http://www.avto-magazin.si/nasveti/aktu ... vtomobila/
Daedalus je napisal/-a:Takšne številke so povsod podobne ali pa še precej višje. Pomoje so redko kje nižje. Fajn bi bila še kakšna primerjava s tujino.
cruiser1 je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:Takšne številke so povsod podobne ali pa še precej višje. Pomoje so redko kje nižje. Fajn bi bila še kakšna primerjava s tujino.
Verjetno so številke marsikje višje ampak to je tam kjer so tudi številke plač višje pa še cestna infrastruktura neprimerljivo boljša![]()
So pa tole res visoke številke naračunal. verjetno so tudi nekoliko pretiravali.
DePalmo je napisal/-a:Da je država požrešna, to vemo že nekaj časa, zadnje čase gre pa res čez vse meje. Me je pa nekaj zmotilo v tem članku. Že v prvem odstavku piše da vzdrževanja Cliota v petih letih pride 29.000 evrov, seveda povdarjeno da brez izrednih servisov itd. Kje so dobili tako vrtoglavo številko??
Imam 406 kupeja letnik 2000 z 2.0 motorjem, sem lastnik že malce več kot tri leta in v tem času sem zapravil:
- redni, izredni servisi (ter picajzlasta popravila), gume, registracija cca. 5000e
- prevoženih cca 50.000 odkar imam avto, povprečno 8l porabe, je to cca 6.000e
Skupaj: 11.000e, s tem da sem vse številke radodarno zaokroževal navzgor.
In po tem takem naj ta članek jemljem resno?
DePalmo je napisal/-a:Da je država požrešna, to vemo že nekaj časa, zadnje čase gre pa res čez vse meje. Me je pa nekaj zmotilo v tem članku. Že v prvem odstavku piše da vzdrževanja Cliota v petih letih pride 29.000 evrov, seveda povdarjeno da brez izrednih servisov itd. Kje so dobili tako vrtoglavo številko??
J.McLane je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Da je država požrešna, to vemo že nekaj časa, zadnje čase gre pa res čez vse meje. Me je pa nekaj zmotilo v tem članku. Že v prvem odstavku piše da vzdrževanja Cliota v petih letih pride 29.000 evrov, seveda povdarjeno da brez izrednih servisov itd. Kje so dobili tako vrtoglavo številko??
Res so malo pretiravali, od oka sem jaz naračunal tole za 5 let in 100k km, je pa to za moje pojme absolutni minimum:
6.000 € izguba vrednosti
7.250 € gorivo (100k km s 5,5 l/100 km)
1.000 € servisi 5 let
400 € letne dajatve in TP
2.000 € osnovni + kasko zavarovanje
550 € vinjeta
600 € gume
------------------
17.800 €/5 let
Primer mojega avta v podpisu, če ga danes ocenim na 10.500 €, je bil pa v 3 letih in 59.740 km strošek 16.367 €, naslednji dve leti bodo zaradi manjše izgube vrednosti stroški nižji tako, da po 5 letih in 100k km računam na nekje 23k € celotnega stroška.
Po forumu brska: madpanter in 10 gostov