Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Zavore in mokra cesta

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 19, 2013 11:05 pm

Ivan36 je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Pa ABS zna tudi nagajat v takem vremenu. Včeraj komi vstavil na sem. pa sem komaj premaknil avto pri semaforju :( izklopil ABS pa vojla, pol LJ prevozil brez straha, da kam počim :D Meni ružijo sam zjutraj diski, ploščice so nove od septembra.
Ti maš to nekaj pokvarjeno. Meni se ni še nikoli zgodilo, da bi se komaj ustavil zaradi ABS. Pa če plundra, šoder al pa asfalt.

A podobno sem se drsal z Mondeo letnik 99 karavan nad 40kmh se zlepa ni ustavil, v mokri ali suhi cesti pa ni problema, samo sneg jim ni naklonjen isto pri Audiju že večkrat v dežju ali suhi cesti moral oreng bremzat nikol, da nebi delal ABS ;)

Če bi imel gume, se ti to ne bi dogajalo.
(to z gumami mislim na gume...pnevmatike....in ne neke trde plastične podplate namesto gum)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe mar 29, 2013 9:24 am

BBoss je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
ozze je napisal/-a:A nimajo BMWji nek sistem, ki suši mokre diske v mokreme vremenu. Kakšne izkušnje BMWjašev ?

to ma že večina novih vozil.

kolk novi? Mazda 6 Letnik 2008 in 2011 tega nimata, Passat 2008 tudi ne, Golf 2010 ravno tako ne, Škoda Octavija 2012 tudi ne. To je to kar sem lahko sprobal v snegu in plundri ampak daleč najslabši je Passat... tole je za ubit, če malo pozabiš. Pri Mazdi je cca pol sekunde "lag"-a, Passat pa po občutku skoraj dve sekundi al pa je bil tak filing zaradi strahu, ker se je zadek kamiona tako hitro bližal. :o

Ravno danes zjutraj sem se "zbudil" ko mi zavore niso takoj prijele. Tole ni tako nedolžna zadeva, sploh po ac, ko se reakcijski čas podaljša za 1s :!:

Na meganu II tega nisem nikol opazil, medtem ko me 93 vedno preseneti v mokrem vremenu :?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 29, 2013 10:17 am

Včeraj sem tudi jaz opazil ta efekt, sem pa z direktnim curkom pral diske in klešče, ker je bilo polno soli in sranja po bremzah.
Sicer sem to občutil že, ko sem peljal z dvorišča. Je blo pa OK takoj po parih metrih rahlega zaviranja.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe mar 29, 2013 11:34 am

jack86 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
ozze je napisal/-a:A nimajo BMWji nek sistem, ki suši mokre diske v mokreme vremenu. Kakšne izkušnje BMWjašev ?

to ma že večina novih vozil.

kolk novi? Mazda 6 Letnik 2008 in 2011 tega nimata, Passat 2008 tudi ne, Golf 2010 ravno tako ne, Škoda Octavija 2012 tudi ne. To je to kar sem lahko sprobal v snegu in plundri ampak daleč najslabši je Passat... tole je za ubit, če malo pozabiš. Pri Mazdi je cca pol sekunde "lag"-a, Passat pa po občutku skoraj dve sekundi al pa je bil tak filing zaradi strahu, ker se je zadek kamiona tako hitro bližal. :o

Ravno danes zjutraj sem se "zbudil" ko mi zavore niso takoj prijele. Tole ni tako nedolžna zadeva, sploh po ac, ko se reakcijski čas podaljša za 1s :!:

Na meganu II tega nisem nikol opazil, medtem ko me 93 vedno preseneti v mokrem vremenu :?

No zdaj veš, zakaj pri dirkanju piloti par 100m pred točko zaviranja parkrat taknejo po zavori :D
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 29, 2013 1:04 pm

(to z gumami mislim na gume...pnevmatike....in ne neke trde plastične podplate namesto gum)

Imam Dunlop SP Winter Sport 3D 1011 dot pa so baje celoletne :DDD ako je to plastika pol mi pa kupi areng gumo :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 29, 2013 1:21 pm

Ivan36 je napisal/-a:

Imam Dunlop SP Winter Sport 3D 1011 dot pa so baje celoletne :DDD ako je to plastika pol mi pa kupi areng gumo :lol:

Še en ki ne ve, kaj so celoletne gume?

Kar se tiče zavor in mokre ceste... prej sem bil malo bolj pozoren na to, pa sem ugotovil, da podzavestno "pucam" bremze. Recimo ko se približujem točki, kjer imam namen bremzat, že prej rahlo pritisnem na bremzo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe mar 29, 2013 3:29 pm

Ivan36 je napisal/-a:

Ti si tut celoleten. :roll: No, sej sem vedu, da imaš neke plastične podplate namesto gum. Namreč, dunlop je plastičen podplat. ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Pe mar 29, 2013 3:58 pm

Kot pravi TrijoAdijo. Se še niste naučili, da edina guma, ki se ji reče guma je Sava?

Eh, brezveze naprej debatirati, če še tega ne veste. :?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po apr 01, 2013 10:05 pm

Grega_ je napisal/-a:Tudi meni se dogaja tole z zavorami....najhuje je po dežju na avtocesti...malo pozabim da se to dogaja in ko pritisnem na bremzo. :roll: je pa pri drugem,tretjem potisku na zavoro že čisto normalno...kaj se kakšen film naredi po diskih ipd.?

-to sem prvič opazil v soboto,ko je skoz lilo od MB do obale in nazaj,na moji julki.Zanimivo,ker to nikoli prej nisem opazil na nobenem avtu in po več kot milijon prevoženih km v živlenju :shock:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba Po apr 01, 2013 11:46 pm

No, pa se je le pojavila tema z mojo težavo. :lol: Sam sem to opazil prvo zimo z novim avtom, ampak sem prvo sumil zavorne ploščice, ker je bil pač rabljen avto.

Zoprn občutek, ko zavore ne primejo v tistem trenutku, kot bi ti želel, ampak z zamikom. Očitno ne smemo toliko spremljati prometa pred seboj, da bomo večkrat zavirali. Tako bodo zavore vedno suhe. :twisted: Dinamiki gotovo nimajo teh težav. :mrgreen: :lol:

Če bi vedno stopil po zavori z malo večjo silo, potem sama vožnja nebi bila več tako udobna za sopotnike (pa tudi za tiste za tabo). Namreč, enkrat se boš postavil na nos, drugič pa bo "normalno" prijelo. Zato je potrebno v takih razmerah še povečati varnostno razdaljo. Če je treba pa na hitro zavirati, pa tako ali tako ne božaš stopalke. No ja, razen če sprot "pucaš" bremze. :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 02, 2013 7:10 am

Ne vem kak ebremze mate vi, ampak jaz v vsakem trenutku ko pohodim bremzo dela in to orenk pa tako kot mora. Tudi če se vozim po soli (ker cest ni več sam še kupi soli), potem malo zaškrta, da sol pobere iz diskov, ampak prime pa vseeno takoj.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To apr 02, 2013 8:21 am

Sem pa v zadnje gleda en clip kako pobarvaš zavorne čeljusti kar na avtu :D pa je tip kar z ta malim parnim čistilcem opral čeljusti so bile ko nove 8) Ga mamo in bom to res opral oziroma spihal pri menjavi gum za letne.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov