Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: O terenskih avtomobilih (terencih) sredi mest

Napisal/-a Pero Pe sep 14, 2012 10:14 am

Res je preveč terencev ki se jih ne rabi in veliko večjih avtov ki se jih ne rabi. To je pač stvar slovenske mentalitete in folklore da je treba imeti večji avto od soseda.

Tistih par litrov ki porabijo več pa dejansko ni nobena škoda in je njihov vpliv na okolje zanemarljivo majhen.

Takle cirkus je nepotrebno delat in kdo koga smeši. Po moje da oni sami sebe.

O resnosti društva in članov: po javno objavljenih podatkih na njihovi strani so imeli lani skoraj 200.000 € prihodkov in od tega celo 10 (deset) € od članarin :shock: To so pa res ljudje ki bi se marsičemu odrekli za boljše okolje.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe sep 14, 2012 10:19 am

cruiser1 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
Kako naj protestirajo proti državi, če so plačani iz državnega proračuna :lol: :huh:
Kreteni so, niso pa neumni. Tudi jaz bi šel mahat s tablami, če bi mi dali 150.000€, verjemi (no ja, verjetno ne bi, ampak saj razumeš kaj hočem povedat) ;)

Ja, tole je najbolj žalostno a resnično. Ne morem verjeti, da dobijo takšne ogromne vsote denarja in te brezdelni hipiji se potem odpravijo izigravat klovne na ulico in se nekaj norce delajo z vseh nas in dobesedno na naš račun! Vlada pa trobi o varčevanju!! :roll:

Pa kje jaz živim?? BUTALE!

kruzer zapelji se ti malo pred njih in malo po gasu pritisni... pa povabi še kakšnega z američanom s kakšnim heavy duty :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe sep 14, 2012 10:54 am

nevermind je napisal/-a:kruzer zapelji se ti malo pred njih in malo po gasu pritisni... pa povabi še kakšnega z američanom s kakšnim heavy duty :D

Za take namene je traktor boljši :mrgreen: :twisted:

matayus je napisal/-a:Mislim, da bi njim pomagal samo tole http://www.youtube.com/watch?v=AOIBw1rXzy4 :lol:
Ma FDV.... oops

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 14, 2012 11:11 am

nevermind je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
Kako naj protestirajo proti državi, če so plačani iz državnega proračuna :lol: :huh:
Kreteni so, niso pa neumni. Tudi jaz bi šel mahat s tablami, če bi mi dali 150.000€, verjemi (no ja, verjetno ne bi, ampak saj razumeš kaj hočem povedat) ;)

Ja, tole je najbolj žalostno a resnično. Ne morem verjeti, da dobijo takšne ogromne vsote denarja in te brezdelni hipiji se potem odpravijo izigravat klovne na ulico in se nekaj norce delajo z vseh nas in dobesedno na naš račun! Vlada pa trobi o varčevanju!! :roll:

Pa kje jaz živim?? BUTALE!

kruzer zapelji se ti malo pred njih in malo po gasu pritisni... pa povabi še kakšnega z američanom s kakšnim heavy duty :D

Ne bo učinka. Med zadnjim obiskom tehničnega je pokazalo zelen izpuh, pa tudi terenca nimam ;) Ta protest se mene ne tiče. Pa vonj po bencinu bi tem zapohanim hipijem še pasal, bi moral kakšnen romunski šlepar pred njih zapeljat in jih fajn zakadit. :lol:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe sep 14, 2012 12:12 pm

Vso pravico imajo protestirati proti terencem, tako kot imajo lastniki terencev vso pravico voziti se.

Mene osebno je zmotila le količina denarja, ki ga je to društvo dobilo od države. To je bilo zelo slabo gospodarjenje iz strani države oz. iz strani tistih javnih uslužbencev, ki so bili odgovorni za dodeljevanje tega denarja.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 14, 2012 12:47 pm

domen_ je napisal/-a:Vso pravico imajo protestirati proti terencem, tako kot imajo lastniki terencev vso pravico voziti se.

Mene osebno je zmotila le količina denarja, ki ga je to društvo dobilo od države. To je bilo zelo slabo gospodarjenje iz strani države oz. iz strani tistih javnih uslužbencev, ki so bili odgovorni za dodeljevanje tega denarja.

Ja se strinjam. Imajo pravico protestirat!! Problem je bolj v tem, ker je bil ta cirkuški protest predvsem zato, da nekako opravičijo kam grejo nenormalne vsote, ki jih dobivajo od države, češ kakor, da res nekaj delajo za čisto okolje :roll: .

nevermind je napisal/-a:

S takim "TDI"jem bi moral pred njih :lol:

Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe sep 14, 2012 1:26 pm

Koliko je takih služb, enot, pomočnikov, svetovalcev, inštitutov, služb,..., v naši državi. Ni kaj, v Sloveniji res veliko delamo -> na tem, da nič konkretnega ne delamo. Evo, to je eden od primerov.

Puhoglavci so videli nek trend iz ZDA, kjer vozila porabijo 30 lit/100km, potem pa gredo protestirat proti "terencem" pri nas (v Slo skorajda ni pravih terencev), ki imajo povprečno porabo 5.5-8.0 lit/100 km (pač razni Tiguani, ix35, Qashqai, Sportage...) -> toliko kot en navaden R. Clio 1.4, let 2000.

To so tisti ljudje, ki niti ne razmišljajo o tem, kaj točno počenjo, vidijo nek trend, vidijo možnost zaslužka, potem pa se prepričajo, da to počnejo zaradi nas. Sam (žal) tega nikoli ne bi mogel početi, ker se mi zdi mlatenje prazne slame in to na račun (dobesedno) drugih ljudi. Se mi zdi nemoralno.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe sep 14, 2012 6:34 pm

Mislim, da je bila akcija Focus-a, društva za sonaraven razvoj, lansirana ravno v točno pravem času in na najbolj primernem kraju. Odlično! KONČNO lahko vesoljna Slovenija in njeni davkoplačevalci ugotavljamo, za kakšne namene se zapravljajo javne finance, medtem ko se varčuje na plečih "malega človeka"!

Odličen blog, ki ga je objavil @nebivedu, razkrije zanimiv podatek, da omenjeno društvo, ki je (citiram z njihove spletne strani): "prostovoljno, samostojno, nevladno in nepridobitno združenje fizičnih oseb. Svoje delo Focus osredotoča na naslednjih pet področij: spreminjanje podnebja , energija, mobilnost, okoljska javnofinančna reforma in trajnostna potrošnja.", prejelo v zadnjih slabih 10 letih dobrih 400.000 evrov (!!!) ter samo s strani Urada Vlade RS za komuniciranje dobrih 74.000 evrov! Morda samo za manjšo primerjavo: Boksarska zveza Slovenije, ki združuje 32 klubov v Sloveniji in katere član je tudi Dejan Zavec, je v tem času (slabih 10 let), prejelo cca. 58.000 eur državnih sredstev. Morda še malce bolj zanimiva primerjava na letni ravni: če društvo Focus prejme v letošnjem letu cca 150 evrskih tisočakov, pa prejme Judo zveza, katere članica je olimpijska prvakinja Urška Žolnir, okrog 300 tisočakov. Torej polovico manj za dvigovanje rdečih kartonov na Slovenski cesti v Ljubljani???

Človek bi nekako razumel, da bi delček od teh 150 tisočakov namenili vsaj manjšemu izobraževanju in poglobitvi svojega vrtčevskega znanja (ne bom dejal osnovnošolskega, ker bi užalil marsikaterega šolarja), da bi vsaj malce razumeli, proti čemu "protestirajo"!

In še enkrat - dokler bo država zapravljala denar za takšne in drugačne hipijevske infantilnosti, naj mi ne govori, da je potrebno varčevati na mojem hrbtu!!!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 14, 2012 7:36 pm

chan je napisal/-a:Mislim, da je bila akcija Focus-a, društva za sonaraven razvoj, lansirana ravno v točno pravem času in na najbolj primernem kraju. Odlično! KONČNO lahko vesoljna Slovenija in njeni davkoplačevalci ugotavljamo, za kakšne namene se zapravljajo javne finance, medtem ko se varčuje na plečih "malega človeka"!

Tole bi bilo potrebno objaviti še na drugih forumih. Pa na portalih in še povsod, da res ljudje vidijo, kje se naš denar dobesedno razmetava, medtem, ko naj bi se šparalo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 14, 2012 9:43 pm

Spet en kup "razgledanih" FDV-jevskih brezdelnežov... :roll:
Namesto, da kadijo neke močne substance, naj raje vzamejo metlo v roke in grejo raj ceste pometat...da se bojo lažje obnašali odgovorno do okolja in družbe...in da si bojo na pošten način zaslužli 150 jurjev. Ne pa takole! :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Po sep 17, 2012 6:59 am

INFINITI je napisal/-a:Hahahahaha :lol:

Slika

Pod to sliko bi šel komentar: "Kaj ti bo pravi kur_c, če imaš vibrator"

Drugače se strinjam da onesnaževanje ni dobra zadeva, ampak temu pač služijo razni dpf filtri, EU norme in vse strožje takse - pa naj se potem vsak pač vozi kakor mu paše.

So ti protestni loleki kdaj povohali kako od Ljubljanskih trol?

Ma sej morajo protestirat. Je Izpušnih plinov do kolena. Uni na stolu ma ker ornk zokne. Do kolen.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov