Debate, ki niso vezane na ostala področja...

billgone
Nov uporabnik

Nakup GPS trackerja za avto

Napisal/-a billgone Po apr 22, 2013 9:28 pm

Pozdravljeni
Nekaj časa nazaj sem si kupil mal dražji avto in zdej bom začel prihajati v ljubljano z njim, na faks in podobno.
Uglavnem zanimam se za nakup GPS trackerja za avto, nekaj takšnega npr.
http://www.liveviewgps.com/live+trac+g5+vehicle+tracking.html

sicer ni tako poceni zadeva (okoli 150-200 €) ampak v primerjavi s tem kaj se zgodi če ti ukradejo avto, je to malenkost.

Zanima me če že ima kdo izkušnje s tem, ali pa če pozna nekoga, ki si je to ugradil?
Kako zanesljivo je? Kako deluje če je avto parkiran v garaži in podobno?

Najbrž mora to avtoelektrik uštimati, ker kolikor sem se pozanimal se to skrije zad za armaturno ploščo in se direkt poveže z baterijo, saj potrebuje stalno napajanje.
Je kdo v sloveniji, ki to prodaja/ se ukvarja s tem?

cenim vsak odgovor
hvala

Uporabniški avatar
groh
Nov uporabnik

Re: Nakup GPS trackerja za avto

Napisal/-a groh To apr 23, 2013 7:10 am

Imas ZS ;)

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek To apr 23, 2013 8:04 am

Realno gledano - če ti bo avto ukradel nekdo, ki se s tem dejansko ukvarja, bo zagotovo imel poleg tudi GSM motilec (DX, par $$$). Nedeljski vlomilci ti avta ne bodo odpeljali, zgolj razbili šipo in pobrali ven, kar je vrednega (in se da prodati za en šus). Glede na to, da si napisal, da gre za malo dražji avto bi sam rajši avto zavaroval proti kraji (itak imaš verjetno polni kasko?).

Te GSM/GPS trackerji so sicer kar kul, ampak v praksi manj uporabni, kot bi si mogoče človek predstavljal. Pa računaj še, da boš rabil eno SIM kartico (in naročnino). Mislim, da ima Simobil nek M2M paket, ki je še najcenejši.

Lp, g

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel To apr 23, 2013 8:54 am

Te GPS trackerji so bolj zato, če si kdo od domačih kdaj "sposodi" avto in imaš probleme z zaupanjem.

Vsak resen vlomilec (ne govorim iz izkušenj) pa ima verjetno s seboj motilec GPS trackerja.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To apr 23, 2013 10:44 am

Se strinjam z zgoraj napisanim. Pred ze kar nekaj leti sem delal za eno (sedaj ze propadlo) manjso firmo, ki je razvila svoj sistem za GPS tracking in smo vgrajevali takele zadevice v avte in tovornjake. No, par jih je bilo dejansko ukradenih, in seveda se je signal v tistem trenutku tudi "izgubil". GSM jammerji so pac zelo zelo poceni iz Kitajske. Predlagam raje bolj konkretno zavarovanje in parkiranje na bolj zanesljivih mestih.

Da pa se odgovorim na par vprasanj: zadeva seveda ne deluje v raznih garazah, kjer ni signala GPS satelitov, se vedno pa imas v tem primeru na voljo zadnjo "dobro" lokacijo, kar ti lahko hitro pomaga. Zadeva seveda nujno potrebuje stalno napajanje direktno iz akumulatorja, ker drugace je v ta namen neuporabna, pa skrita mora biti na cimbolj zajebanem mestu, ce ze. Poleg seveda potrebujes se SIM kartico z narocnino (samo data povezava, in Mobitel in Simobil ponujata nekaj v tej smeri, mislim da je Simobilov M2M dejansko najcenejsi v ta namen).
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To apr 23, 2013 12:07 pm

Jaz ti pa svetujem da svoj avto lepo pustiš v garaži ter si kupiš enega samo za Lj. Tudi če boš avto zavaroval, zaščitil z vsemi GPS/GSM napravami, ti ga bojo iz fovšije obutali z vrati, kakšen zlomljen špegu se bo našel, v skrajnem primeru lahko tudi poteg po celi strani s ključem.

Jaz če bi bil na tvojem mestu, bi defenitivno kupil še en avto ki mi ga nebi bilo škoda puščati nekje na parkirišču.

billgone
Nov uporabnik

Napisal/-a billgone To apr 23, 2013 4:56 pm

oh thx za odgovore, zanimivo :)

napisali ste, da potrebujem SIM kartico in naročnino..
kako to pol deluje če avto gre kam ven iz slovenije?a še zmjeram najde?

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To apr 23, 2013 11:18 pm

Dokler ima tracker signal, dobivaš podatke kje je, bolj ali manj kjerkoli na svetu. Postane pa gostovanje drago, bolj po domače, prenos podatkov se nekajkrat podraži.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr apr 24, 2013 2:12 pm

GPS deluje seveda povsod po svetu, samo da vidis nebo :) SIM kartica in posiljanje teh podatkov je pa seveda odvisno od tega, kaj vzames pri mobilnem operaterju, je pa seveda gostovanje dosti drazje kot data povezava v SLO..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 24, 2013 2:33 pm

billgone je napisal/-a:...kako to pol deluje če avto gre kam ven iz slovenije?a še zmjeram najde?

Ni čisto gotovo, da si razumel bistvo. Če je res precej vreden (o kakšnem avtu je govora?) in ti ga ukradejo ter peljejo čez mejo, so na delu gotovo profesionalci. In taki so dobro opremljeni z GSM motilci ter imajo tudi ustrezno znanje. To pomeni, da ti GPS tracker nič ne pomaga (ne boš dobil nobenih podatkov)! Morda bi pomagal kasneje, a verjetno poskrbijo za to - ga poiščejo in uničijo.

Lahko pa poskusiš - edini rezultat bi lahko bil, da boš mastno plačal Simobilu ali komu drugemu za data transfer iz tujine.

Zavarovanje!

Uporabniški avatar
mate2020
Nov uporabnik

Napisal/-a mate2020 Če apr 25, 2013 11:33 pm

v slo je tudi kar nekaj maherjev, ki ti zrihtajo custom alarmno napravo, ki ti jo noben ali pa zelo težko pre*** ... jaz bi se prej odločil za nekaj takega, kot pa nekaj kar lahko kupiš v trgovini.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po apr 29, 2013 11:24 pm

Sej avto bo tako ali drugače porajsan, obuškan od drugih, ki ne znajo al ne cenijo, da je tuja lastnina. Men tko en zadnjič z vrati prtegne v moj avto, itak se pozna zdej poleg še XX drugih bušk od drugih.
Jaz pa ko grem na park plac ven vedno nastavim roko na rob, da ne butnem v drug avto.
Šalabajzarji.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To apr 30, 2013 8:14 am

ojnica je napisal/-a:Šalabajzarji.

ma kaki šalabajzerji... svinje nevzgojene :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov