Debate, ki niso vezane na ostala področja...

asulc
Nov uporabnik

Okvara daljniskega odklepa in keyless go, Megane CC

Napisal/-a asulc To jun 18, 2013 3:11 pm

Pozdrav, v soboto sem svojega Renault Megana CC 2004 peljal na polnjenje klime. Ko sem se pripeljal iz servisa, avta več ni šlo daljinsko zaklenit. Ugotovil sem tud da je hkrati odpovedal keyless go. Baterije so zamenjane. Če ključ/kartico vstavim v režo, avto normalno vžge in se izklopi.

Danes sem bil na Renault servisu in so mi avto priključli na računalnik, ki je sicer pokazal napakico na električnem omrežju, vendar po pol ure in novem nastavljanju obeh kartic/ključev, niso ugotovili kaj bi šlo narobe.

Moram se naročit na večji pregled na Renault servisu, kjer naj bi pregledali računalnik avta. Če je okvara na njem, je nov cca 350€ (sprašujem se če je to za zgolj daljinski odklep in keyless go tako nujen strošek).

Zanima me kaj bi lahko sploh šlo tukaj narobe, da je daljinsko in keyless go kr naenkrat po servisu klime (ki vrjetno nima nobene povezave) odpovedalo. Vsa ostala elektrika, centralno in ostalo deluje brez problema.

Upam, da se komu kaj sanja. Hvala!

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Okvara daljniskega odklepa in keyless go, Megane CC

Napisal/-a mucek To jun 18, 2013 3:19 pm

So pri polnjenju klime mogoče morali odklopiti akumulator? (npr. zaradi dostopa do cevi)

Lp, g

asulc
Nov uporabnik

Napisal/-a asulc To jun 18, 2013 3:22 pm

mucek je napisal/-a:So pri polnjenju klime mogoče morali odklopiti akumulator? (npr. zaradi dostopa do cevi)

Lp, g

Nisem vprašal ampak dvomim, ker je akumulator na drugi strani kot cevi za klimo. Pa tud akumulator sem že menjal na avtu 2 leti nazaj, pa ni blo takrat nobenih težav.

asulc
Nov uporabnik

Napisal/-a asulc Če jun 20, 2013 10:54 pm

Danes sem šele ugotovil novo težavo. Zgoraj je blo govora zgolj o daljinskem zaklepanju in keyless go, danes pa sem opazo da centralno na gumb (v avtu) sicer zaklene obojna vrata in deluje tako kot mora, medtem ko obnem ključ se zaklenejo zgolj vrata na voznikovi strani, sovoznikovih pa ne, tako da je avto na sovoznikovi strani odklenjen.

Na sovoznikovih vratih ni ključavnice, tak da ostajajo vrata odklenjena in jih nikakor ni možno zapret (ali se motim?). Razen če spim v avtu in si jih centralno znotraj zaklenem, to je opcija :D

Se komu kaj sanja?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov