Surts je napisal/-a:Verjetno je to res najboljše, zanima me pa predvsem zakaj
abbe je napisal/-a:najboljsi kompromis je 225/45/17.guma dovolj siroka ima nekaj visine da pozre kako neravninico da se ne prenasa vse na podvozje pa vseeno ne prevec visine da bi sse v ovinkih kaj prevec krivila.
Ali to pomeni da stock 205/60 R16 ki ima , napamet, 20kg vs 17kg težki 225/45 R18 slabše pospešuje in v čem so večje pnevmatike boljše od manjših, če seveda zanemarimo izgled.
tabletten je napisal/-a:Zakaj sem iz 18 col 225/40 šel nazaj na 205/55/16?
Ker sem v slabih dveh letih 2x menjal skoraj komplet podvozje, ki neprimerno bolj trpi na 18kah kot na 16 ki je tovarniška velikost (in oni že vejo zakaj)
ker je cena ENE dobre (ne odlične) 18 col gume hitro 200 eur, 16 col so vsaj še 1x cenejše in posledično lahko kupim topšit 16 gume ki so boljše od 18,
ker se peljem bolj udobno kljub H&R gevindam za 1k+ eurov
ker je 300 konjski avto z 18 col pospeševal kot da bi 5 debeluhov s seboj vozil (kila na feltnah je 30 kg v avtu)
Edina slaba stran manjših felten je ta da ne spravim več 320mm diske in porsche čeljusti gor. Zato bom mogoče nekoč kupil neke super lahke 17... mogoče.
tabletten je napisal/-a:Zame so dobre gume bridgestone, michelin, gy in te so hitro po 800 eur za komplet
tabletten je napisal/-a:ker je cena ENE dobre (ne odlične) 18 col gume hitro 200 eur, 16 col so vsaj še 1x cenejše in posledično lahko kupim topšit 16 gume ki so boljše od 18,
ker se peljem bolj udobno kljub H&R gevindam za 1k+ eurov
ker je 300 konjski avto z 18 col pospeševal kot da bi 5 debeluhov s seboj vozil (kila na feltnah je 30 kg v avtu)
Edina slaba stran manjših felten je ta da ne spravim več 320mm diske in porsche čeljusti gor. Zato bom mogoče nekoč kupil neke super lahke 17... mogoče.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov