1-kilometrski klanec, ki ga moraš celega prevoziti v 1. prestavi? A je kdo zgradil rampo direkt iz Šmarne gore dol v Šentvid?ronimir je napisal/-a:Spostovani!
Zanima me naslednje:
Vozim se v sluzbo in imam ko je motor na osebnem vozilu ze dodobro ogret za prevozit se en daljsi klanec-v smeri navzdol. Zato pred klancem
i. zmanjsam hitrost
ii. prestavim v prvo prestavo
iii. ker je klanec dolg cca 1km se v prvi predstavi obrati pocasi povecujejo od 2000rpm do 3800rpm kjer ostanejo kaksno minuto nato pa ponovno zmanjsujejo ko se klanec konca
Zanima me, ali ce to izvajas vsak dan kaj skodi motorju? Na kaj moram biti pozoren pri servisih oz pri pregledu vozila? Vozim osebno vozilo znamke VW 2.0 SDI peta serija
Za odgovor in mnenja se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
LP
r.
bacardi je napisal/-a:kot je meni znano se prva uporablja samo za speljevanje avtomobila . da bi se po klancu navzdol vozil v prvi prestavi ... si pa ne predstavljam.
kvečjemu potem zmanjšaj hitrost in uporabljal 2 prestavo če že . tudi nevem kakšen je % klanca navzdol.
Reaper85 je napisal/-a:Sam delam to samo za fun, ali pa da pokažem ostalim voznikom da znam nekaj več, in se potem verjetno čudijo kako sem se ustavil pred semaforjem brez zavor.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov