Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
deutsch
Uporabnik še ni polnoleten

Re: hitrost na nemških avtocestah ...

Napisal/-a deutsch Pe jun 13, 2014 4:21 pm

noro sam tukaj pa res misliš, da stojiš na mestu, pa se že ti pelješ 180km/uro uf, hehe, noro... :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jun 13, 2014 4:32 pm

deutsch je napisal/-a:noro sam tukaj pa res misliš, da stojiš na mestu, pa se že ti pelješ 180km/uro uf, hehe, noro... :)

Prvič: ta tipo pelje 150.

Drugič: preberi vse svoje poste v tej temi še enkrat, da vidiš kake neumnosti klatiš oz. sprašuješ. Saj človek sploh neve ali se pogovarjaš sam s seboj, ali sprašuješ brez vprašajev ali nekaj tretjega...po tem, ko ti je bilo vse že 3x razloženo.

In še tretjič: če misliš, da je Autobahn peskovnik za folk, ki želi sprobat svoj avto in premore samo znanje "cigla na gas", se motiš. Če je ravno in ima 3 pasove še ne pomeni, da je enotavno in brez skrbi. Pa pazi, kakšne gume imaš (hitrostni razred, tlak itd.).

Uporabniški avatar
deutsch

Napisal/-a deutsch Pe jun 13, 2014 7:42 pm

Ja kakšne gume pa sploh moraš imeti, mislim kakšen hitrostni razred, če greš tam 200km/uro a niso to take gume ki so že na nekem novem avtu npr audi a4 ...
mislim katere gume pa so res dobre pa koliko je lahko cena potem ene take gume, tankega profila, gor pa imajo 17tke platišča.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe jun 13, 2014 8:02 pm

En predlog imam. Dokler si ne nabereš dovolj znanja, ki ti ga po pisanju sodeč več kot očitno manjka, se lepo držite priporočene hitrosti 130kmh. V vaše dobro in v dobro vseh drugih na cesti.

Zdaj pa nehaj sanjat o hitri vožnji na autobahnu in si natoči kozarec malinovca ter v roke vzemi kakšno avtomobilistično enciklopedijo!

Uporabniški avatar
deutsch

Napisal/-a deutsch Pe jun 13, 2014 8:12 pm

ne govorim o ful hitri extremni hitrosti, ampak tam 200km/uro ali malo več.
Peljal sem že 180km/uro v sloveniji, kjer ni bilo veliko prometa in suho cestišče in se mi ne zdi to ne vem kak problem.
Čeprav bi bilo tudi fajn prebrat kako enciklopedijo o tem kot praviš, samo zanima me kje se tako enciklopedijo lahko dobi. ;)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jun 13, 2014 11:06 pm

Ma do 200 km/h se ne sekiraj za gume
turbo inside

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 13, 2014 11:24 pm

Padel je tale predlog: "Več kot očitno da se majstr dela norca iz vseh, svetujem zaklep teme."

Žal je daleč od očitnega. Kogar zanimajo ostali posti deutsch-a, naj si jih poišče in bo videl, da na vsem svetu gotovo ni dovolj pametnega človeka, da bi take poste namerno tako napisal (da bi se delal norca iz vseh).

Morda bomo kasneje temo prestavili v Zabavni kotiček, a ker gredo najosnovnejše stvari pri nekaterih precej počasi v glavo, bo to še malo počakalo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jun 14, 2014 1:20 am

deutsch je napisal/-a:ne govorim o ful hitri extremni hitrosti, ampak tam 200km/uro ali malo več.
Peljal sem že 180km/uro v sloveniji, kjer ni bilo veliko prometa in suho cestišče in se mi ne zdi to ne vem kak problem.
Čeprav bi bilo tudi fajn prebrat kako enciklopedijo o tem kot praviš, samo zanima me kje se tako enciklopedijo lahko dobi. ;)

Kaj pa, če bi enostavno najprej nabral nekaj izkušenj? Ni vse v teoriji oz. papir prenese vse.

Eno je, če ne govoriš o ekstremni hitrosti, ampak ko se pelješ in ti je všeč, kdo ti brani, da bi šel še hitreje? Saj, do 200 zna bit da ni panike. Odvisno je tudi od tega kak avto imaš. Ampak še vedno, zadeve se odvijajo veliko hitreje pri takšni hitrosti, pride do t.i. tunelskega vida, človek je vznemirjen...ni to kot v video igricah, ne. Ni samo "sem peljal 180 na prazni cesti, volan sem še uspel držat", problem je, ko je "vozim 200 in nekaj nepredvidenega se je zgodilo pred mano - kako odreagirati?" - časa pa imaš VELIKO manj, kot če voziš npr. 130.

Glede gum je pa tako...svega in svašta vidim po avtih, tudi razne vprašljive Kitajske olupke nepravilnih dimenzij/oznak na raznih Audi-jih. Po tvojem (ne)znanju in (ne)resnosti bi brez problema sklepal, da spadaš v neko "rizično skupino" glede tega...pa brez zamere. Namen je več kot dobronameren.
Naj ti "ilustriram": imaš gumo hitrostnega razreda H (guma "dovoli" 210 km/h), ki je najpogostejši razred, avto pa zmore 220 km/h (kolikor tudi greš, ker te pač "srbi noga"). Imaš prenizek tlak in kotalni upor je večji. Guma je še malo Kitajska, stara in zrabljena in avto imaš povrh vsega še malo naložen. Ja, gume imajo toleranco in varnostne faktorje in bla bla bla (kot rečeno, papir prenese marsikaj), ampak to ni varna igra oz. je daleč od zdrave pameti. Če ti jo raznese pri takšni hitrosti boš kajhitro spodletel astronavt...

In če te zase ne briga, naj te vsaj za druge v prometu.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jun 17, 2014 6:35 am

_furby_ je napisal/-a:Na to sm se spomnu :shock:

http://youtu.be/FCT6BXn2SbA

Nič nenavadnega v Nemčiji. Lastniki močnejših vozil kdaj pa kdaj prečistijo pajčevino iz motorja, ki se nabira v mestu.

Drugače pa ne razumem, kaj je treba toliko komplicirat glede AC v Nemčiji. Vozi se tako kot po vseh drugih AC. Če ni s prometno signalizacijo drugače omejeno velja splošna omejitev - v Nemčiji je ni, obstaja le priporočena hitrost 130km/h.

Pri povprečno razgledanem in sposobnem vozniku bi se na tej točki debata morala zaključiti, saj so pravila vožnje jasna. Dodal bi le da je pri takšnih hitrostih uporaba ogledal in splošna kultura vožnje precej bolj pomembna kot pri nižjih hitrostih, saj je prostora in časa za popravljanje napak zelo malo.

Ko prebiram nekatere poste v tej temi, sem šokiran. Če kot vozniki tako slabo razumete cestna pravila, me kaos na naših cestah sploh ne preseneča. Pravzaprav se čudim, da prometnih nesreč ni še več.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc To jun 17, 2014 9:45 am

sonic je napisal/-a:
ddejc je napisal/-a:Ko se pelješ po nemških AC so svetlobni znaki enakovredni kovinskim znakom kot pri nas (nisem prepričan za našo deželo, pri nemcih je tako).

Hm, ne vem zakaj bi bilo kaj drugače, meni je logično da imajo znaki na panojih enako veljavo kod oldskool znaki...

Tudi sam imam tako logiko. Napisal sem zgolj zato, ker imam v spominu eno polemiko izpred let ali so svetlobni znaki enakovredni kovinskim ali so samo informativne narave in ali so talne označbe z omejitvijo veljavne ali ne. Ker nisem prepričan kaj točno pravi zakon pri nas sem raje napisal.

Sicer pa roko na srce ob takšnih vprašanjih, ki jih postavlja avtor teme se bolj vprašam, če bo sploh prišel prek avstrije v nemčijo ali se bo že prej izgubil.

@deutsch brez zamere ampak se strinjam s komentarjem, da si natočiš kozarec česarkoli_že in se najprej podučiš o osnovah od osnov in nato iščeš nemško AC in preverjaš zmogljivosti sebe in vozila.
Problem je, ker si mogoče ravno ne predstavljaš, da ti lahko pri 230km/h nekje zadaj iz obzira in opozorila, da je hiter poblenda kak porsche, ki samo pade mimo tebe. In to pri tvojih 230! Kaj takega lahko doživiš v večernem ali nočnem času ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jun 17, 2014 10:16 am

ddejc je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
ddejc je napisal/-a:Ko se pelješ po nemških AC so svetlobni znaki enakovredni kovinskim znakom kot pri nas (nisem prepričan za našo deželo, pri nemcih je tako).

Hm, ne vem zakaj bi bilo kaj drugače, meni je logično da imajo znaki na panojih enako veljavo kod oldskool znaki...

Tudi sam imam tako logiko. Napisal sem zgolj zato, ker imam v spominu eno polemiko izpred let ali so svetlobni znaki enakovredni kovinskim ali so samo informativne narave in ali so talne označbe z omejitvijo veljavne ali ne. Ker nisem prepričan kaj točno pravi zakon pri nas sem raje napisal.

Talne označbe so nekaj drugega. Znak je pa znak, pa če je stalno narisan ali pa iz LED lučk.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov