Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zajbel
Novinec

Re: Enopasovna ali dvopasovna cesta

Napisal/-a zajbel To okt 23, 2012 12:05 pm

martello je napisal/-a:OK, včeraj sem se peljal po omenjeni cesti in bil pozoren na promet: trenutno promet poteka tako, da je levi pas za naravnost (ker, kot je že nekdo omenil, levo ne zavija skoraj nihče), desni pas pa je prav tako za naravnost in obenem tudi za na desno. Torej, zmešnjava.

Levi pas ni za naravnost. Problem je, ker ljudje ne vedo, kako se je treba razvrstit. Pa to ni samo tam, ampak še marsikje drugje. Zanimivo je pa, da se skoraj na vsaki drugi enosmerno cesti tisti, ki zavijajo levo ne postavijo na levo tako kot tu.

martello
Novinec

Napisal/-a martello To okt 23, 2012 1:05 pm

Problem tu je, da se na 'desnem' pasu (to, da je cesta enopasovna smo že ugotovili) večkrat naredi gužva, zato začno drugi vozniki prehitevati po levi in avtomatsko se vzpostavi takšen red vožnje. Včeraj sem poizkušal ostati na desnem pasu in nato peljati naravnost, vendar nastane potem še večji kaos.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To okt 23, 2012 8:42 pm

zajbel je napisal/-a:
martello je napisal/-a:OK, včeraj sem se peljal po omenjeni cesti in bil pozoren na promet: trenutno promet poteka tako, da je levi pas za naravnost (ker, kot je že nekdo omenil, levo ne zavija skoraj nihče), desni pas pa je prav tako za naravnost in obenem tudi za na desno. Torej, zmešnjava.

Levi pas ni za naravnost. Problem je, ker ljudje ne vedo, kako se je treba razvrstit. Pa to ni samo tam, ampak še marsikje drugje. Zanimivo je pa, da se skoraj na vsaki drugi enosmerno cesti tisti, ki zavijajo levo ne postavijo na levo tako kot tu.

A veš kaj je zanimivo - na drugi strani obvoznice je ravno taka situacija s cestami samo, da jih levo precej več zavija, ker grejo proti BTC-ju in tam pa zadeva večinoma prav lepo pravilno deluje... levi zavijajo levo, desni pa gredo naravnost. Hmmm pa sem prepričan, da gre več ali manj za iste voznike, ki uporavbljajo cesti tako na eni kot drugi strani obvoznice. :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov