Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

spet dražji tehnični

Napisal/-a MGsax Pe jan 03, 2003 6:43 pm

nekaj sem bral da bodo od 2003 pregledovali emisije izpušnih plinov, pa če boš presegal lahko greš lepo menjat katalizator.
kaj pravite na to?
kaj potem bi lahko dali nekaj popusta ki bi imeli male emisije izpušnih plinov!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Re: spet dražji tehnični

Napisal/-a kdk Pe jan 03, 2003 7:37 pm

Dejansko bi to morali delati vedno , ampak teorija in praksa sta dva pojma. Ni bilo dovolj merilnih instrumentov , pa tudi čas za merjenje je treba prištet. Če bodo pa res začeli to striktno izvajat bo malo več čakanja in pa problemi pri tistih , ki imajo navidezni kat.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jan 03, 2003 9:46 pm

Jaz sem imel ze 10 decembra tehnicnega pa so mi ze na tehnicnem merili izpusne pline!!

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Pe jan 03, 2003 11:57 pm

Saj merijo jih že od prej ampak ne vseh plinov. Glede na opremo , ki je v zakonu , bi morali meriti še marsikaj.
Izvleček o predpisani opremi na stezi za tehnične preglede
Pooblaščena organizacija mora imeti naslednje naprave in opremo:
2. merilna naprava za merjenje emisije izpušnih plinov motorjev s kompresijskim vžigom (dieselskih motorjev). Konstrukcijsko mora biti izveden kot merilnik motnosti (dimnosti) delnega toka izpušnih plinov, odvzetega na koncu izpušne cevi vozila. Omogočati mora merjenje koeficienta motnosti (k) v izpušnih plinih (dimnosti) ter merjenje vrtilne hitrosti in temperature motorja. Na merilniku mora biti nameščena ustrezna programska oprema za programsko vodenje merilnega poteka. Merilnik mora biti opremljen s tiskalnikom za izpis merilnih rezultatov ter z vmesnikom za diagnozo po standardu OBD;
3. merilna naprava za merjenje emisije bencinskih motorjev z vgrajenim tiskalnikom in OBD diagnostičnim priključkom, ki mora omogočati meritev vsebnosti CO, CO(2), HC, O(2), temperature olja v motorju, vrtilne hitrosti in izračun lambda faktorja. Naprava mora izpolnjevati pogoje razreda I, predpisane v 4. členu pravilnika o meroslovnih zahtevah za merila za merjenje izpušnih plinov vozil (Uradni list RS, št. 5/98 ). Na merilniku mora biti nameščena ustrezna računalniška programska oprema za vodenje merilnega postopka;

Edino me zanima kako dolgo traja takšna meritev in pa če te pošlje na ogrevanje motorja če ni ogret ( drugačne emisije plinov ) , pol pa sem se zbudil :D:D

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Re: Re: spet dražji tehnični

Napisal/-a shusuglao So jan 04, 2003 8:37 pm

SAFRANE pravi:
SEJ katalizator bi tkoaltko po pravilih moral (zej nism zih)al na 2 al pa na 3 leta menjati---in se mi zdi tud prav da se da tud povdarek na emisije----neki mormo počas ljudje začet SKUPAJ za ekologijo--drgač bo šla vsa zemlja v ku***.
sej zakva pa misleš da kdr pravijo ne smeš starejšga avta kot 5 let starga kao uvozt?sej ni fora v letih....fora je ravno v vseh teh emisijah itd. kero stopnjo deoseže itd.

ja in denar raste na drevesih....
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

Re: Re: spet dražji tehnični

Napisal/-a donCapeli Ne jan 05, 2003 1:17 am

SAFRANE pravi:
SEJ katalizator bi tkoaltko po pravilih moral (zej nism zih)al na 2 al pa na 3 leta menjati---in se mi zdi tud prav da se da tud povdarek na emisije----neki mormo počas ljudje začet SKUPAJ za ekologijo--drgač bo šla vsa zemlja v ku***.
sej zakva pa misleš da kdr pravijo ne smeš starejšga avta kot 5 let starga kao uvozt?sej ni fora v letih....fora je ravno v vseh teh emisijah itd. kero stopnjo deoseže itd.

ma nikjer ne pise po kolkem cajtu se menjuje katalizator. obvezno (zaradi tehničnih pregledov) ga moreš menjat ko se ti izrabi. to je pa takrat, ko ga zavohaš, ali bolje rečeno: tisti za teboj :) recimo da splošno veljavno je, da ob normalni vožnji ti gre katalizator po 100 000km. v kolkem cajtu jih presežeš je potem to tvoj problem.
zaenkrat si mularija okoli mene vztrajno jemlje proč katalizatorje, ampak z strahom, ker je znano da v letošnjem letu (mimogrede happy 2003) bodo tudi pri nas (KP) kontrolirali emisije :(
(žal se po 5 letih počasi približujem 100kkm) :(
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Re: Re: Re: Re: spet dražji tehnični

Napisal/-a shusuglao Ne jan 05, 2003 5:50 pm

SAFRANE pravi:
shusuglao pravi:
SAFRANE pravi:

ja in denar raste na drevesih....

ej stari ? a maš to R 25-ico al fuegota na sliki?

R 18
Slika
Clan Renault kluba Slovenija
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov