Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: vprašanje glede bencinskih črpalk

Napisal/-a nebivedu Ne jan 13, 2013 10:15 pm

gasolinedream je napisal/-a:Ponavadi gre toleranca v škodo podjetja. Pdoobno kot pri mleku, kosmičih, kruhu.. kjer je v pakiranju malenkost več kot piše, da se izogne tožbam ipd.

To je bilo nekoč, danes pa ne verjamem, da bi v banana republiki bilo tako. Tukaj namreč "veliki ljudje" ne odgovarjajo za svoja dejanja, samo mi "mali"
Old subarus never die, they just get faster!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po jan 14, 2013 12:06 am

Js tem potovalnim racunalnikom nic kaj veliko ne verjamem. Pri mojem Oplu se kar dosti zmisljuje in navadno laze med 0.5-1L na 100km (povprecna poraba). Seveda je potem napacen podatek tudi o porabljenem gorivu.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jan 14, 2013 8:55 am

pskoda je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Dvomim, da se ročka vedno na isti "višini" ustavi.

Recimo čist iz lajičnega vidika se naj bi ustavilo pri vseh enako oz predvidevam ko gorivo doseže cevko ročice

Sploh ni res, ročka ustavi že prej, ko se hlapi naberejo v cevi. Seveda je to različno že pri isti ročki in istem avtu, kaj šele različnih pumpah. Zato je tvoje različno tankanje samo posledica tega. Poleg tega nikoli ne veš točno, koliko placa je bilo v tanku pred točenjem.
Če pa hočeš vedno natočiti isto, po izklopu ročke čisto počasi še natoči do roba cevi. Seveda potem pričakuj tudi kakšne nevšečnosti, kot je razlivanje goriva.

@Nebivedu: veš kaj pomeni toleranca ali pa napaka meritve? Če je recimo 1%, to pomeni +-1%, in to ne pomeni, da je to vedno samo -1%. Če bi to firma lahko nastavila, bi pomenilo da je sama napaka meritve veliko manjša.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jan 14, 2013 9:03 am

a je kdo pomislu da BC na avtu kaže narobe?
kokr vem majo Bc-ji velik večji pogrešek kot pa pumpe.
in verjetno ti BC narobe kaže porabo iz tm vn narobe kaže koliko goriva si porabil.pa predvidevam da laže kr za cel liter in eto to je to.
Ni vse res kar napišem

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po jan 14, 2013 9:30 am

gasolinedream je napisal/-a:Ponavadi gre toleranca v škodo podjetja. Pdoobno kot pri mleku, kosmičih, kruhu.. kjer je v pakiranju malenkost več kot piše, da se izogne tožbam ipd.

Tudi toleranca je vključena v kalkulacijo cene...
RiDe hArD

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 14, 2013 9:40 am

Energetik81 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Dvomim, da se ročka vedno na isti "višini" ustavi.

Recimo čist iz lajičnega vidika se naj bi ustavilo pri vseh enako oz predvidevam ko gorivo doseže cevko ročice

Sploh ni res, ročka ustavi že prej, ko se hlapi naberejo v cevi. Seveda je to različno že pri isti ročki in istem avtu, kaj šele različnih pumpah. Zato je tvoje različno tankanje samo posledica tega. Poleg tega nikoli ne veš točno, koliko placa je bilo v tanku pred točenjem.
Če pa hočeš vedno natočiti isto, po izklopu ročke čisto počasi še natoči do roba cevi. Seveda potem pričakuj tudi kakšne nevšečnosti, kot je razlivanje goriva.

@Nebivedu: veš kaj pomeni toleranca ali pa napaka meritve? Če je recimo 1%, to pomeni +-1%, in to ne pomeni, da je to vedno samo -1%. Če bi to firma lahko nastavila, bi pomenilo da je sama napaka meritve veliko manjša.

Jaz sem tudi tole razmišljal in mogoče imajo bencinske različno nastavljene ročke, ker mi skoraj isto kaže razliko med BC in bencinsko oz npr. pri nas v Trebnjem mi kaže BC zmeraj kakšena dva, tri manj kot natočim v Novem mestu isto na OMV 100oktanov pa vedno slabe 2litra manj kot bencinska, ampak to ne govorim o enokratnem tankanju
Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov