kalbo: lepo sem napisal v svojem postu pred tabo, da sem imel v 12 letih kolikor vozim (poleti vedno bos, razen kadar je dez

) in sem imel ze kar nekaj emergency braking situacij, iz katerih se je vse izslo popolnoma brez poskodb in cisto enako, kot ce bi imel na nogah superge. Ne govori, ce tebi ne pase/nisi navajen.
Za zadosti hitro reakcijo in zadosti hiter "pohod" bremze ni popolnoma nic vazno, kaj imas obuto. Mi bos rekel, da ce si obut v superge, da bos hitreje pohodil bremzo? Prosim lepo.. Zadostno moc na bremzi da se zacne oglasat ABS imas pa tako ali tako zelo hitro. Eden izmed argumentov bi lahko bil, da ko v sili udaris z nogo po zavori, da te zaboli ali kaj podobnega, in zato ni isto, vendar ti lahko iz lastnih izkusenj povem, da ko v sili udaris z boso nogo po zavori, zacnes dejansko cutit udarec sele ko si se ze skoraj ustavil (razen ce se gre tukaj za zelo velike hitrosti seveda). Razna poletna obutev ti lahko le in samo poveca moznosti da se z njo zataknes v pedal (jaz sem se vedno zatikal z japankami in tevicami, preden sem probal bos vozit). Upostevat je pac treba to, da smo nekateri veliko bolj obcutljivi na vrocino kot drugi. Meni kar slabo rata, ce samo pomislim, da bi zdaj moral it v supergah do garaze v avto in potem kam vozit in se hodit okoli v supergah.. Se preden bi ven iz bloka prisel, bi imel popolnoma mokre nogavice. Je to res bolje, kot ce se pocutis lepo udobno in vozis raje bos?