abbe je napisal/-a:a vi men vrjamete al ne je man skoraj da vseeno.
jst s povedal kako pa kaj je blo.niti nimam razloga da bi jaz lagal,kar kol.
v prvem primeru je prisal oliciaj drugi dan.
pri drugem primeru pa pou ure kasneje.
Sej ni nihče rekel, da lažeš - verjetno si se samo prehitro sprijaznil in pokimal. Na sodišču brez dokazov bo bolj težka, probajo pa tud policaji marsikaj in če se storitelj slučajno takoj strinja so zmagali.
Za ilustracijo še en moj primer izpred petih, šestih let. Sem se peljal skozi naselje po omejitvah, ker sem točno vem, da imajo tam policaji radi zasede pa tudi drugače nisem nagnjen h kršitvam hitrosti znotraj naselij. In me kakih 500 metrov za naseljem ustavi mlad policaj ter mi po obveznih dokumentih poduči, da sem peljal 66km/h skozi naselje in, da me je posnel radar v Kangooju. Ok počakam, da zreferira celotno zgodbo do konca in me seznani s prekrškom ter višino kazni.
Čisto umirjeno mu povem, da sicer nisem kršil in da ni problem, če me je slikal, da greva lepo preverit to sliko do Kangooja, ker v takih primerih je potrebno prekrškarja seznaniti s prekrškom in če ni on meril je potrebno predočit fizični dokaz. Ko je videl, da iz te moke ne bo kruha je samo lepo obrnil ploščo in rekel, da ker je šlo za manjši prekršek (+16km/h v naselju je torej manjši prekršek) mi bo dal le opomin. Zraven me je še očetovsko pokaral naj ne počnem več prekrškov, ker bo naslednjič kazen pa sem mu vrnil očetovski nasvet, da ga pa zdaj vseeno lepo prosim, če greva skupaj preverit to sliko, ker bi jo pa zdaj res rad videl. Mi je samo vrnil dokumente in zaželel srečno pot.
Iz tistega obdobja je tudi drug primer, ko mi je policaj predočil previsoko hitrost, pa mi je na vprašanje, kje je slika iz radarja ali pištole povedal, da ne merijo ampak, da je to ocenil po zvoku gum - sem ostal brez besed

V glavnem - več informacij imaš, bolj poznaš zakonodajo manj te lahko farbajo in strižejo.