Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Otroški avto sedeži

Napisal/-a nebivedu Sr avg 13, 2014 6:49 am

Jaz imam sicer same stare avtomobile in nima noben isofixa, zato so sedeži pripeti s pasom in dvema dodatnima zajlama pripetima na vzglavnik.

Sedež imam na sredini avtomobila, da otrok vidi naprej in se ne naveliča tako hitro, ker se na cesti stalno nekaj dogaja (ne zaspi več v avtu, pa ne vem zakaj - včasih sem avto samo vžgal, pa je že spala, sedaj pa...).
Sedeže pa uporabljam od 9 do 36 že od leta in pol dalje.

Prvi sedež po lupinci je bil tisti, ki ima poličko spredaj, pa je tamala jokala v njem, ker jo je preveč stiskalo, pa poleti je kuhala v njem, ker jo čisto objame, tako da sva potem vzela romerja, gledala sva pa da je dost širok, da se otrok ne kuha v njem in da ni čisto premočen, ko ga ven iz sedeža vzameš.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr avg 13, 2014 8:46 pm

Bucko99 je napisal/-a:Uporablja kdo sedež obrnjen nazaj za 9kg+ otroka ?

Taki sedeži se praviloma uporabljajo v Skandinaviji, drugod pa ne. Se da od tam naročiti (smo en čas imeli enega), so pa kar dragi, jaz sem plačal skoraj 400 EUR.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če avg 14, 2014 8:54 am

Jaz uporabljam ISOFIX+ top tether trak. V obeh avtomobilih imam Romer duo plus sedež v enem samo ISOFIX v drugem v kombinaciji z toptether. Razlika je ogromna. Ko pa gledam soseda, ki ima sedež na pas pa svojga otroka sploh nebi hotu noter dat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov