Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: testna vožnja in prazen rezervoar

Napisal/-a .com Po jan 28, 2013 6:12 pm

maniaxxx je napisal/-a:Sam sem še vedno dobil kar sem želel, pa nisem star 50 let. Je pa res, da nisem nek mulc, pa da testiram samo če me avto res zanima.

x2
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po jan 28, 2013 6:30 pm

Ko sem pred dvema letoma kupoval novega Forda, sem dobil dve različni vozili, eno za dobro uro drugo za cel dopoldan. Pred prevzemom vprašal kako je z gorivom in dobil odgovor: je že v redu.
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po jan 28, 2013 8:05 pm

Blinder je napisal/-a:Dajejo še sploh vsakemu avto na testno vožnjo? Ali dajo samo še poslovno oblečenim ljudem nad 50. letom starosti?

Če si normalen se lahko vse zmeniš. Nazadnje sem šel na BMW servis po naročeno robo, ko sem videl da so ravno tisti dan prvič dobili par avtomobilov nove serijo 3 F30. In sem vprašal če so že kakšne testne vožnje, je rekel prodajalec da samo uredi neke dokumente do konca, pa sva šla na kratko turo. Avto je bil še čisto svež, prodajalec je povedal par zanimivosti o avtu, malo sva podebatirala o spremembah, stestiral sem ga v pravem pomenu besede, torej sem ga parkrat tudi pohodil, prodajalec ni niti enkrat pripomnil ničesar. Aja, tisti dan sem prišel v trenirki in vseeno naletel na korekten odnos, je pa res da pogosto kaj naročam.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So feb 09, 2013 7:41 am

Jaz jih pač malo poznam in se kar zmenim za test novih modelov, sem že natočil za 10€ ker sem res imel avto 2 ure in 80km :D Drugače sem pa imel srečo in sem novga RIO 1.2 stestiral glih, ko je tgovec šel po en drug NOV avto 60km stran. :vrum

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So feb 09, 2013 11:44 pm

zdaj prvo kot prvo moramo ločit testno vožnjo:

1. tista testna vožnja 5 km, kjer pač samo sprobaš avto kako gre, delovanje

tu še nikoli nisem slišal da bi kdo plačal, če si resen kupec se s prodajalcem zapelješ krog,
preizkusiš kako se vozilo obnaša, če je vse ok in je to to

če pa kupec nalašč pusti da gori lučka, je možno da hoče da narediš ti 1 km, več ne ker
z vozilom ni vse prav :mrgreen:

2. ali pa testna vožnja vozila - da ti avtohiša posodi vozilo in ga imaš cel dan narediš 100km

tu se seveda polnega dobi in polnega vrne
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne feb 10, 2013 12:48 am

2. testna vožnja... kolikor bencina dobiš, toliko ga tudi vrneš
redko, ampak res redko poln tank
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Ne feb 10, 2013 1:06 am

Nov avtomobil bi moral biti predan s polnim tankom goriva saj tako piše v navodilih o uporabi, da v avto pride toliko in toliko litrov goriva, avto je težak toliko in toliko torej kompleten avto mora biti nalit z vsemi tekočinami ki notri spadajo.
Kaj boš pa ti potem delal s temi tekočinami itd... pa prodajaca ne zanima saj ti je avto prodal takšnega kot so si ga zamislili v tovarni.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe feb 15, 2013 9:39 am

Ko sem bil na testni vožnji so mi oni dotočili nekaj bencina. Niti na kraj pameti mi nebi padlo, da bi sam natočil gorivo. Sem pa do sedaj 2x kupil nov avto in v obeh primerih sem se po hlapih pripeljal do bencinske. Glede na to koliko daš za avto bi človek pričakoval vsaj par litrov bencina v rezervoarju, ne pa da se v strahu pelješ proti bencinski.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov