Napisal/-a nevermind Če nov 29, 2012 9:59 pm
Moje mnenje:
Amerikanci - kot, da se voziš na oblaku... najbolj udobni! Veliko pripomorejo udobni/veliki/široki sedeži, kot fotelj
Nemci - starejši VW, Opli, BMW-ji trdi... novejši ne toliko. Astra G trda in ni pretiranega nagnivanja v ovinkah, Astra H malo manj trda, ampak še vedno
Francozi - mehki razen športnih različic... C5 2006 nagibajoča ladja, čudno obnašanje v ovinkih, je pa zelo udoben za dolge ture... Saxo VTS trd
Korejci - starejši nagibajoči v ovinkih, udobni, dobri sedeži, ok po AC in naravnost, ovinki so druga pesem, novejši korejci nekateri trdi (ne poznam vseh)
Japonci - trdi in mehki odvisno od modela/znamke (ne poznam vseh)
Italijani - ne poznam toliko sveh, npr. Stilo je totalna drvarnica zame največji it. šit od modela, Grande Punto OK za tak avto, Alfe so ql (podozje, vozne lastnosti)
Sam sem opazil, da veliko odigra medosna razdalja, dobro zasnovano podvozje in dobri sedeži (ne smejo bit premehki)... recimo Megane 2 ima porazne sedeže za moje pojme. Se kar vgrezneš - premehka spužva, kratek sedalni del in ko sediš kolena oz. noge pod čudnim kotom visoko. Če zravnaš noge tudi čuden položaj. Ta avto se mi je kar vtisnil v spomin in zameril glede zasnove sedežev, ker sem se s sodelavcem veliko prevozil v njem. Da ne zgubljam besed o tistem vzglavniku.