Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

NAPAKA REDARSTVA?

Napisal/-a mevden Sr feb 25, 2004 6:54 pm

Danes sem parkiral pred Upravno fakulteto na Goserjevi ulici v Ljubljani-Bezigrad. Tam ni nikjer table da je prepovedano parkiranje pa se parkingi so narisani. Pridm jst do avta in vidm obvestilo redarstva,cist začuden. Kao da nisam uposteval svetlobnih signalizacij, sej jih sploh ni pa se na parkingu sm bil! Gre pa zato,da so ta parkirišča narejena vzporedno z cesto. Zgleda da se je redarstvo zmotilo,verjetno niso videli da so črte pod avti za parkirišče,ker je pac se sneg tm. Kaj da nardim da placam? Pise da se ne morm se pritozt, kao da se bom lahko kasnej ce ne placam v osmih dneh. Kaj me lahko ceka ce ne placam v osmih dneh?a obstaja moznost da mi oprostijo al pa da jst njim oprostim? Glih mi se ne mece 5000 sit sedaj. Mogoce kake izkusnje od koga?

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Sr feb 25, 2004 6:59 pm

A si 100% da si parkerou na narisanmu parkingu? Ker pred upravno so ob cesti na enmu delu narisani boksi na enmu delu pa niso narisani in tm je prepovedano prkeranje (je znak).
Sm jih pa vidu in redarje in policaje dons tm ker je bil ful kaos in sm za 500 metrou rabu 20 minut. In kolkr sm vidu so listke dajal tistim k niso bli pravilno parkerani. Tm kjer so parkingi narisani ni meu noben listka. :wink:
SlikaSlikaSlika

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Sr feb 25, 2004 7:38 pm

ubistvu sm bil na tistem delu kjer ni blo narisanih parkingov.sm bil pa le 5m stran.tm pa ni znaka za nepravilno parkiranje.eden je pri ekonomski fakulteti ampak tist znak velja sam do naslednjega krizisca a ne?torej do vhoda do parkinga pri ekonomski fakulteti. je pa imel kazen tudi eden ki je bil parkiran na zacrtanem parkiriscu. zakaj pa niso narisana parkirisca do konca krizisca ce so ze delal.sej ne ovira nobenga. promet so pa tm oviral avtomobili ki so bli parkirani na plocniku i ne mi! a se lahko zgovarjam da nism vidu crt ker je bil sneg?

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Sr feb 25, 2004 7:40 pm

mevden je napisal/-a:.eden je pri ekonomski fakulteti ampak tist znak velja sam do naslednjega krizisca a ne?

Ne. Ker ma z dopolnilno tablo dolocen do kje vela.
SlikaSlikaSlika

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Sr feb 25, 2004 7:47 pm

pa tm je sam tabla za nepravilno parkiranje, nc ne pise do kje velja. jst bi reku da do krizisca

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Sr feb 25, 2004 7:51 pm

cist na zacetku bi mogla bit z dopolnilno,
Razn ce so jo vestni studentje spet dol odtrgal (se zgodi skor usak let) :P
SlikaSlikaSlika

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Sr feb 25, 2004 8:12 pm

hm....bom pogledu jutr mal bolj pozorno. upam da ni, da bom napisu pritozbo. mogoce se pa le izmuznem,ceprav bi kr placu da mi ne morijo po posti pa da me opozarjajo skoz

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr feb 25, 2004 11:01 pm

Torej, da se ne moreš pritožit je res samo pogojno! Res je, da se ne moreš pritožit na Obvestilo o prekršku. Na plačilni nalog oz. drugo odločbo kateregakoli upravnega organa v Sloveniji se da pritožit, tudi če ZAKON pravi, da pritožba ni možna!!!
Torej, povedal sem že ene 8X pa bom še enkrat: Zadeva, ki si jo dobil na šipo je obvestilo o prekršku. To obvestilo (kot si lahko tudi čisto spodaj prebereš) NIMA nikakršnih pravnih posledic. Torej, zaenkrat moraš počakat, da po pošti prejmeš plačilni nalog. Plačilni nalog ima pravne posledice, nanj pa se lahko v 8 dne od dneva vročitve pritožiš. Poleg tega imaš, če seveda prekršek priznaš, ponovno 8 dnevni rok za plačilo kazni s 50% popustom!

Torej, kar je tukaj pomembno je to, da Obvestilo in Plačilni nalog nista eno in isto. Obvestilo pač obvešča voznika, da je bil s tem avtom storjen prekršek in plačilnega naloga ni bilo mogoče vročiti vozniku na kraju prekrška!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Sr feb 25, 2004 11:50 pm

BiMMER je napisal/-a:Torej, da se ne moreš pritožit je res samo pogojno! Res je, da se ne moreš pritožit na Obvestilo o prekršku. Na plačilni nalog oz. drugo odločbo kateregakoli upravnega organa v Sloveniji se da pritožit, tudi če ZAKON pravi, da pritožba ni možna!!!
Torej, povedal sem že ene 8X pa bom še enkrat: Zadeva, ki si jo dobil na šipo je obvestilo o prekršku. To obvestilo (kot si lahko tudi čisto spodaj prebereš) NIMA nikakršnih pravnih posledic. Torej, zaenkrat moraš počakat, da po pošti prejmeš plačilni nalog. Plačilni nalog ima pravne posledice, nanj pa se lahko v 8 dne od dneva vročitve pritožiš. Poleg tega imaš, če seveda prekršek priznaš, ponovno 8 dnevni rok za plačilo kazni s 50% popustom!

Torej, kar je tukaj pomembno je to, da Obvestilo in Plačilni nalog nista eno in isto. Obvestilo pač obvešča voznika, da je bil s tem avtom storjen prekršek in plačilnega naloga ni bilo mogoče vročiti vozniku na kraju prekrška!

Ja zakaj pa potem hudica dajajo zraven poloznice. Ok, nisem sel iskat nobenega starega topica in ga niti ne mislim, sem pa presneto proti temu da potem dajo zraven kar poloznice (so tud oni kot karitas). Mogoce zato da prihranijo. Drugace pa se mi zdi to placilni nalog kar dajo pred EF.

Drgac pa se pred obema fakultetam zlahka dobi plac, samo clovek mora pocakat malo. Se postavis tam na vhod v porakirisce, medtem pocakas in napises dva sms-a in plac je tu (nikoli nisem se cakal dlje).

Lahko pa naredis tako: prvo placas pet cukov, potem pa se pritozis, ker drugace te bodo lahko zajebali in bos placal 15k sit!!! Vsaj tako so mene. Jaz sem po vrh vsega pa se parkirnino placal in to v Kopru, in to vse zato ker un model ki je prodajal listke ni znal povedat da je polho parkirisce in raje zaracunal.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Če feb 26, 2004 2:18 am

Poglej če je gor res registrska od tvojga avta. Punca enkrat parkira ob 22.00 v boksu na vegovi, prideva čez par ur nazaj pa obvestilo redarstva. WTF!!!! Tablca GO-XXXXXX :evil:
En je zgleda pred osmo parkiru, ko je še za plačat, pa mal po deseti šou od tam pa je napopu gor obvestilo.
No sej pol sm ugotovu da to kr dost folka počne...
Tko da poglej no, čeprou mal verjetno :wink:

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če feb 26, 2004 9:28 am

Položnica je zraven zato, da če priznaš krivdo in plačaš takoj njim ni treba uvesti postopka proti tebi. Položnica je tam izključno zaradi poenostavitve postopka, kdor pa ne vrjame naj pogleda čisto spodaj na obvestilo: "zoper obvestilo o prekršku ni ugovora in za storilca prekršla nima nobenih pravnih posledic."
Torej edina rešitev, če se hočeš pritožit je ta, da počakaš da pride po pošti plačilni nalog, potem pa se zoper ta plačilni nalog pritožiš. In to to nikjer, niti pred EF ne dajejo plačilnega naloga, če storilcu kazni ni mogoče osebno vročiti!

s.hio je napisal/-a:...Lahko pa naredis tako: prvo placas pet cukov, potem pa se pritozis,...

Samo tega ne delat, ko plačaš kazen se strinjaš s prekrškom ni nimaš več pravice do pritožbe!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Če feb 26, 2004 12:35 pm

za sipo sm dobu obvestilo o prekrsku in poloznico.a ce placam poloznico v roku 8 dneh ne bom dobil na dom placilnega nalogaa ne? kaj pa ce napisem pritozbo pa mi jo zavrnejo.a placam 5000 al 10000? ce placam 5000 bom zihr napisu pritozbo, ce pa 10000 bom se mal premislu

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Če feb 26, 2004 1:40 pm

Na preverjeno je bil enkrat en zanimiv prispevek o tem. In sicer so rekli naj vrzemo proc obvestilo, brez pritozb in brez nic, ker potem te morajo izterjat, iztrjava pa njih stane vec kot bi zasluzili in tega ponavadi ne delajo!!! Torej ne se sekirat in se pozvizgaj, ker bos ce 10 mesecev placal ravno tako 5000sit ko (in ce te sploh bodo) izterjali. To velja samo za radarska obvestila btw.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Če feb 26, 2004 5:53 pm

naj mi sam se nekdo pove, ce se pritozm in ce mi pritozbo zavrnejo a placam 5000sit al polno kazen 10 000 sit?!

franyo
Nov uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a franyo Če feb 26, 2004 6:30 pm

kolikor imam jaz izkušenj z plačili kazni, ki jih izda policija ne pa redarstvo, se potem plača polna kazen in še dodatno povprečnina :evil: za stoške sodnika za prekrške! Torej če nisi prepričan če si prav parkiral raje plačaj, naslednič pa pojdi deset minut prej od doma da boš imel čas parkirat

CM
Novinec

Napisal/-a CM Če feb 26, 2004 9:05 pm

JOYride je napisal/-a:cist na zacetku bi mogla bit z dopolnilno,
Razn ce so jo vestni studentje spet dol odtrgal (se zgodi skor usak let) :P

se bo uredil :D :D :D :D :D

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če feb 26, 2004 10:05 pm

Po odgovoru na pritožbo seveda ni več 8 dnevnega roka, tako da se plača polno kazen!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov