervne gume

Napisal/-a T1cK0 Ne maj 22, 2011 3:59 pm

Da ne odpiram nove teme. :D

Mogoče kdo ve, kje in za kakšen denar se da tole kupit ? Avto imam predelan na plin in se mi zdaj rezervna guma prevaža po prtljažniku. Zasede veliko prostora, ki ga pa že sedaj ni veliko :)
Slika

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne maj 22, 2011 6:07 pm

T1cK0 je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme. :D

Mogoče kdo ve, kje in za kakšen denar se da tole kupit ? Avto imam predelan na plin in se mi zdaj rezervna guma prevaža po prtljažniku. Zasede veliko prostora, ki ga pa že sedaj ni veliko :)

Evo tukaj http://www.mimovrste.com/znamke/12356/slime

Pa še video http://www.youtube.com/watch?v=r-zlFxG0dFc

Lp, A

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To jun 07, 2011 10:50 am

Še en glas za slime. Imam isto plinski rezervoar namesto rezervne. Paket je majhen in priročen.

schik
Nov uporabnik

Napisal/-a schik To feb 28, 2012 3:31 pm

Mene pa zanima če je ta zamenjava tudi zakonsko podprta. Zasledil sem le, da rezerva ni obvezna če je proizvajalec predpisal nadomestek. Ve kdo kaj več o tem?
Live to ride, ride to live.......
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov