Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Novi Renault Megane dci in poraba

Napisal/-a mrtwelvetrees So jan 25, 2014 8:31 pm

Zdravo, zanima me ali je res novi, prenovljeni Megane z dci motorji tako varčen ?
motorji so enaki 1,6 dci in 1,5dci .... mogoče so z "pametno elektroniko" in sistemom stop in start doseglji tako nizko koprabo kot jo oglašujejo,
recimo za motor 1,6dci poraba v mestu 4,8 litrov / 100 km , ok pa če zaokrožimo na slabih realnih 6 je še vedno zelo nizka poraba.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Novi Renault Megane dci in poraba

Napisal/-a maniaxxx So jan 25, 2014 8:41 pm

Sej tud stari žrejo enim 4 litre pri 140 na AC =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jan 25, 2014 8:46 pm

Vzami testnega in probaj. Vodja PR na Renault Slovenija prisega, da ima z 1.5 dCi energy nižjo porabo kot z "navadnim" 1.5 dCi. Med seboj jih nisem uspel probat, imam pa s svojim 1.5 dCi porabo cca 5,5 L/100 km. Ne bom rekel, da ga gonim, se pa ne oziram na porabo, sploh.

1.6 dCi sem preizkusil v Grand Scénicu. Meni osebno se takrat poraba ni zdela pretirana, se pa sedaj za živo glavo ne bi spomnil številk. Res - vzami avto na test in poglej, koliko tebi pije :)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So jan 25, 2014 8:56 pm

novi motor je resnično varčen (po kolegovih besedah, ampak ga imam željo tudi sam probat, da vidim kako pa kaj), ima verigo, kot 2.0 dci..

v AM so imeli v fluencu povprečno porabo 6,2 l, tukaj je pa še test v grandscenicu - samo za primerjavo..

http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... cenic.aspx

pojdi na testno vožnjo in pelji svoj vsakodnevni krog in boš videl kje si - vsaj za orientacijo...

lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So jan 25, 2014 8:59 pm

zdej vozim Scenica 1,5dci (4leta star) imam porabo nekje od 5,5 do 6,7 odvisno kako ga vozim, cez 1 leto bom menjal avto, Megane mi je vesec ampak me moti ker se tako nizko sedi, za Capturja še nisem vozil, sem pa Cliota (novega) ki je podn.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So jan 25, 2014 9:03 pm

temo sem odpru bolj zato, zanima me ali so naredi kakšno izboljšavo na motorju za nižjo porabo ... ta Energy kaj pomeni ?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: madpanter in 10 gostov