crxdelsol je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:crxdelsol je napisal/-a:kazni bi morale biti na % od dohodka!
zuzek bog blagoslovi tvoje besede in jih spremeni v dejanja! To bi bilo zame super vsaj še par let ko mislim vlečt status študenta. 200€ štipendije je vse kar ve država o mojih prihodkih.
Ravno o tem sem v prejšnjem postu že govoril. Izven sistema hvatanja krivin ne bomo razmišljali in konec. Si študent, imaš 200 EUR mesečnega dohodka. Torej te resen prekršek po tem sistemu stane študentski bon ali dva, oz rundo pijače, ker si socialno šibek člen naše družbe. Res odlična spodbuda vsem ki se že danes šlepajo skozi sistem...
O razmišljanju, da se prekrškov zaradi lastne in tuje varnosti na cesti ne dela pa ne zasledim nikjer.
LP Tristan01
Saj zaradi sebe sem mislil da bi bil na "boljšem" ne zaradi ogrožanja drugih. Predvsem bi mi prijale manjše kazni za pasove, kateri so v 90% prometnih nezgod moj lasten problem če ni drugih udeležencev v avtu (takrat se vedno pripašem, sploh če so mlajši, zaradi vzgleda in tudi varnosti)
sam se nikoli ne.To "hvatanje krivin" (konkretno: "študentje") bi se lahko vsaj delno končalo z malim delom, pa je vrli slovenski narod raje izbral hvatanje krivin. Jbg, smo pač "balkanski". In to velja za praktično vsa problematična področja države: mentaliteta. Ampak to še ne pomeni, da lahko potem za VEČINO še vedno obstaja nepravičen sistem kazni. Torej bi lahko rekli "če že vsi kradejo v ti državi, zakaj bi sploh iskali izboljšave?". Se strinjam, hvatanje krivin je NUUUUUUUJNO treba ukinit, pa pardon tebi, crxdelsol, ker takrat ne boš več užival svojega lagodnega življenja. Ampak na žalost bo do tega prišlo...verjetno čez xx let, če sodim po stanju večine naših državljanov.
Malo delo nebi nič rešilo, vedno bi se našle "luknje". Vidim da ste v tej temi sami hitri vozniki ali pa radi pogledate v kozarček, da vas tolk skrbijo kazni, mene sploh ne za take stvari.Pika na i pa je "odkup" pik z denarjem, še ena vlada, ki misli samo na polnitev državne blagajne in nič na varnost državljanov. Če je voznik pridobil neke pike naj jih ima za zmeraj, samo tako se ga bomo rešli iz cest, ker direktnih da jih dobiš 18točk je praktično nemogoče pri nas, moreš bit pijan kot konj do nezavesti, kaj to pomeni za bogatune ? Nič, pijani se bojo vozli, plačevali kazni in plačevali brisanje pik. 3 dirkališča za mlade šoferje na različnih koncih slovenije z enkrat na teden prostim vstopom bi rešila problem divjanja in objestne vožnje po cesti. Prvič zato ker bi se jih 50% tam znorelo in nebi več vzganjali norij po cestah, drugič ker bi ostalih 50% tam zj**** avte pa bi do drugega tedna ko bi šli spet na stezo popravljali

V vsakem hecu je malo resnice, brezveze pa je sanjarit o čem boljšem, ko nam že gre tak lepo v naši lepi zeleni deželi.
Prvi odebeljeni tisk:
4 dni nazaj se je dober prijatelj ubil z avtom. Njegov sopotnik je bil privezan, je imel par prask. On je bil na licu mesta mrtev - zletel z avta itd.; groza za družino, sorodnike, prijatelje. Danes je pogreb, tam bo pomojem ogromno ogromno ljudi. Si želiš tega? Če si ne, se veži, tudi če si sam. Mislim...nevem. Čudno mi je to. Razen če si popolnoma sam v tem svetu, brez familje in kolegov, in si želiš smrti. Kar 100% nisi. Če ti je zate vseeno, vsaj drugim prihrani muke.
Drugi odebeljeni tisk:
Malo delo bi rešilo nekaj, ne bi vsega, vsega se na žalost sploh ne da rešit. Tudi zaradi takih, kot si ti (hvataš krivine). Pa brez zamere, ampak tako pač je, v Sloveniji se tako dela. Povsod. Čim se lahko. In potem je politika kriva, ker porablja denar za bedarije, politika so pa itak ljudje, in vse skupaj gre z roko v roki.
In mene ne skrbijo kazni. V skoraj štirih letih odkar imam izpit, sem plačal 20€, ker sem zavil v ulico kjer ne bi smel. Ne da se hvalim, ampak zakaj za vraga je želja po FER sistemu, ki bi morda malce skuliral premožne ljudi, ki se jim j**e za dejstvo, da so na cesti avti s celimi familijami, takoj želja pijancev in divjakov, ker bi se njim znižale kazni? Čudno tole...
Glede odkupovanja pik se pa strinjam, totalna bedarija. Vendar problem je to, ker tudi če ti gospodje izgubijo izpit, ga hitro dobijo nazaj...s kuvertami pod mizo, seveda. Sicer se je v Ljubljani nekaj premaknilo glede tega (preiskali so domove - ali celo priprli - nekaj ljudi, zaposlenih na avtošolah).