Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

MANJSA KRAJA vpliv petek 13

Napisal/-a lazo So feb 14, 2004 5:44 am

KOLEGOTU SO DANS CEZ NOC V TRBOVLJU UKRADLI DESNO SPEGLO,KAJ SE DA NAREST ,CE SE PRIJAVI POLICIJI ,ONI SAM ZAPISNIK NARDIJO,ZA ZAVAROVALNICO,A SE DA STORILCA PO PRSTNIH OTISIH ISLEDITI RES DA NI TO (FBI) AMPAK VSEENO VPRASAM,A ZAVAROVALNICA KRIJE STROSEK CE PRIJAVIMO,PA KAKSNA KAZEN DOLETI STORILCA CE GA DOBIMO PRI TAKEM DELU,PETEK 13 JE NAREDIL SVOJE,HVALA VSEM KI BOSTE KAKOR KOLI ZNALI ODGOVORITI NA TO TEMO. :cry: :cry:
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo So feb 14, 2004 5:47 am

aha nism pa povedu mislim kazen s strani zakona ,kaksna ga doleti,ne z nase strani :-P ,znase strani hehe ,kdaj drugic o tem :P
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So feb 14, 2004 5:50 am

Prstnih odtisov ti zihr nebojo jemali, usaj za tak malo skodo!
Nimajo interesa.
Ce je kaj dodatno blo zavarovano bo dobo od zavarovalnice cene pa krije skodo iz svojega zepa!
LP

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So feb 14, 2004 8:11 am

Če ma vozilo zavarovano proti kraji, mu bo zavarovalnica krila novo ogledalo brez odbitne franšize ali izgube bonusa.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So feb 14, 2004 8:27 am

Prstne odtise bi sigurno pobrali če bi jih kaj bilo. Očitno niso našli nobene pametne sledi odtisa tako da jih niti niso pobirali. Najbrž zaradi tega, ker je bil avto umazan od praška za posipanje in tudi če bi sled bila ne bi bila uporabna. Papilarna sled (torej prstni odtis) se mora kot dokaz na sodišču ujemati vsaj v 12 podrobnostih. Če pa mene uprašaš jih pa sploh ni bilo, ker če so ukradli ogledalo so itak za ogledalo držali.

Glede zavarovalnice: krila bo, če ima kolega polni kasko ali delni kasko, ki pokriva tudi kraje z avtomobila!

KAzen, ki bi doletela storilca, bi bila dvojna: torej kazensko bi ga preganjali za Tatvino (211.čl. KZ), na civilni pravdi pa bi storilec odgovarjal za nastalo škodo!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 So feb 14, 2004 8:51 am

Ja prstne odtise bi pobral če bi le lohk. Ko so nam v klet vdrli so tut iskal prstne odtise ko nori pa vse kar so sunl je bil bicikel od sosede.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So feb 14, 2004 8:52 am

Če ima samo polni kasko brez dodatne kombinacije za kritje kraje (razen v primerih, ko je ta kombinacija že vključena v polni kasko) mu zavarovalnica sicer krije nastalo škodo, vendar zmanjšano za odbitno franšizo, poleg tega pa bo tudi ob 10 % bonusa.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So feb 14, 2004 9:16 am

ampak 10% odbitne franšize je pri meni naprimer več kot 2 špegla skupaj :evil: :evil:
tko da v takem primeru zavarovalnica spet služi na meni! :evil:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo So feb 14, 2004 12:26 pm

pišuka vec skode so mu nardil na avtu prvo namest da so lepo sam speglce potegnili dol ,so tut okvir od ogledala sfukal,pol pa se zivali namest da so kable za gretje dol lepo sneli,so zgleda vse skup potegnili,ka je cist vse potrgan,piz..a jim ma..rina :evil:
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 So feb 14, 2004 12:28 pm

Zavarovalnica vedno služi na tebi, pa tudi na meni pa na useh ostalih tudi... :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich So feb 14, 2004 12:51 pm

BiMMER je napisal/-a:Prstne odtise bi sigurno pobrali če bi jih kaj bilo

Moj avto je bil cel potacan s prstnimi odtisi, odtisi dlani in celo podplatov ko so mi akustiko pobrali. In kaj je policaj naredu? Nic samo zapisal kaj so mi ukradli in sel. Pa se grdo me je gledal, kao zakwa si me sploh klical :?

CM
Novinec

Napisal/-a CM So feb 14, 2004 12:53 pm

nebi usaj tistm šplegu ukradl k jh ne nucajo :D
učerej bi bil lahk tak crash k ena ženska ni pogledala u špegu če je cesta frej da se lohk vključ :huh:

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky So feb 14, 2004 1:56 pm

BiMMER je napisal/-a:Prstne odtise bi sigurno pobrali če bi jih kaj bilo. Očitno niso našli nobene pametne sledi odtisa tako da jih niti niso pobirali. Najbrž zaradi tega, ker je bil avto umazan od praška za posipanje in tudi če bi sled bila ne bi bila uporabna. Papilarna sled (torej prstni odtis) se mora kot dokaz na sodišču ujemati vsaj v 12 podrobnostih. Če pa mene uprašaš jih pa sploh ni bilo, ker če so ukradli ogledalo so itak za ogledalo držali.

Glede zavarovalnice: krila bo, če ima kolega polni kasko ali delni kasko, ki pokriva tudi kraje z avtomobila!

KAzen, ki bi doletela storilca, bi bila dvojna: torej kazensko bi ga preganjali za Tatvino (211.čl. KZ), na civilni pravdi pa bi storilec odgovarjal za nastalo škodo!

Ne jemljejo prstnih odtisov, mami so dvakrat udrli v avto, poklicali smo policijo in povedali da se nismo ničesar dotikali. Prstne odtis so zihr pustili, ampak ker zavarovalnica placa, zgleda da ne jemljejo odtisov (osebno se mi zdi to brez veze).

Zgleda da se policiji j**e kdo je vdru v avto, čeprav ta zvrst kriminala kr narašča (beri BTC)
NO GO!

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc So feb 14, 2004 7:45 pm

BiMMER je napisal/-a:

Vprašanje če bi tožilec sploh dal na sodišče, ker "male" zadve mečejo v okroglo mapo, ker je stroškov postopka preveč glede na storjeno škodo. skor 100% je to po členu 211/II KZ = škoda višine minimalne plače al nekej tazga

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc So feb 14, 2004 7:55 pm

najprej moraš vedet kje se lahko jemljejo prstni odtisi, to je na popolnoma ravnih, nehrapavih površinah ala steklo, ravne lakirane površine itd. prstnega odtisa ne moreš vzet na blagu al čemu podobnem.
Če je bila stvar namočena ali samo ovlažena z naravno vlago (megla, rosa itd) se da sam z enim sprejem, kateri pa je v SLO šele v testiranju in jo je v zelo omejenih količinah na krim tehniki, ta sprej uporabljajo pa samo na zlo velika kazniva dejanja.

dobro da se tud s papirja (tega ponavad v avtu ni napretek pa tud prijema se ne) z magnetnim praškom al pa z jodovimi hlapi (sam v laboratoriju ker je stvar strupena).

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich So feb 14, 2004 8:00 pm

Men se je z golim ocesom vdelo po celem avtu dlani in prste(avto je bil mal prasen), pa kriminalist sploh reku ni nic :evil:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po feb 16, 2004 12:19 am

Ampak res .. vrednot ni vec .. vsi samo se kradejo .. u lej jaz pa rabim malo boljse spegle, pragove, podaljske, spojler .. u lej parkplac.. vse si naberem in odpeljem .. pa se noben opazu nebi .. mislm ce bo slo tko naprej .. bodo nekateri kmalu kradli drug drugemu .. se dobro da poleti poleg zadnjih zadev na avtu pride v obdelavo se garaza .. ciscenje, stirhanje narest se malo boljso izolacijo predvsem pa druga vrata oz ojacitev teh.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Po feb 16, 2004 12:24 am

Garaža ti tok pomaga kokr če si falus narišeš na haubo. Razn če je u hiši, po možnosti povezana z alarmom...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost