Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
deutsch
Uporabnik še ni polnoleten

automatični menjalnik

Napisal/-a deutsch Ne feb 09, 2014 11:41 pm

Kako pa je s temi tiptroniki oz, automatiki, baje je imeti dobro automatika oz, tiptronika, če imaš dizla, ampak saj je vseeno.
Kakšni so automatični menjalniki kaj pri teh VAG avtomobilih kot so Audi A4, vw passat pa oba letnik približno 2003, ali je varno kupovati tako stare automatike.
In kakšne letne preglede sploh mora imeti tak automatični menjalnik, razen vsakoletna menjava olja v menjalniku, ali to potrebuje kakšne posebne vsakoletne preglede in kakšen je ta pregled.
In kakšna mora biti vožnja, če imaš automatski menjalnik, na kaj treba vse gledati
Ali treba gledati npr kako se pospešuje in kako se zavira oz ustavlja.
Ali se mogoče to čuti ko avto enkrat prestavi v 2. prestavo, in ali treba takrat spustiti malo gas in potem spet naprej, ali lahko držiš nogo na plinu vedno ko se pelješ tudi ko imaš v prvi itd.
No upam, da nisem kakšno zadevo spustil.
hvala
lp.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: automatični menjalnik

Napisal/-a Daedalus Po feb 10, 2014 12:42 am

Moje mnenje: če gledaš avtomatike (napiše se avtomatski menjalnik BTW), glej klasične ("ameriške"). Vsi tile iz konca 20. oz. začetka 21. stoletja so preveč občutljivi na nepravilno vzdrževanje, kar je pri rabljenih avtih itak loterija.

Tiptronici (in podobni) ne slovijo po zanesljivosti - problem je, ker je vmes elektronika in neka komplicirana hidravlika - pri klasičnih avtomatikih je vse hidravlika, in še to bolj robustna. Zdaj, res je, da lahko dobiš tudi ročnega, ki bo kmalu crknil, ampak za avtomatskega boš plačal najmanj 3x več za popravilo/zamenjavo.

Na tvojem mestu bi ga kupil v primeru, da sem 100% siguren v poreklo in zgodovino in v primeru, da delam razmeroma polno relacijskih kilometrov in mi take vrste udobje paše. Meni osebno so avtomatiki zakon - sem pa vozil "ameriškega". In ne bi ga kupoval razen ob prej navedenih pogojih.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: automatični menjalnik

Napisal/-a esem Po feb 10, 2014 1:41 am

Tako je, piše se "avtomatski"!

Sicer pa takole - še posebno za začetnike velja to >>
Iz pravilnika
Pomembno!!! ---> Preden objavite debato uporabite kvadratek IŠČI na levi strani, da vidite če o tem že mogoče teče debata - se posebno, če ste novi na forumu!

Za začetek - NAUČI SE UPORABLJAT ISKALNIK!

O avtomatskih menjalnikih je bilo že res precej napisanega. Najprej preberi vsaj nekaj tega, da se poučiš (da te ne bo za vsako vprašanje učil cel forum! :evil: ) in bolje razmisli, kaj sploh hočeš oz kaj bi vprašal. Prepričan sem, da v vseh teh temah lahko izveš vse, kar te zanima.
Zdaj pa veselo na delo (branje).

Morda ti je zdaj jasno, da tvoje lenobe oz nesposobnosti iskanja in posledično kršenja pravilnika ne bomo več podpirali.
Dokler se sam vsaj malo ne potrudiš, tema ostane zaklenjena!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: madpanter in 9 gostov