Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 18, 2004 9:44 am

Daco je napisal/-a:
salesky je napisal/-a:heh lool. :wink:

Bomo ratali kreditodajalci z zelo zelo majhnimi oz. ničtimi obrestmi. Ql! Jst začnem prvi! :wink: :wink:

Ce bi se ti res nekaj zgodilo in bi imel problem s fluktuacijo, zakaj pa ne? :P

Jst vem kako je to... sem julija naredil totalko in sem avto le nekako skup sestavil, sam so bili stroski popravila 650k SIT :shock:

In kje naj dobim tako vsoto naenkrat kot student. Ene 200k sm skup spacal, 150k od fotra vzel, 300k mi je pa od sestre tip posodu... tko da sm imel sreco da so bili vsi bliznji vsaj malo pri denarju. Drugace pa ne vem kako bi mi zneslo. Po treh mesecih mi je uspelo poravnati vse dolgove. 8)

Hocem povedat, da sele v stiski vidis koliko se lahko zaneses na druge... bolj malo :roll:

LP ;)

Tukaj lepo vidiš na koga se lahko zaneseš - sam se še na starše ne morem, ker je fotr taprav lopov in me pride obiskat samo kadar mu zagusti in je brez denarja, mat ma pa še 2 otroka, oba v šoli, tko da si tut ne more privoščit izdatkov, pa že tko mi je posodila 900k k sm jih rabil za obnovo hiše, kar ji vsak mesec nanese 30k manj, ker je vzela kredit.
Kolegi so pa tut brez dnara in to čist. Za tiste k pa vem da imajo full dnara, pa sedaj vidim, da so bili samo znanci, ki so dokler jih ti sprejemaš v obiske in pijejo tvojo pijačo dobri, potem ti pa obrnejo hrbet in te tut pogledajo ne več. In vse take sem dobesedno odf*kal, ker mi grejo na jetra. Ko te rabijo te pridejo prosit, ko jih pa ti rabiš te pa ignorirajo.
Lansko leto sem bil 5 mesecv na bolniški, ker sem enmu takmu šu pomagat streho obnavljat in sem si mišice ob hrbtenici natrgaj, ker si tip, da bi prišparal tut škripca ni omislil in smo vse na roko vlekl na streko - kompleten grušt za 16m dolgo in 12m široko hišo. Danes ko ga pa rabim, da bi mi vsaj malo pomagal, je pa izjavu, da klošarju brez dnara že ne bo pomagal, ker nima od tega koristi.

Tko da v nesreči vidiš kdo ti je pravi prijatelj, vsi ostale, ki ti pa takrat obrnejo hrbet so pa bili ob tebi zaradi drugih razlogov.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr feb 18, 2004 9:55 am

Glavno je to da se vsi bojijo da denarja nebodo dobil nazaj. To je po mojem mnenju taglavni vzrok. Poglej jst bi ti takoj dal, če bi vedu da v tem času res nebom rabu denarja, ki ga pa bom rabu po vsej verjetnosti, tako da si nemorm privoščit tega.

Kar se tiče pa prjatlov da te odjebejo je pa res ena pizd****ja. Take frende ki veš da bi ti lahko posodli samo nekaj dinarčkov in te ignorirajo je treba samo pozdravit in it, so pa eni ki so se že opekli na tak račun in nočejo več reskirat.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr feb 18, 2004 10:12 am

Jst sem enkrat posodu tipu, katerega sem prvic videl. Bil je sosolec od prijateljice iz Celja. Prisla sta kupovat obleke za maturantski ples. Tip si je najdu v Cityparku eno full hudo obleko na razprodaji in je stala 30k (50% popusta) in si jo je full zelel. Pa je mel s sabo kartico celjske al kaksne banke... pa ni potegnila na pos terminalu. Je sel na bankomat tut nc. In je bil cist zafrustriran... koncno je nasel obleko za maturanca, pol jo pa ne more kupit. Se mi je usmilil in sem iz zepa potegnil svojo kartico NLB pa rekel prodajalki naj zaracuna na mojo kartico.

Tip je bil fasciniran, denar mi je nakazal naslednji teden. To se je dogajalo lansko leto, tip mi je pa se danes hvalezen pa me vedno hvali okoli kok sem dobra dusa itd... mislim da sem si s tem svojim dejanjem pridobil prijatelja, ki mi bo vedno pripravljen pomagati, ker ve da sem mu ponudil pomoc ko je bil v stiski... pa sem ga poznal celi 2 uri. :P

Pa bi se lahko tut opeku, sicer vsota ni bila tako velika a vseeno tedenski zasluzek. Sam hocem povedat da se vedno obstajaj(m)o posteni ljudje na tem svetu :]

LP ;)

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr feb 18, 2004 10:21 am

Priden Daco. :)=(: :pivo
The MAN

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr feb 18, 2004 10:26 am

Jst sm se tko opeku za 2 miliona tolarjev. Človeku, ki mi je bil res "dober prijatelj" sem vzel kredit, ker ga ni mogel sam vzeti, pa sem ga tut jst sam odplačal - on je plačal en obrok, pol je pa spi**du in ga nisem nikol več videl. Pa eni ženski sem posodil za avto, vendar mi je vrnila - je pa to sicer trajalo kar nekaj časa - par let mi je vračala po 400k na leto - posodil sem ji 2,6 miliona tolarjev.

šE ENKRAT: NE SPRAŠUJEM KDO MI POSODI, AMPAK ČE KDO POZNA FIRMO KI POSOJA, DA JI DAM KAKO GARANCIJO, ker vrniti mislim v petih mesecih(regres 600eur + 5X po 100 eur(100eur obresti)), zato pa tudi je tema KJE NAJETI KREDIT.

LP
Nebivedu

P.S.Če je pa kdo tok dobra duša, da bi posodil, mu pa tut pri odvetniku in notarju lahko uredim in popišem pogodbo o najemu posojila, da bo vse pravno in formalno imel na papirjih.

Lahko pa tudi odslužim, če ima kdo kej dela med vikendi - kaka obnova prostorov, hiš (znotraj zunaj) ali pa popravila avtomobilov.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr feb 18, 2004 12:59 pm

A res noben ne ve za kako firmo, ki posoja denar???

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Sr feb 18, 2004 1:14 pm

Sem malo pobrskal po netu in dobil naslednje:
Posojilnica Delfin, Ljubljana
Hranilnica in posojilnica TILIA d.o.o., Novo Mesto
Istrska hranilnica in posojilnica d.o.o., Ljubljana

Upam da sem ti s tem kakorkoli pomagal.

LP ;)

Uporabniški avatar
toti
Novinec

Napisal/-a toti Sr feb 18, 2004 1:21 pm

Daco je napisal/-a:Sem malo pobrskal po netu in dobil naslednje:
Posojilnica Delfin, Ljubljana
Hranilnica in posojilnica TILIA d.o.o., Novo Mesto
Istrska hranilnica in posojilnica d.o.o., Ljubljana

Upam da sem ti s tem kakorkoli pomagal.

LP ;)

Slučajno sem opazil Novo mesto se tako napiše :con . pa brez zamere

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Sr feb 18, 2004 1:28 pm

toti je napisal/-a:Slučajno sem opazil Novo mesto se tako napiše :con . pa brez zamere

Pardon :oops:

Me je nebivedu zavedel, ker ima pod avatarjem napisano... Kraj: Novo Mesto, on je kriv :P

LP ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr feb 18, 2004 1:40 pm

Delfin ima največ 100.000 sit - sem že bil - in moraš pustiti za garancijo kartico Eurocard ali Visa - ki je pa nimam, ker te zelo hitro zavede in si potem u k***, Tilia pa gleda tretjino plače.
Istrska hranilnica in posojilnica pa tudi gleda na tretjino plače.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr feb 18, 2004 1:42 pm

Tudi kraj v profilu sem popravil.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr feb 18, 2004 1:45 pm

Trenutno rabim "samo še" 190.000 sit, ker 50k sem že dobil.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost