gasolinedream je napisal/-a:Do tistih komand ki so lahko nevarne za vožnjo načeloma nimamo dostopa z govorom. Recimo, "turn lights off" ne deluje:)
Po mojem mnenju je ideja dobra, ampak še ni dodelana. In dokler to ne bo delovalo kot more, je v avtomobilih popolnoma brez veze.
Energetik81 je napisal/-a:Meni se zdi tak sistem precej neuporaben. Recimo da hočeš povečati temperaturo klime na iz 21 na 22°C. Da izgovoriš dvaindvajset že rabiš nekaj časa. Mi je veliko lažje zavrtet knof za par milimetrov.
ghandaed je napisal/-a:Kaj pa če bi med vožnjo raje vozili avto kot pa drkali radio, klimo, navigacijo in telefonirali?!?![]()
![]()
Če so razmere na cesti take, da si ne moreš privoščit stegnit roke in pritisnit na knof, potem tudi za glasovne ukaze in podobno distrakcijo ni primeren čas!
Bat_zajla je napisal/-a:Kaj pa navigacija? Novejši avtomobili majo to kar dobro poštiman. Res pa da ulice in kraje v slovenščini vrjetno dosti fali. Tudi telefon je kar smislna stvar, saj hitreje izgovoriš, kot pa da najdeš po imeniku. Tudi za iskanje muske po disku ti vrjetno prav pride. Ostalo pa mislim, da ne pride v poštev, ker hitreje klikneš ali pa med vožnjo ne rabiš spreminjat.
ghandaed je napisal/-a:Vsaka navigacija ob vklopu izpiše poziv, da se je naj ne bi nastavljalo med vožnjo. Preden štartaš si jo nastaviš, ali pa se nekje varno ustaviš in spremeniš parametre.
Dobro, priznam da je glasovni nadzor v primeru navigacije dejansko uporaben. Še vedno pa vztrajam pri tem, da je splošna toleranca do motečih dejavnikov pri vožnji mnogo prevelika.
aklan86 je napisal/-a:Da ne bo kdo tople vode odkril.
Vsak imam sam na izbiro kaj bo šaltal med vožnjo. Če se ne počutiš varno pač pusti radio, klimo, telefon pri miru. Ostalim uporabnikom pa pusti da počnejo kar jim paše.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov