Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr feb 25, 2004 11:35 pm

Avto mi je PRE-grd-drag-cenjen-visok-ozek.

4ka mi je vsekakor boljša kot 5ka... Ni vreden svojga dnarja.

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Če feb 26, 2004 2:45 am

Predrag. Drgač je lep, pa že original ma v sprednih vratih 3 zvočnike, če pa ne pa usaj prostor za njih, to je kul tud za musko zrihtat pa še vid se ne nč.
Drgač pa volan je toooooooooooooooooooooooooooooooooooooook grd, 3 krak pr sport opremi je mal bolš, sam useen. Tastar je bil lepši volan, predvsem 3krak.
Sej vem da je sam volan, sam useen :lol:

red boy
Nov uporabnik

Kraj: Mozirje

Napisal/-a red boy Če feb 26, 2004 11:30 am

McWill je napisal/-a:
red boy je napisal/-a:
McWill je napisal/-a:Golf 5 2.0 FSI 5,1 mio pa ni klime!!!

Si se mal zmotu. KLIMA ( mehanska ) je zdaj v novem golfu serijsko, za doplačilo 36.000 sit pa dobiš avtomatsko klimo. Ponudba velja od 13.02.2004 dalje.
Motor 2.0 FSI pa stane 4.65 mio ( serijsko 6 prestav), za 5.1 mio dobiš pa 2.0 FSI z DSG menjalnikom.

Glej Avtomagazin številka 2/2004
Golf V 2.0 tdi 5,019 mio sit

Enkrat pišeš motor FSI, enkrat pa TDI. Odloči se, katerega misliš. FSI je bencinar in je cenejši, TDI pa ima svojo ceno.

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če feb 26, 2004 2:15 pm

Res je da je drg ampak je hud k boste vidl kak GTI to verzijo z nosom pa u ibr zrihtano na cesti u slo bom mogoče jst. Sam še ne vem avto je ql modeli verjemte res je d :vrum

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če feb 26, 2004 2:27 pm

Ma men deluje sam k povečan polo.
Pa še ful 2 much je predrag!!!!!!

Za ceno osnovnga golfa dobiš že npr. stilota 1.8 z dynamic opremo, pa ma vse (ne pa šipe na kurbel, brez klime, ABS,ASR, vse druge elektrike..........). Res je da ni nemc, pa kaj!!!!!!!!!!!! Vsaj zgleda k avto in ima dušo (Cuoro Sportivo), golf je pa sam en kup pleha in plastike skup zmašen, kateremu so u Wolfsburgu rekl avto.

/F/I/A/T/ 4ever

:twisted: :twisted: :twisted:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

McWill
Nov uporabnik

Napisal/-a McWill Če feb 26, 2004 3:02 pm

red boy je napisal/-a:
McWill je napisal/-a:
red boy je napisal/-a:
McWill je napisal/-a:Golf 5 2.0 FSI 5,1 mio pa ni klime!!!

Si se mal zmotu. KLIMA ( mehanska ) je zdaj v novem golfu serijsko, za doplačilo 36.000 sit pa dobiš avtomatsko klimo. Ponudba velja od 13.02.2004 dalje.
Motor 2.0 FSI pa stane 4.65 mio ( serijsko 6 prestav), za 5.1 mio dobiš pa 2.0 FSI z DSG menjalnikom.

Glej Avtomagazin številka 2/2004
Golf V 2.0 tdi 5,019 mio sit

Enkrat pišeš motor FSI, enkrat pa TDI. Odloči se, katerega misliš. FSI je bencinar in je cenejši, TDI pa ima svojo ceno.

Sorry prvič je bila napaka

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Če feb 26, 2004 4:45 pm

RAPMAN je napisal/-a:Res je da je drg ampak je hud k boste vidl kak GTI to verzijo z nosom pa u ibr zrihtano na cesti u slo bom mogoče jst. Sam še ne vem avto je ql modeli verjemte res je d :vrum

Slika
Če imaš v mislih kaj takega....svaka čast!!Tale je res HUD!!! :wink:

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če feb 26, 2004 5:20 pm

Wanna have, samo mislm da ne bi mel belga, ampak modrga al pa crnga.
Samo tele feltne mi delujejo nekje 19" :)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če feb 26, 2004 5:58 pm

Pr prjatlu so ga kupil. 1.9 TDI 105 km, najcenejši paket dodatne opreme (klima,pomik..)

Pa je bil kr pošteno čez 4 miljone. Uglavne to much
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Zgaga
Nov uporabnik

Napisal/-a Zgaga Če feb 26, 2004 6:51 pm

:x Nehajte težit s temi nemškimi jajci. Kateri i**** si sploh kupi takšna j***a za toliko denarja. zbudite se iz leta 90 ko je Golf še nekaj veljal. Že leta 95 so jih vsi ostali proizvajalci dohiteli po kvaliteti in sedaj prehiteli v vsem razen v ceni. Če si kupuješ varen avto si kupi Renault, če pa iščeš zanesljiv avto potem kupi japonca. Pozanimaj se pri ljudeh, ki se preživljajo s preprodajo avtomobilov, kakšne kvalitete so sedanji VW. Nič od nič. Totalni galofak. kupujejo jih le še kmetje in nerazgledani ljudje, ki jih po domače nafukajo, da so to zelo dobri avtomobili. Ko ga tako drago plača, pa ga je sram priznati za kakšna j***a je dal kup denarja in da je več pri mehaniku kot na bencinski. VW je totalni šit. Le zakaj ga zadnje čase tolko reklamirajo. Ker v razvitem svetu ni več pravega zanimanja. Za japonce ni skoraj nobene reklame, ker se dobra roba sama hvali. Glede kvalitete japonskih in nemških avtomobilov v splošnih debatah je razlika le v tem, da lastnik japonca vsakemu pove moral sem menjat to in to zadevo in zaradi tega so kao kvarljivi, nemški lastniki pa modro molčijo, ker jih je sram priznati njihovo kao kvaliteto, zaradi česar so stalno na servisu. Nasvet: kupi karkoli samo Golfa ne pa boš car.
LP :D

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Če feb 26, 2004 7:20 pm

Zgaga, meni se pa ne zdi tako.
V bistvu je obratno: koncno so evropske firme dohitele japonce po kvaliteti izdelave in vzdrzljivosti. Japonce je od vedno j*balo samo oblikovanje in ceneni materiali....pa kup nepotrebne elektronike gre tudi marsikomu na jetra... Zato niso priljubljeni, oziroma so v preteklosti prav zaradi izredne vzdrzljivosti in kvalitete (v primerjavi s takratnimi evropskimi avti) bili.

BTW: pri hisi imamo 3 passate in golfa, pa smo na servisu priblizno 2.5 krat letno (gume zamenjat), povprecje kvari moj 16 let stari golf, ki mu je treba obcasno kej zamenjat zaradi iztrosenosti (jermen, talilno svecko, kako zarnico...)

Ker se pohvale WV tice, me ne mores jemati za nepristranskega :), ampak tisto o japoncih pa kar drzi.

Andy
Poznavalec foruma

Napisal/-a Andy Če feb 26, 2004 7:24 pm

Zgaga lej ne moreš tako posploševati stvari...
svake oči majo pač svojega malarja,
tako je pa tudi z okusom za avtomobile.
Kako pa bi bilo če bi bila ena znamka všeč usem...
Ne bi bilo zanimivo in na cestah zelo monotono.
ITAK PA VSAK SVOJA j***a HVALI!NA TO SE NAVADI PA LEP POZDRAV!

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Če feb 26, 2004 7:32 pm

Aja - pa Renault...:-)

So ocitno dobri, je pa ocitno da zelo prilagajajo avtomobile na pravila NCAP. To ne more biti slucaj.. Velike tovarne testirajo avtomobile tudi na drugacne trke itd., verjetno sicer tudi Renault.

BTW: a ni ravno ena taka banalnost kot je piskanje ce nisi privezan steto kot tocka? In podobno...to z dejansko varnostjo (ko poci) nima dosti veze (ce si privezan seveda - to je pa ze drugi topic). Tocka gor ali dol torej nima vedno dosti veze..

Kdo zdaj naseda propagandi?

Uporabniški avatar
soliver
Nov uporabnik

Pojma ne

Napisal/-a soliver Če feb 26, 2004 8:01 pm

Zgaga vidim da še nisi imel golfa, naj tako tudi ostane ker če ga boš enkrat kupil ti bo zelo nerodno ker si se prej vozil s takimi jajci.

:lol:

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če feb 26, 2004 11:24 pm

Mislm da tale tema nima namena govort, da so nemci zanic in da so japonci najboljsi. Bos najdu tud ksnga k ne bo nikol vec mel japonca, ker je mel z njim tezave. Pa ce bos zdej reku, teh je pa manj, ja tud japonskih avtomobilov je manj ni kregat se v stilu da je ena ferma totalno zanic, druga pa popolna nima pomena, ker ni res, pa se nicesar ne bos dosegu. Od vsake ferme se najde ksn avto, k je skoz na servisu, je dost od srece odvisno. Je pa res, da nasplosno nemcem kvaliteta zadnjih par let pada, japonci se pa ne kvarjo tok (test neke angleske potrosniske revije). Je pa dejstvo da je Golf 5 predrag in da mu ime ne bo prineslo tolk kupcev, kolkr VW misli in bo mogu glede tega neki narest. Neki je ze, klima je serijska, sicer je omejeno do 30.9. samo pomoje da bodo to "akcijo" mogl podalsat v neskoncnost. In ja, ce jim bo kvaliteta se naprej padala, cena pa ostala enaka oz rasla, bodo propadl. Samo mislm, da tok neumni pa tud ne bojo, da jih bo lasten ponos pokopal. Pac je v dobi kapitalizma tko, da se vse vec stvari tehta na ceno in da ima zadnjo besedo denar.

Ok, ful sm se razpisu, samo mi gre na zivce, ko se pojavi nekdo ves pametn in hvali svoj avto cez vse druge, brez kakrsnekoli podlage, al pa na podlagi enga primera.

Andy
Poznavalec foruma

Napisal/-a Andy Pe feb 27, 2004 8:12 am

Mate je napisal/-a:Mislm da tale tema nima namena govort, da so nemci zanic in da so japonci najboljsi. Bos najdu tud ksnga k ne bo nikol vec mel japonca, ker je mel z njim tezave. Pa ce bos zdej reku, teh je pa manj, ja tud japonskih avtomobilov je manj ni kregat se v stilu da je ena ferma totalno zanic, druga pa popolna nima pomena, ker ni res, pa se nicesar ne bos dosegu. Od vsake ferme se najde ksn avto, k je skoz na servisu, je dost od srece odvisno. Je pa res, da nasplosno nemcem kvaliteta zadnjih par let pada, japonci se pa ne kvarjo tok (test neke angleske potrosniske revije). Je pa dejstvo da je Golf 5 predrag in da mu ime ne bo prineslo tolk kupcev, kolkr VW misli in bo mogu glede tega neki narest. Neki je ze, klima je serijska, sicer je omejeno do 30.9. samo pomoje da bodo to "akcijo" mogl podalsat v neskoncnost. In ja, ce jim bo kvaliteta se naprej padala, cena pa ostala enaka oz rasla, bodo propadl. Samo mislm, da tok neumni pa tud ne bojo, da jih bo lasten ponos pokopal. Pac je v dobi kapitalizma tko, da se vse vec stvari tehta na ceno in da ima zadnjo besedo denar.

Ok, ful sm se razpisu, samo mi gre na zivce, ko se pojavi nekdo ves pametn in hvali svoj avto cez vse druge, brez kakrsnekoli podlage, al pa na podlagi enga primera.
:con :vrum

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe feb 27, 2004 9:31 am

Svoje menenje sem ze povedal .. ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe feb 27, 2004 9:59 am

Grd, predrag, precenjen, pokvarljiv, premalo opreme - Golf V.
Moj avto ima več opreme, kot osnovni model golfa, pa je bil pred dvajsetimi leti prodajan v sloveniji za 30.000 dem, kar bi danes ustrezalo štirim miljonom tolarjev.
Navadn clio je pol cenejši, pa ma vsaj elektro šipe - golf jih nima. Človek kupi golfa, da bo mišice sprehajal k bo šipe odpiral, pa to ni res - pred 20 leti so to mel pri subaruju opcijsko, pri golfu pa še danes samo opcija. Vsi ostali so že šli naprej, samo golf - ljudski avto je ostal daleč zadaj.

Zbudite se ljudje pred 15 leti je bil golf zakon, ker ni bilo nič drugega, danes so pa zaspali na lovorikah golfa 1 in 2. Od trojke naprej je ta avto ZANIČ. Precenjen avto za tok mal kar nudi. Za 5,5 miliona tolarjev dobim subaru foresterja z zimskim paketom - poleg že full opreme ima avto še dodatke za zimo, pa 2.0 turbo mašino zraven. Vsak golf se skrije pred tem avtom - in po kvaliteti izdelave in po opremi in po varnosti, pa je samo 400.000 sit dražji avto od golfa TDI-ja.
Da ne govorimo o zanesljivosti, kjer je subaru na drugem mestu po večini testov.

LP
Nebivedu

P.S. Tko jst to vidim - upam, da nisem nobenga užalu, samo za to kar golf nudi je občutno predrag - če bi najmanj za 35% zmanjšali cene z isto opremo pa bi bil konkurenčen. Tko pa ni. Kupijo ga pa samo ljudje, ki mislijo, da jim bo ta avto delal še 20 let, tko kt jim je golf 1 al pa golf 2, ki sta res legendarna glede vzdržljivosti.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe feb 27, 2004 10:08 am

Pa tudi vemo zakaj drzi svojo ceno ..
Tako golf kot renojcki. Zato ker ima folk v glavi da je avto dober nekvarljiv zanesljiv .. ampak samo to in cisto nic drugega .. temu pa ni ravno tako .. za forda je splosno misljenje vecine da je j**c avto pa nima nobene cene ko je rabljen. Men je blo to zmeri zanimivo ;) Temu se rece nasedanje propagandi ;)
In dejansko je tko .. najvec propagande ina VW in Renault. Vsi ostali so pretezno tihi .. pa ko so rabljni nimajo pol tolk cene ne kot VW in Reanult.

Lp, Klemen

PS: Ravno prej sem gledal .. http://www.summitmotors.si/SUMMIT_slo.a ... kacija.htm
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe feb 27, 2004 10:55 am

mater kako eni hvalijo svoje avte...

@nebivedu:sem že stokrat prebral kako super avto imaš... in kaj ima notri kar nekateri modeli še sedaj nimajo...ja jebat ga je pa grd(moje mišljenje) po obliki. zelo veliko ljudi (sploh starejših) gleda predvsem na to... in seveda na ime. vw je pač boljše ime kot sabb ali pa ford!
da o varnosti v primeru trkov ne govorim... ni zastonj vsako leto ogromno denarja namenjenega ravno v te namene...
isto ko ta bi rekel da je kokakola boljša od pepsija. pa vseeno več folka kupuje kokakolo. Temu se pravi tudi dobro ime in tako pač je!
ne vem kje si slišal da nima serijsko električnih šip.
http://www.volkswagen.si/?target=modell&id=53
ima jih tako spredaj kot zadaj če je 5 vratni model
glede dodatne opreme (velja za trendline model):

Serijska oprema
1 držalo za pijačo zadaj
2 bralni lučki spredaj in 2 zadaj
2 držali za pijačo spredaj
5 vzglavnikov, aktivna sprednja vzglavnika za preprečevanje naletne travme
ABS z EBV in zavorno asistenco
asimetrično deljivo in poklopno naslonjalo zadnje sedežne klopi
ASR -regulacija zdrsa pogonskih koles
brisalca spredaj, z intervalnim delovanjem
električni pomik stekel spredaj (pri 4-vratniku tudi zadaj)
elektronska blokada motorja
filter za prah in cvetni prah z aktivnim ogljem
funkcija "easy-entry" za lažji dostop do zadnje klopi (pri 2-vratniku)
garnitura "Tire Mobility": 12-voltni kompresor in tesnilno sredstvo za pnevmatike
halogenska žarometa in smernika pod skupnim gladkim steklom
izvedba za nekadilce: predal za odlaganje in vtičnica namesto pepelnika in vžigalnika, spredaj
jeklena platišča 6 J x 15 s polnimi kolesnimi pokrovi, pnevmatike 195/65 R 15
kolutne zavore spredaj/zadaj
kombinirani instrument z elektronskim merilnikom hitrosti, skupnim in dnevnim kilometrskim števcem, merilnikom vrtljajev
kontrolne lučke in prikazovalnik servisnih intervalov
kozmetični ogledali v senčnikih
modra osvetlitev instrumentov in rdeča nočna osvetlitev stikal
naprava za pranje in brisanje zadnjega stekla z intervalnim delovanjem
nosilec za prvo pomoč in za varnostni trikotnik
notranja lučka, spredaj, z zamikom izklopa in kontaktnimi stikali na vseh vratih
od hitrosti odvisno elektromehansko servo krmiljenje
odbijači v barvi vozila
odprt predal za odlaganje v stropu in na sredini armaturne plošče
odprti predali v vratih (spredaj z držalom za litrske steklenice)
odsevniki v sprednjih vratih
ogrevalno-prezračevalni sistem s štiristopenjskim ventilatorjem in zaprtim kroženjem zraka
ohišji zunanjih ogledal v barvi vozila
opozorilni brenčač za neugasnjene luči
osvetlitev prtljažnika
osvetljen predal na sovoznikovi strani
polavtomatska klimatska naprava CLIMATIC (serijsko ob 30.obletnici, velja do 31.9.2004)
priprava za Isofix (sistem za namestitev otroških sedežev na zadnjo sedežno klop)
radijsko daljinsko centralno zaklepanje (odpiranje/zapiranje oken in pokrova prtljažnika z radijskim daljinskim upravljanjem)
radio RCD 300 s CD-predvajalnikom, 2 x 20 W, 6 zvočnikov, spredaj
sistem zračnih blazin za glavo
smernika, vgrajena v stranski del zunanjih ogledal
stranski zaščitni profili v črni barvi
stranski zračni blazini spredaj
tritočkovna avtomatska varnostna pasova spredaj, z nastavljivo višino in zategovalnikom
tritočkovni avtomatski varnostni pasovi (3x) zadaj
volan nastavljiv po višini in globini
voznikov sedež z nastavljivo višino
zadnja polica
zaščitna mreža hladilnika v barvi vozila
zaščitni profili v črni barvi
zelena termoizolacijska zasteklitev
zračni blazini za voznika in sovoznika, z možnostjo deaktiviranja zračne blazine na sovoznikovi strani
zunanji ogledali, električno nastavljivi in ločeno ogrevani, na voznikovi strani asferično
štirikraki volan

aja 1,4 trendline stane 3.6mio :wink: top je cen z vso opremo opisano zgoraj ;) http://www.volkswagen.si/si/doks/preis_pdf/53.pdf

mi je zelo zanimivo kako vsi trdite da je nek model ki je v prodaji manj kot pol leta pokvarljiv... znaki pokvarljivosti se ponavadi pokažejo šele po več kot letu.

@nu-nrg:
temu se ne reče nasedanje propagandi ampak dobro ime! sem že zgoraj razložil. ni zastonj bilo vloženih več miljonov za ustvarjanje nekega imiđa. ostali si morajo ta imiđ šele ustvarit.

glede cen rabljenih pa: ko povpraševanje presega ponudbo se cena dvigne. povpraševanje po vw in renojih je pa ogromno. mnogo večje kot po fordih in ostalih vozilih. :wink:
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov