Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Najudobnejši avto ?

Napisal/-a maniaxxx Ne maj 06, 2012 9:57 am

Joj, ta tema je ista, kot da bi vprašal, katere ženske so najlepše? Ja vsak ima svoj okus a ne..sam mam raje trše avtomobile, kot mehkejše, zelo mi je pa pomembna ergonomija, da je vse na svojem mestu. Naprimer polo najnovejši model mi je bil izrazito neudoben, ker mi je sredinski naslon za roko segal v prostor, corsa C je imela sedeže, na katerih me je bolela hrbtenica ( mojemu očetu so pa naprimer ravno ti sedeži najbolj odgovarjali ), astra H in focus mi pa popolnoma ustrezata glede udobja.....skratka vsak ima SVOJ najudobnejši avto.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne maj 06, 2012 10:12 am

maniaxxx je napisal/-a:Joj, ta tema je ista, kot da bi vprašal, katere ženske so najlepše? Ja vsak ima svoj okus a ne..sam mam raje trše avtomobile, kot mehkejše, zelo mi je pa pomembna ergonomija, da je vse na svojem mestu. Naprimer polo najnovejši model mi je bil izrazito neudoben, ker mi je sredinski naslon za roko segal v prostor, corsa C je imela sedeže, na katerih me je bolela hrbtenica ( mojemu očetu so pa naprimer ravno ti sedeži najbolj odgovarjali ), astra H in focus mi pa popolnoma ustrezata glede udobja.....skratka vsak ima SVOJ najudobnejši avto.

Točno tako.
Oziroma, če povzamem od včeraj:
na novi ravni avtocesti je tudi Hyundai Accent na 17-kah ter malo zmatranih amortizerjih pri 160kmh zelo udoben :mrgreen:

Drugače pa še ena tema, kjer se lahko malo nasmeješ ob razmišljanjih nekaterih osebkov ter si na ta način spočiješ misli :pop:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne maj 06, 2012 10:40 am

Filozofiranje o udobju je brezpredmetno vsaj pr men, ker je se tako "udoben" avto praviloma in ne izjemoma pri men ratu gokard.
Slika

mike133
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mike133 Ne maj 06, 2012 6:09 pm

Stvari ki so pomembne za udobno vožnjo so:
- avtomatski menjalnik ker omogoča mirnejšo in nesunkovito vožnjo
- velikost vozila ker večje vozilo načeloma boljše pobira predvsem večje neravnine na cesti
- kvaliteta podvozja pri čemer mehko-trdo ni bistveno pač pa je pomembno da ohranja avto čim bolj stabilno in prenaša čim manj tresljajev na vozilo. Zračno vzmetenje je tu v prednosti. Štejejo tudi druge malenkosti kot so vpetost motorja, volana in stopalk, ki ravno tako prenašajo vibracije na potnike-voznika.
- zvočna izoliranost ker hrup utruja. Zraven lahko dodamo še tiho mašino in vožnjo pri čim nižjih obratih.
- kvalitetna notranjost predvsem sedeži, ki morajo biti dovolj veliki, pravilno odmerjeni in dovolj nastavljivi. Pri vožnji skozi ovinke je pomemben tudi bočni oprijem. Potem bi lahko tu omenili še kvaliteto materialov in razne dodatke kot so ventilacija, hlajenje in gretje sedežev. K temu delu bi lahko dodali še dobro delovanje klime itd..

Če povzamemo kateri avti spadajo v to kategorijo potem vsekakor to najbolje opravljajo največji predstavniki svete trojice torej S-klasa, 7 bmw in A8, pri čemer spet velja da je mercedes najbolj udoben, bmw najbolj športen audi pa najboljši kompromis obeh.

LP M

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Ne maj 06, 2012 6:51 pm

mike133 je napisal/-a:Stvari ki so pomembne za udobno vožnjo so:
- velikost vozila ker večje vozilo načeloma boljše pobira predvsem večje neravnine na cesti
- kvaliteta podvozja pri čemer mehko-trdo ni bistveno pač pa je pomembno da ohranja avto čim bolj stabilno in prenaša čim manj tresljajev na vozilo. Zračno vzmetenje je tu v prednosti. Štejejo tudi druge malenkosti kot so vpetost motorja, volana in stopalk, ki ravno tako prenašajo vibracije na potnike-voznika.
- zvočna izoliranost ker hrup utruja. Zraven lahko dodamo še tiho mašino in vožnjo pri čim nižjih obratih.
- kvalitetna notranjost predvsem sedeži, ki morajo biti dovolj veliki, pravilno odmerjeni in dovolj nastavljivi. Pri vožnji skozi ovinke je pomemben tudi bočni oprijem. Potem bi lahko tu omenili še kvaliteto materialov in razne dodatke kot so ventilacija, hlajenje in gretje sedežev. K temu delu bi lahko dodali še dobro delovanje klime itd..

Če povzamemo kateri avti spadajo v to kategorijo potem vsekakor to najbolje opravljajo največji predstavniki svete trojice torej S-klasa, 7 bmw in A8, pri čemer spet velja da je mercedes najbolj udoben, bmw najbolj športen audi pa najboljši kompromis obeh.

LP M

Če se vrneš 4 sporočila nazaj boš vido, da se je maniaxxx edini pravilno lotil te teme.

mike133
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mike133 Ne maj 06, 2012 7:07 pm

Mivec je napisal/-a:
mike133 je napisal/-a:Stvari ki so pomembne za udobno vožnjo so:

LP M

Če se vrneš 4 sporočila nazaj boš vido, da se je maniaxxx edini pravilno lotil te teme.

ma glej...tle govorimo o absolutnih ne pa subjektivnih merilih. Sicer pa se je že kdo peljal 1000km s kakšnim od naštetih avtov (v enem šusu) pol pa presedel v njegov "najudobnejši avto"? Jaz sem in to že večkrat zato ne govorim na pamet:).

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti Ne maj 06, 2012 9:27 pm

Ker sem bil odsoten zaradi praznikov, lahko šele sedaj odgovorim na temo. Najprej hvala vsem za odgovore, vidim, da je tema malo zašla oz. bolj konretno niste mogli odgovarjat na moje vprašanje, ki ga žal že v osnovi nisem popolnoma pravilno zastavil.....
Moje vprašanje se je nanašalo na PODVOZJE vozila, predvsem kateri avto najmanj obremeni potnike v kabini z vožnjo preko lukenj na cestišču, makadamska vožnja, vožnja preko ležečih policajev,.neravnine na cestišču.. ne toliko zvočna izolacija, tempomat in ostale zadeve.

Upam, da je sedaj bolj razumljivo in da še imate voljo sodelovat. :)

lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne maj 06, 2012 10:39 pm

Kupi čimbolje ohranjeno verzijo mk. I lagune, pa še nekaj ti ostane. Ali pa kakega 406 pežoja. mogoče xsaro. Pa takih avtov je potem na tone po odpadih, pa oba sta relativno zanesljiva (bencinski modeli, dizlov ne poznam). Novejše verzije (laguna 2001+ ter peugeot 407) so malo trši avtomobili kot prednodnik.

Za tvoj budget dobiš odlično ohranjene primerke. Ali pa razbitega A8^^

Američanov pa ne poznam. Sicer sem se že nekaj časa nazaj peljal z 300M, ampak samo kratek čas tako da nimam veliko za napisat.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po maj 07, 2012 12:22 pm

Če ima nekdo hemeroide ali uničeno hrbtenico bo težko našel udoben avto za svoje potrebe.
Za bolečine v križu, kolkih in nogah iščite raje rešitev pri kakem zdravniku.
Tehnologija v avtoindustriji je že toliko napredoval da so vsi avti udobni, le dlake v jajcu je treba iskat.
Prodajajo razne dodatke za avtosedeže, kateri vam lahko pomagajo v primeru zdravstvenih težav.
Jaz sem prevozil z Škodo Octavijo do Sicilije pa z neudobjem in bolečinami nisem imel nobenih težav.
Avto, moj partner!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Klamzi in 5 gostov