Debate, ki niso vezane na ostala področja...

miko
Nov uporabnik

Pred semaforjem

Napisal/-a miko Sr nov 27, 2013 1:10 am

Opažam, da je vse več voznikov, ki se ustavijo pred semaforjem (rdeča) in potem speljujejo večkrat po nekaj decimetrov v času rdeče.
Ali mi kdo zna odgovoriti zakaj se tako pomikajo? Meni to nikakor ni jasno?! Včasih mi kakšen tak voznik naredi luknjo pred mano tudi za dolžino celega avta.
Zanimivo pa je , da potem kot po pravilu, ti "pomikalci" pri zeleni mečkajo!
Z mojim avtom sem prevozil skoraj 200 000 km in še vedno imam originalno sklopko, z nepotrebnim speljevanjem mi to nebi uspelo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Pred semaforjem

Napisal/-a ban Sr nov 27, 2013 7:18 am

Mene pa zanima, zakaj nekateri vozniki, med njimi je precej voznic, ustavi avto, ko je na semaforju rdeča luč par metrov pred belo črto, ki označuje kje naj bi prvi avto stal? Včasih je luknja za en mercedes S klase :lol:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr nov 27, 2013 7:21 am

Meni pa ni jasno, zakaj se vozniki ne znajo pomakniti globlje v križišče, tako da je luknja od tam, kjer stojijo, do tam, kjer začnejo delati ovinek v levo, za ene tri cliote in zgubljajo čas še s tem, da sploh pridejo do tam, kjer začnejo zavijati.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 27, 2013 8:03 am

ban je napisal/-a:Mene pa zanima, zakaj nekateri vozniki, med njimi je precej voznic, ustavi avto, ko je na semaforju rdeča luč par metrov pred belo črto, ki označuje kje naj bi prvi avto stal? Včasih je luknja za en mercedes S klase :lol:

Meni pa čisto kristalno jasno zakaj je tako. Ker ne vidijo na semafor. Semafor bi lahko bil postavljen na drugo stran križišča, da ga vidiš direktno pred seboj.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr nov 27, 2013 8:15 am

Meni pa ni jasno kako bo avtor teme ta odgovor izvedel na forumu ? Enim je enostavno dolgčas in si čakanje malo popestrijo z razgibavanjem stopal
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 27, 2013 9:24 am

nebivedu je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Mene pa zanima, zakaj nekateri vozniki, med njimi je precej voznic, ustavi avto, ko je na semaforju rdeča luč par metrov pred belo črto, ki označuje kje naj bi prvi avto stal? Včasih je luknja za en mercedes S klase :lol:

Meni pa čisto kristalno jasno zakaj je tako. Ker ne vidijo na semafor. Semafor bi lahko bil postavljen na drugo stran križišča, da ga vidiš direktno pred seboj.

Zakaj pa jst normalno vidm? Sej so vsi semaforji malo umaknjeni navznoter in ne rabš stat 10 m pred njim da vidš kakšna luč gori.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Sr nov 27, 2013 9:32 am

Res kvalitetna in postena tema,... Glih toliko kot moj odgovor,... Pac mu tako pase, da permika po en centimeter,... Zakaj pa ti ne speljujes tako kot tisti, ki speljujejo po centimeter ali dva ???
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 27, 2013 9:35 am

ban je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Zakaj pa jst normalno vidm? Sej so vsi semaforji malo umaknjeni navznoter in ne rabš stat 10 m pred njim da vidš kakšna luč gori.

Ne povsod. Sem že doživel, da ko sem se postavil do črte, da se ni videlo na semafor nad mano, na stranskega pa. Če bi bil pomaknjen na drugo stran križišča, pa bi ga videli vsi brez problemov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr nov 27, 2013 9:39 am

Že sedaj narod ne zna vozit, kaj bi šele bilo če bi imel semafor na drugi strani križišča. Sem prepričan da bi zapeljal direkt na sredino križišča in se čudil samemu sebi.

Drugače pa tudi mene pogreje ko se nekateri ne znajo razporejat na cesti, sploh za zavijanje levo.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr nov 27, 2013 9:42 am

DePalmo je napisal/-a:Že sedaj narod ne zna vozit, kaj bi šele bilo če bi imel semafor na drugi strani križišča. Sem prepričan da bi zapeljal direkt na sredino križišča in se čudil samemu sebi.

Drugače pa tudi mene pogreje ko se nekateri ne znajo razporejat na cesti, sploh za zavijanje levo.

npr. v Angliji vse štima...ko sem prvič tam sedel za volan, sem v minuti pogruntal sistem... torej naravnost pred tabo je tvoj semafor, pa ko je zelena, stopi po gasu... ne pa cincat pa pol ure speljevat... pa vse štima...

Sem prišel nazaj, pa so me takoj za divjaka imeli, ker sem hitro speljeval s križišča...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 27, 2013 9:45 am

nebivedu je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Ne povsod. Sem že doživel, da ko sem se postavil do črte, da se ni videlo na semafor nad mano, na stranskega pa. Če bi bil pomaknjen na drugo stran križišča, pa bi ga videli vsi brez problemov.

Si predstavljaš kakšna štala bi šele potem nastala :mrgreen:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr nov 27, 2013 10:43 am

uros11 je napisal/-a:Meni pa ni jasno, zakaj se vozniki ne znajo pomakniti globlje v križišče, tako da je luknja od tam, kjer stojijo, do tam, kjer začnejo delati ovinek v levo, za ene tri cliote in zgubljajo čas še s tem, da sploh pridejo do tam, kjer začnejo zavijati.

Ciljaš na globino križišča? Ne, to pa ne - potrebno se je peljati eksplicitno ob črtkani črti, bog ne daj zapeljat v globino križišča... Potem pa v prometni konici skozi semafor zapeljeta 2 avtomobila :roll:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 27, 2013 11:25 am

.com je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Že sedaj narod ne zna vozit, kaj bi šele bilo če bi imel semafor na drugi strani križišča. Sem prepričan da bi zapeljal direkt na sredino križišča in se čudil samemu sebi.

npr. v Angliji vse štima...ko sem prvič tam sedel za volan, sem v minuti pogruntal sistem... torej naravnost pred tabo je tvoj semafor, pa ko je zelena, stopi po gasu... ne pa cincat pa pol ure speljevat... pa vse štima...

Sem prišel nazaj, pa so me takoj za divjaka imeli, ker sem hitro speljeval s križišča...

V Izraelu imajo ta sistem - semaforji na drugi strani pa čisto ok špila in se takoj navadiš na tole.
V Maleziji imajo bolj malo semaforjev in je sistem sila enostaven - zakon močnejšega... :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 27, 2013 11:43 am

ban je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Eni pač ne znajo na drugo stran ceste gledat na semafor oz. jim je bolj pomembno, da jim ni treba glave obračat, kot to, da zaje**** avto ali dva zadaj, ki zaradi njih ne bosta prišla čez v istem intervalu.

Opažam tudi to, da ljudje, ki redno vozijo čez ista križišča, niso sposobni spremljat ostalih semaforjev, ampak po možnosti najprej čakajo v prvi, potem dajo v ler, se začnejo dolgočasit in ko je zelena opazujejo ptice. Če malo spremljaš semaforje (za pešce/kolesarje, včasih se vidi tudi tistega na drugi cesti, rumeno luč za prost prehod čez križišče), se da na par sekund natačno ocenit, kdaj bo pri tebi zelena. Ali pa recimo če je več semaforjev na istem kraku, pogosto, ko na enem ugasne zelena, se na drugem (tvojem) prižge. Eni teakšnih zadev ne skapirajo, tudi če se tisočkrat zapeljejo čez isto križišče.

Zakaj? Ker se očitno večini voznikov pri nas enostavno sploh ne da (aktivno) sodelovat v prometu.

.com je napisal/-a:Sem prišel nazaj, pa so me takoj za divjaka imeli, ker sem hitro speljeval s križišča...

Imam občutek, da praktično vsi razen nas vsaj po večjih mestih znajo normalno = hitro speljevat in to kolona skoraj istočasno, brez individualnih priprav na speljevanje šele ko avto spredaj prevozi 100m. Greš v Zagreb, speljujejo hitro, greš na v A, DE, speljujejo hitro, Anglija tudi, zelo tekoča vožnja, ... prideš v Ljubljano, pa maš čas skočit na kavico, preden par avtov pred tabo spelje.

Mogoče bi morali ustvari kakšno iniciativo, ki bi vzpodbujala hupanje, takoj ko kdo potrebuje več kot tri sekunde za speljat. Nimam idej, kako drugače rešit to težavo, ker stari vozniki so očitno prepričani, da delajo prav, mladi se pa učijo od njih, v avtošolah pa ne dobijo ravno hvale vrednega znanja...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov