Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Re: prekleta klima

Napisal/-a mišek Pe jul 27, 2012 12:32 am

Klima je lahko j**a ja; dokler si sam v avtu se še da naštimat, da mim piha, če sta pa že dva pa je že malo težje.
Jaz na P307, ko sem sam imam nastavljeno na avtomatsko in avtomatika usmeri zrak čez prednje šobe v kabino. Stranske usmerim na šipo,na armaturi pa obe usmerim proč od sebe, torej v desno. Če je poleg še kdo, je treba pa usmerit naravnost, da bol v sredino avta piha, vendar še stalno kaj čutiš, da vleče po tebi. Tudi odboj od stranskih šip ni čisto nedolžen, včasih tak čudno leva roka boli, ne vem če nima kaj klima pri tem :?
Če pa ročno usmerim na vetrobransko steklo, se pa tok lepo popelje po šipi navzgor in v glavo; ni tako hudo, ampak se čuti, sploh če dela ventilator na višjih obratih.
Šobo pri nogah pa imam zatlačeno s papirnato brisačo, da ne piha nič ven, drugače še stalno malo spušča, čeprav je usmerjeno čisto drugam.
To ko pravite, da usmerite zrak pod noge, ne ga srat, mene že tako zebe v noge, čeprav je šoba zatlačena. Da si v sandalih pa mrzel zrak po nogah.....fašeš revmo, da ti prste potrga :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 27, 2012 1:13 am

Če sta prednji šobi skupaj, jih usmeri križno (leva do kraja v desno in enako desna v levo - seveda enaka jakost pihanja obeh), da se zrak oz njegov tok seka in razbije. Meni je tako najmanj moteče.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So jul 28, 2012 9:08 am

protonika je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:Zame tudi velja "prekleta klima".

Jaz imam (ročno) klimo nastavljeno na šipo in ne na skrajno mrzlo. Jaz imam pozimi v stanovanju pri 21 stopinjah na sebi volnen pulover, zato ne vidim razloga, da bi bilo v avtu tako hladno, ko sem v kratkih rokavih. Pri 28 stopinjah se počutim čisto odlično, če je pa komu na vrhuncu poletja malo vroče, je pa to nekaj naravnega, mar ne.

Kar se nevarnosti klime tiče, pa tale nedavni primer, ko je dojenčku zaradi velike temp. razlike zastalo srce:

http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042539818

Vidiš, meni je pa ko je zunaj 21 ali 22 vroče v avtu, še danes sem laufal klimo. Enostavno vročine ne prenašamo vsi enako. Pozimi mam ene 18 19 stopinj v stanovanju, pa še to sem v kratkih rokavih.

Okej, ti si res izjema. Mislim - koliko podobnih ljudi poznaš? Jaz imam soseda, ki je do sredine novembra v kratkih hlačah in če ga vidimo zjutraj s flisom čez majico s kratkimi rokami, vemo, da je vsaj minus deset stopinj.
Mi imamo zdaj v stanovanju borih 21 in me cele dneve zebe. Prav prileže se vsest v razgret avto :)

Me lahko šteješ zraven. Celo zimo v kratikh rokavih pri švoh 21°C. Nikoli bolan :)
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne jul 29, 2012 11:47 am

Eni avti imajo pa tak smotano zračnike postavleno; od sestre pubec ima Focusa 2004 letnik se mi zdi da je, stranska šoba pri volanu - je ne morš naštimat, da ne bi pihalo po roki, ko imaš na volanu, razen da jo zapreš.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne jul 29, 2012 12:14 pm

Ja, ta reža je narejena za pozimi, da te greje v roko, ko greš na šiht =P

Drugače pa me ravno tako čudi sprememba temperature, recimo, ko greš v savno; zunaj savne je recimo 25st C, v savni pa 60-70st C., pa ni še nihče umrl zaradi tako drastične spremembe temperature, vsaj jaz nisem še slišal zanjo. Je pa za zelo odvisno od količine vlage v zraku, kako sprejemaš dano temperaturo. Te dam v 25st C. z nizko vlažnostjo in 25st. C s 100% vlažnostjo, pa boš pri slednji znorel in se ti bodo klime vozile po zraku pred očmi :huh:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov