Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Škandal: ADAC prirejal glasovanje za nemški avto leta

Napisal/-a DePalmo Če jan 23, 2014 4:44 pm

pavel je napisal/-a:A zdaj so pa kar vsi njihovi testi en drek vredni zaradi tega? Za izbiro gum sem se precej zanašal na njihove teste, sem pa pregledal tudi ostale in mnenja uporabnikov. Skupaj z lastnimi izkušnjami sem prišel do zaključka, da so zelo realni in to praktično vsak sklop določenega testa, vsaj od teh gum, ki sem jih osebno vozil. En (mogoče nekoliko starejši) test brisalcev se prav tako ujema z mojimi izkušnjami in izkušnjami ostalih, akumulator, ki je bil pri njih slabo ocenjen ima tudi kup negativnih mnenj s strani uporabnikov itd.

Nikakor ne trdim, da so vsi testi prirejeni. Ampak, kako naj vem, kateri so ? Tudi pri gumah ne verjamem, da je lestvica narejena po tem "kdo da več". Da pa ni en proizvajalec "plačal" da je namesto na sredini lestvice med "top 3" tega pa ne vem :? . In kakšen smisel ima prebirat teste. Res pa je , da v praksi nimamo možnosti preizkusit prvih 10 na lestvici.

lp

Ja, ker se bo vedno podvomilo v njihove teste ali so realni ali so kupljeni. Tisto zaupanje v nemško kvaliteto in nepristranskost ki sem jo imel do sedaj, je šla.

In tudi pri gumah se daje "podkupnine", ker na podlagi teh testov se marsikdo odloči kaj bo kupil. In če dajo eno zajetno kuverto, to pomeni toliko in toliko več prodanega za njih, ker si s tem naredijo super reklamo.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jan 23, 2014 8:12 pm

To je bolj, ko ne neumnost. Proizvodnja je najpomebnejša za blagostanje in stabilnost nekega okolja in države. Proivodnja zagotavlja delovna mesta mnogim ljudem, ki posredno vpliva na še dodatno potrebo po različnih storitvah in delovnih mestih ter veliko denarja državi od vseh pobranih davkov. S proizvodnjo na tujem veliko pridobijo samo posamezniki na sedežu domače firme.

Mnogo ekonomistov se ne bi strinjalo z tabo.Na spletu si lahko perebereš par preračunov (smo se že kregali tukaj, ali ima slovenija več od boscheve mikrovalovke narejene v slo, ali gorenjeve mikrovalovke narejene na kitajskem). Omenjam ostale, ker ne pričakujem da bo meni kdo verjel. Dejstvo je tudi, ko ravno omenjamo revoz in podobne, da so ta podjetja pri življenju ohranja država in brez njene pomoči bi ta podjetja že zdavnaj bankrotirala. Torej, država plačuje oz. gre v minus, zato da zajezi brezposelnost (revoz je praktično šolski primer ki se omenja na večih predavanjih).

Ne pričakujem da bo v teh časih temu kdo prisluhnil, vendar majhna država ki temelji predvsem na proizvodnji nima veliko šans za uspeh. To uspeva samo večjim državam, katerim pa res binglja dol za delovno silo (kitajska, indija..). Z normalnimi standardi proizvodnja pač ne more bit konkurenčna. Potrebujemo tudi ogromno drugih dejavnosti, kar vključuje razvoj. In gorenje lepo služi na ta račun, čeprav imajo veliko proizvodnje drugje. Pravtako lepo služijo podjetja ki imajo razvoj v sloveniji, proizvodnjo pa na kitajskem. Sicer ne nudijo toliko delovnih mest, denarja pa prinesejo načeloma več. Proizvodnja pač dodaja minimalno vrednost, razvoj pa ustvari kar nekaj denarja, lahko tudi iz ničle.

VW, recimo, ima proizvodnjo tudi drugje po svetu(oz. kar velik delež), pa je zaradi tega nemčija veliko na slabšem? NE.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če jan 23, 2014 10:18 pm

gasolinedream je napisal/-a:
VW, recimo, ima proizvodnjo tudi drugje po svetu(oz. kar velik delež), pa je zaradi tega nemčija veliko na slabšem? NE.

In , če ,............. bi se Nemci odločili NE kupovati nemške izdelke , potem bi Nemčija bila veliko na slabšem. DA . :D

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jan 23, 2014 10:50 pm

Tako je. Saj to skušam dopovedat, nemci, francozi, ipd.. imajo veliko od svoje avtomobilske indrustije, četudi je proizvodnja drugje. Pravtako ima Slovenija nekaj od Gorenje pečice, pa tudi če je narejena na kitajskem: )
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: madpanter in 9 gostov