Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Re: Kazni, nesreče...

Napisal/-a ddas Po jan 21, 2013 9:26 am

izpolniš naslednji obrazec na njihovi strani .

http://www.arhiv.mp.gov.si/fileadmin/mp ... lo_EKT.pdf

še vir drugih informacij:

http://www.siol.net/avtomoto/nasveti/o_ ... tocke.aspx

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Po jan 21, 2013 12:35 pm

Dobljene kazni:
Neprimerno prečkanje ceste: 10000SiT
Prehitra vožnja Nemčija skozi naselje, 64km/h: 25€

To je to za kazni :)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po jan 21, 2013 12:57 pm

Zaenkrat nič kazni! :)

3 totalke.
Prvič iz stranske ena nasekana ženska. 20+ let star Audi 80 totalka, smo ga popravli.
Drugič mi je v rit priletel ko sem se ustavil pešcu na prehodu en kombi. 20+ let star Audi 80 totalka, smo ga popravli.
Tretjič pri 120km/h v nemškega ovčarja, ki je priletel iz koruze, medtem ko sem prehiteval avtobus. 20+ let star BMW 324TD totalka, smo ga popravli.

In še 3 manjši incidenti, eden pred trgovino, gospa me je spregledala..., drugič je mladenka prehitevala kolesarja v nepreglednem ovinku in sva se malo čelno pošlatala, no in edina zadeva, kjer sem jaz za*ebal ko se je kolega pred mano nekoč ustavil, jaz pa skoraj tudi :) (žmigavc za zamenjat :) )

prevoženih km: 400.000++

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 21, 2013 1:36 pm

Evo, še moja evidenca:

- v (mislim da) 14 letih prevoženih ca. 400-500.000 km
- 3 x kazen za prehitro vožnjo - dvakrat 5.000 SIT, enkrat 300 EUR (polovička 150 EUR) + 3 pike
- nobene nesreče razen 2x zbita srna, 1x zajec in 1 x lisica, zdaj že nekaj let hvalabogu ne ;)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jan 21, 2013 2:10 pm

Sicer sem še mlad (4 leta imam izpit), ampak zaenkrat gre še kr vredu (moram potrkat na les). 1 lažji karambol na zloglasnem križišču med topniško in šmartinsko...samo povit pleh. In ena kazen, za napačno zavijanje, ko sem iz smeri filofaksa zavil levo proti križankam (kolesarni policaj je lepo skočil izza grma in me ustavil pri trgu). 20€ polovička. To je to in nimam namena "gradit" na tej osnovi. :)

EDIT: Pozabil napisat, da sem bil kriv jaz, vendar je bila škoda majhna in človek razumen in smo sami uredili, tako da kazni na srečo ni bilo.
Zadnjič spremenil Daedalus, dne Po jan 21, 2013 7:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jan 21, 2013 3:39 pm

Kar zanimiva tema :)

V svojih 11 letih vozniške sem tudi jaz doživel kako prigodo ali tri :)

Torej, nesreče:
- kot mladi voznik na parkirišču obdrgnjen odbijač (a sem še vedno prepričan da je človek speljal medtem ko sem zapeljal pred njega in je pač izkoristil šanso da je zaslužil 10.000 sit),
- udarjen pokrov motorja ker me je voznik pred mano spregledal (sva se srečala manj kot minuto na cesti ko sva šla vsak v svojo smer, a sem vmes že obrnil in šel za njim. Njegova reakcija ko sva stopila iz avtov: "kdaj si se pa ti meni za rit pripeljal??" kot da nima vzvratnega ogledala in se po glavni cesti vozi na pamet... sicer je res da je bila vaška cesta, a vseeno),
- obrnil avto na streho zaradi ledenega ovinka (avto čist uničen, jaz odnesel brez poškodb, takoj zatem kupil še eno 206... sem se po tem nekako počutil varnega v njej),
- zbita 206 iz obeh bokov (me je ena starejša teta spregledala ko sem se pripeljal po glavni cesti, po desni strani mi ga je zbila ona, po levi pa dva prometna znaka ko sem se umikal in ko me je ona še dodatno porinila s ceste),
- nato pa jaz čelno v kombi ki mi je pripeljal iz stranske ceste, sem o tem spraševal tukaj gor (hitrost cca. 60 km/h, meni nič, avto kaput),
- ter manjše praske in odrgnine ko sem spregledal kako škarpo, kamen, narobe precenil dolžino avta, ...

Kazni:
- plačal nevem koliko (že pozabil) zaradi neuporabe čelade na motorju ter vožnje brez vozniške za motor,
- plačal 500e+100e sodnih stroškov zaradi 40km/h prekoračene hitrosti ter prehitavnja po desni ter delno po pasu za bus postajališča, mesec prepovedi vožnje ter 5 pik,
- "spregledal znak" (v narekovajih zato ker je policaj bil ustrežljiv in sva se zmenila... ga pač res nisem pričakoval v koloni, drugače nebi šel prehitevat po desni in še to po bus pasu :P), plačal polovičko 40e,
- plačal mislim da 30e zaradi prekoračene hitrosti za 13 km/h,
- plačal 60e zaradi snega na kombiju,
- ostalo pa rutinske kontrole ali ustavljanja na AC brez dokazov (pač policijski avto in ne provida).

Vglavnem je to to, mogoče sem kaj pozabil. In glede na to kakšen norec sem bil včasih, sem še poceni odnesel :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 21, 2013 6:56 pm

Uuuuu, online spovednica :D

Kazni:
- 80 € za napačno parkirano vozilo (pri cukrarni), plačal polovičko; sedaj zapeljem v garažno in plačam veliko veliko manj
- 500 € za prehitro vožnjo v naselju in 5 KT, plačal polovičko; pri kitajski na Litijski cesti; v noči s torka na sredo ob 1:00; kmalu zatem so dvignili omejitev na 60
- 200 €, ker sem zapeljal v BTC-ju skozi pumpo na Šmartinsko (prehod je enosmeren), plačal polovičko; petek okoli 23.00

Nesreče:
- na Kajuhovi v smeri proti Šmartinski pride iz smeri Hoferja nek gospod in zapelje direktno na levi pas predme oz. vame (rahla škoda; menjan blatnik, luč in okrasni pokrov platišča)
- ŠRC Korant, na vrhu hriba (piknik) zavijam levo, kakor gre cesta, gospodični nasproti pa je nekaj vzelo prednost; volana ni zasukala, mi pa je poškodovala oboja vrata (vrata zamenjana)
- Zasavska proti Litiji, iz koruze skoči srna; kasneje je odskakljala stran, upam, da še skaklja okoli; avto ocenjen, moram še peljati na popravilo, škoda minimalna.

Izognil se nesrečam:
- križišče Nemške z Dunajsko; peljem v smeri centra, me gospod na Nemški čaka, ko sem bil dovolj blizu spelje; nekako le neham zavirati in obvozim (aja, brez ABS-a).
- rondo pri Dolskem v smeri LJ; zapeljem iz rondoja, pospešujem in sem že nekje pri 70 km/h; nasproti gre vozilo, ko sva bila blizu iza njega skoči še en, ki ga sploh videl nisem; v danem trenutku zaviram, odvijem in zaprem oči (za trenutek poka), ki ga na srečo ni bilo; kolega za mano osupel skoraj kot jaz; na srečo je moja sedela z malim zadaj.
- Večna pot v LJ, izvajajo dela in mi delavec pokaže da ustavim. Stojim, nakar mi nekaj ukrade pozornost in vidim zadaj dedo v avtu in malce poplesavajoč sprednji konec; uspem ga zarinit v 1. in speljem v desno, deda pa ustavi poleg mene; spelje z arogantnim izrazom, obžalujem da sem se umaknil.
- Pri Kolinski v Ljubljani peljem po prednostni v smeri BTC-ja; iz stranske ulice me izsili gospodična, ki za povrh vsega še zavija levo (ob prometni uri); nekako odvijem in grem dalje.
- mah, škoda prostora na serverju in forumu :lol:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 21, 2013 7:06 pm

Jaz pa še nisem dobil kazni ker vozim po predpisih :DDD
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po jan 21, 2013 7:22 pm

Ma ste eni pravi svetniki :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 21, 2013 7:28 pm

grega983 je napisal/-a:Ma ste eni pravi svetniki :mrgreen:

Sej veš, vzorni voznik pa take pa to, taki smo Celjani nimaš kaj :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po jan 21, 2013 7:48 pm

V petih letih:

Ena oranžna ki je bila baje rdeča 150€
Ena totalka (Hyundai coupe) pijan voznik mi je odvzel prednost.
Srn pa ne štejem več :lol:

To je to ;)
Lp by Mare

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po jan 21, 2013 7:51 pm

Sicer se s tem ni za hvalit pa vendar:
- 2x radar
- 1x telefoniranje med vožnjo
- 1x sunkovito speljevanje
- 1x prehitevanje po desni - j... ga, g. policist se je odločil, da se čez cestninsko obvezno pelje po levi s polžjo hitrostjo, po desni pa ga prehitevala nora mladost :mrgreen:
- 2x totalka (2x renault RIP)
- tu pa tam še kak po neumnem podeljen kuponček

Pestro je bilo, tako da sem ponosen sam nase, da še danes migam oops
O finančnih posledicah teh neumnosti pa bi ne debatiral. Je bilo preveč vsega.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po jan 21, 2013 9:11 pm

Hm, v 3h letih in okoli 90kkm odkar mam izpit:

1x kazen: Radar, 5 pik + 500€, polovička, torej 250€+5pik. Medvoški klanec, okoli 70,80 na števcu. Omejitev 50. 2 meseca po opravljenem vozniškem izpitu. Nisem ravno ponosen.

1x nesreča: trčenje v stoječe vozilo pred mano, z zelo zelo nizko hitrostjo, kolona. Moja krivda. Njemu nič, tako da ni bilo policije in zavarovalnic. Na rjavi vectri pa fuč killer, vezna stena, ena luč ter kdo ve še kaj. Nisem popravljal :)

No, še dva opažanja, in sicer.. očitno sem edini na tem forumu ki sem sam povzročil nesrečo. In drugo, moj avto je poln prask, ter ima spredaj in zadaj čudežno počen odbijač. Pa nič od tega ni moja krivda. Me je kar strah kupit avto starejši od 15 let, ker mi ga bo škoda za to da drugi parkirajo vame.

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po jan 21, 2013 9:49 pm

v 5 letih brez kazni na srečo :) 1x pa naslonu prejšnji avto na ograjo pozimi(počen odbijač zvita havba,blatnik,strupal luč)
VW golf IV

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po jan 21, 2013 10:01 pm

"nesreče":
- 1x parkiral zadek avta v steber v Qlandii MB s skoraj polnim gasom, ker se je mudilo, ampak drago stalo :mrgreen:
- 1x se naslonil motoristu zadaj v križišču, ker je speljal in si potem premislil, jaz pa sem že gledal levo desno če bo prosto za speljat, je brez debate tip kr odpeljal - samo skomignil z rameni

Kazni pa zaenkrat še nobene, vbistvu so me samo 3x ustavili, 3x pihal in nič napihal. Pa enkrat sem bil ujet na radar na Hrvaškem v naselju 64kmh, brez kazni, ker ne sprejemajo eurov :mrgreen:

Drugače pa glede na to, koliko sem bil na cesti s kombijem sem še presenečen, da me med službenim časom nikoli niso ustavili (kljub gonjenju na mojih priljubljenih relacijah MB-Sevnica, MB-Kočevje in pa MB-Primorska) .. sem se pa 2x izognil skoraj gotovi katastrofi in sicer iz Kočevja proti LJ, ko sem prehiteval je za las uspelo nazaj na svoj pas :DDD in enkrat pred Rimskimi Toplicami, ko sem bil konkretno preko omejitve in mi je en odvzel prednost, sem komaj 3,5t ustavil :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po jan 21, 2013 11:15 pm

v 8.5 letih sem lani pokasiral kazen 20 evrov, ker nisem v modri coni označil čas prihoda.
Policaji me še niso ustvali, pa sem se nekaj let vozil vsak delovnik v Ljubljano, čez center.
Priznam pa, da ne vozim ravno divje (po eni strani tud avto ni več tolk super duper) in se kukr toliko držim predpisov.
Pred kakšnimi 5 leti sem ponesreči nekoga mal od zadaj naslonil z avtom, škode ni bilo na drugem avtu, pr mojmu je poču odbijač.
Je bilo pa tud nekaj prigod na cestah, kot recimo mi je golf 2 šel v iberturo na Primorski AC, DARS se je sigurno za glavo prjel :lol: kva se je tolk pokadil čez cel pas :lol:, več sem imel pripetij zaradi samih starih avtov, kot pa težave z drugimi.
Pa gumo razneslo tik pred domom, crknil avto zaradi bencinske pumpe, pa akumolator crknil ga šel iskat na petrol,...no kukr sem že imel stare avte sem kar dobro skrbel, da so vsaj lanfal, redne servise sem delal, olje, pa kej pucal pa ono....kilometri okol 200.000km.
Član od leta 2004 :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov