Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: start&stop

Napisal/-a xxl To okt 16, 2012 8:34 am

Imam ta famozni S&S in se navadiš,zažene dokaj hitro,ampak če spelješ takoj (skoraj istočasno,ko ga zažene),potrebujem malce več plina,zato mi je v začetku večkrat ugasnil.Lahko ga izklopim,drugače elektronika sama to regulira,morajo biti za to pogoji.Če je vklopljeno preveč porabnikov energije (klima,gretje zadnjega stekla),ne uporablja sistema,čeprav,če zunaj niso previsoke temperature (pod cca 23"C),motor ugasne in klima hladi :) .Če predolgo miruje,se sam zažene,da ne izprazniš akumulator (ja,drag je),če stojiš v koloni in se premikaš meter po meter,tudi ne deluje,kot tudi če nisi privezan.Na nizkih temperaturah,pa se ne spomnim,mislim da deluje.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Re: start&stop

Napisal/-a mevden Pe okt 19, 2012 10:58 pm

tudi sam sem bil malce skeptičen glede start&stop sistema v octaviji. Po nekaj dneh sem spremenil mišljenje, in je sistem kar priročen.Nekega prihranka iz tega sistema ne bo. Mogoče bo malce bolj prijazno okolju in manjši hrup v okolici. Sedaj to še ni tako opazno, ampak predstavljate si čez 10 leto ko bo 90% vseh vozil imelo start&stop, pa to bo taka tišina na semaforjih.

Zaenkrat me možne okvare ne skrbijo, saj je avto službeni. po pol leta in 30 000km je sistem odličen :D

Morate pa vedeti da je to prihodnost, požrešnih in potratnih avtomobilov bo vedno manj. Kolikor je bilo uživanja z avtomobili je že preteklost, svet smo že dost zjebal v zadnjih 100 letih. Sedaj je čas okrevanja, zelena prihodnost itd.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov