Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: Pravokotne niše v AC tunelih

Napisal/-a NejcZ Po maj 07, 2012 8:24 pm

Tisto danes v tunelu ni zgledalo preveč lepo ko sem mimo peljal..
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po maj 07, 2012 8:28 pm

NejcZ je napisal/-a:Tisto danes v tunelu ni zgledalo preveč lepo ko sem mimo peljal..

Se strinjam. Tudi meni je zgledalo nasty.

lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 07, 2012 8:31 pm

Energetik81 je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:kajti izbral je eno najtrdnejsih vozil za poslavljanje s te oble.

Pri trku s tako nepremično stvarjo kot je ta stena pomaga poleg trdne kletke izključno dolžina zmečkljive cone in prav nič drugega.

Lahko ima avto najtrdnejšo kletko, pa mu to pri 50cm havbi nič ne koristi, ker bo voznik na zunaj OK, znotraj telesa pa bo štala. Pri 2-metrski havbi bi sam izstopil nepoškodovan.

Razumljivo, ter popolnoma jasen subjekt kateremu ja sledila tudi sila na telo. Sama fizika ni bila povedana skozi zgornje besedilo, pac pa sama ideja, ki se nanasa zgolj na UP, ki bo morda ravno zaradi taiste ze napisane stvari tudi prezivel, seveda je vse odvisno od njegove borbe v njem. Pustimo ob strani kaksne sile delujejo na telo ob taksnem trku in da se po nekaterih beseda prijeteljev gasilcev, niti ena kost cela, clovek je kot zvecilni gumi po moznosti utekocinjen znotraj.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po maj 07, 2012 8:35 pm

MacTron je napisal/-a: niti ena kost cela, clovek je kot zvecilni gumi po moznosti utekocinjen znotraj.

No no prosim, da z tem ne nadaljuješ, ker je že sama beseda utekočinjen grozna. ;)

lp

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am Po maj 07, 2012 8:37 pm

Kaj hudiča razmišljajo pri Darsu? Sem čez prvomajske precej prevozil po Avstriji in sem bil prav pozoren na tunele. V nišah imajo bodisi pod kotom 45°postavljeno betonsko ograjo (New Jersey), bodisi zmečkljivo cono. Tudi v tunelih na regionalkah in mestnih štiripasovnicah.

Nihče me ne bo prepričal, da rabijo dve leti in 135 študij za postavitev New Jersey ograje pod kotom 45°ali jeklene zmečkljive cone. Bolj verjetno se mi zdi, da se jim na Darsu sladko j***.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po maj 07, 2012 9:07 pm

No saj zato sem odprl to temo. Jaz bi že pri pogledu na načrt tunela videl to napako, ne pa šele po izgradnji in po nekaj zmečkanih avtih. Povsod se trudijo, da je čim manj pravokotnih ovir, da so razcepi opremljeni z blažilci, v drevoredih nameščajo ograje. Tukaj pa po načrtu naredijo 3m pravokotni betonski zid. Fail po defoltu.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po maj 07, 2012 9:08 pm

Ma ja tisti betonski bloki spet niso vesoljna znanost, pa lepo en šleper, en hiab in je to postavljeno.

Jah če bo ta preživel naj si prebere članke ostalih nesreč PREPOČASI je šlo (sej veste hitrost ubija 130kmh je premalo)

Slika
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po maj 07, 2012 10:18 pm

ni nobene garancije da je hitrost na števcu prava

kaj zdaj človek še živi ? huje poškodovan ?

EDIT: sicer pa je še en trčil v to steno

slika je grozna ker izgleda da je človek še ukleščen not

Slika

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Če maj 31, 2012 6:11 pm

Zadnji 2 nesreči v vranskih predorih so bili namerni. Policaji so bili obveščeni da sta povzročitelja nesreč poslala sms-sporočilo svojcem da se poslavljata. Na posnetkih videno je s sabom tik pred steno zaviral-na koncu tudi preživel. Glede kliota pa samo :huh:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 21, 2012 4:03 pm

Evo spet:
http://www.siol.net/novice/crna_kronika ... ekani.aspx

Mi je pa smešno vidt, kaj so v predorih pred koncem odstavnih niš naredili -> postavili so stožce
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To avg 21, 2012 4:54 pm

IcEm4n je napisal/-a:Evo spet:
http://www.siol.net/novice/crna_kronika ... ekani.aspx

Mi je pa smešno vidt, kaj so v predorih pred koncem odstavnih niš naredili -> postavili so stožce

pri nas niti stozcev ni, samo v eni nisi je odbojna ograja (govorim za primorsko)
turbo inside

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To avg 21, 2012 6:01 pm

Zanimivo, da tu avto sploh ni grozno razbit, pa naj bi umrla. Vem, da bi moral biti tale peugeot hudo podoben cliotu zgoraj, očitno je šlo prepočasi ali se pa je ustrašila v zadnjih trenutkih in zavirala. :roll:
drugače pa sožalje svojcem :(

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To avg 21, 2012 6:11 pm

LukL je napisal/-a:Zanimivo, da tu avto sploh ni grozno razbit, pa naj bi umrla.

ce ni bila pripeta (naprimer) ne potrebujes velike hitrosti
turbo inside

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr avg 22, 2012 6:52 am

Tudi moje mnenje je da ni bila pripeta....je pa to morala kar zavirati....po mojem mnenju je bilo okoli 50 km/h tole....tudi pri crash testih direkt v stenu pri takšnih hitrosti so nekje poškodbe avtomobila do voznika.

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk Sr sep 05, 2012 11:33 am

Em je kdo pomislu ,da je mogoče bolš met 90 stopinjski kot zaradi varnosti v predoru. Roko na srce tele nesreče,ko se folk zaletava v galerije so namerne ker dvomim,da ti rata na kratkem odseku nevede zamenjat več kot en pas v desno.

V primeru ,da bi mel naklon pod kotom 45 stopinj bi takega veselo odbilo nazaj na cestišče in potem bi šele bila veselica.

......bi pa vsekakor lahko nastavil kšne sode z vodo ipd.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr sep 05, 2012 11:46 am

Za smrt pri trku v zid ni potrebno, da nastane huda škoda na avtu - ravno nasprotno. Pogosto se (predvsem pri avtomobilih brez zmečkljivih con), da je avto ralativno malo poškodovan voznik pa v njem mrtev. Poškodbe so posledica hitre zaustavitve vozila, kjer se avto premalo defotmira in se vsa sila trka prenese na voznika - ob trku voznika vrže naprej, varnostni pas ga zaustavi notranji organi pa se ''odbijajo'' od stene prsnega koša. V takih primerih lahko pride do pretrganja glavne žile, ki vodi iz srca in se pripenja na prsni koš - žila je pripeta, srce zaniha, žila poči - posledica je smrt zaradi notranjih krvavitev v cca. 1-2 min.
Drugače pa se smatra, da je kakršna koli deformacija vozila za 30-50 cm posledica sil, ki lahko povzročijo hude telesne poškodbe.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov