Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bucko_99
Novinec

Pravilni dokumenti na pooblaščenem servisu

Napisal/-a bucko_99 To sep 23, 2014 8:36 am

Pozdravljeni,

zadnjič sem peljal avtomobil na pooblaščen servis na prvi servis. Zanima me, katere papirje oziroma dokumente moram kot fizična oseba dobiti.
Ko sem oddal avtomobil sem dobil kopijo delovnega naloga, ki sem ga podpisal. ko sem ga pa prišel iskat pa niti enega dokumenta več.
Ker se mi je mudilo nisem tečnaril, vendar me zanima, če kdo ve kakšna dokumentacija mora biti izročena, da bom(o) vedeli za prihodnje.

Pišem pa zato, ker so delali neke stvari, ki jih sploh nisem rekel da jih počnejo in na koncu so tako ugotovili, da ni nič narobe, samo da vsakič ko ga bom peljal na servis in da mi razdirajo polovico avtomobila, da si bodo pisali 5 delovnih ur, da jim bo plačala matična znamka(avto je v garanciji), tega pa ne bom več dovolil in naj se grejo solit še ti pooblaščenci. Tisto kar sem pa rekel pa niso naredili oziroma popravili.

Hvala.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Pravilni dokumenti na pooblaščenem servisu

Napisal/-a ban To sep 23, 2014 8:58 am

Dobiš račun z navedeno specifikacijo del.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica To sep 23, 2014 9:02 am

Verjetno so zamenjali kakšen del, da boš kmalu spet njihov :lol:

Katero znamko vozila imaš?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To sep 23, 2014 11:10 am

Dobiti moras delovni nalog, kjer pise obseg del ter stanje prevzetega avtomobila (gorivo, poskodbe...)

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To sep 23, 2014 11:41 am

delovni nalog pred prevzemom sem prejel, po prevzemu pa ni bilo sluha o računu. Znamka niti ni pomembna, ker je zakonodaja ista pri vseh.
Je pa ljudski avto.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To sep 23, 2014 11:43 am

Po prihodu na servis ti sprejemni odpre in sprinta delovni nalog v dveh izvodih, enega podpišeš, da gre v roke mehaniku, ki ti bo delal na avtu in drugega shraniš zase.

To je dokument na katerem so točno navedene pripombe- opis napak, ki jih ti navajaš, servisiranje v sklopu rednega servisa (opis po pozameznih postavkah), stanje karoserije oziroma morebitne vidne poškodbe... v glavnem gre za navodilo za delo mehanikom kaj naj se na vozilu gleda oziroma dela. Na delovnem nalogu je v primeru plačila naveden informacijski izračun previdenih stroškov.. Če gre za negarancijsko popravilo se menjane dele vzame s seboj ali pusti tam.

Na koncu pred prevzemom vozila dobiš še račun za opravljeno delo in to je vse. V primeru garancijskega popravila ti računa ne izstavijo!

Garancijska popravila, reklamacije so navedena na nalogu (simptomi, napake...) in za to, da bi servis nekaj podiral na avtu samo zato, da bi dobil plačano še nisem slišal. Na avtu se dela tisto kar je navedeno na nalogu. S temi podatki razpolaga generalni uvoznih, pooblaščena servisna mreža in, če smatraš, da ti za brezveze razdirajo avto se pritoži čez servis uvozniku.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To sep 23, 2014 11:56 am

Redko kdaj se kamorkoli pritožim, če je kakšna težava naprej skušam rešiti pri izvajalcu. Torej račun je manjkal, hvala da vem za v prihodnje.

Ja, dobil sem takšen občutek, da se je nekaj delalo, čeprav ne bi bilo potrebe in pa na koncu mi niso dali računa z specifikacijami del. Na sprejemu sem rekel, da zavore občasno zacvilijo pri manjših hitrostih. Servisni svetovalec mi je rekel da je to normalno in dejal sem vredu potem pa ni treba nič delati.
Ko sem prevzel avto mi je rekel da so razdirali zavore in da niso nič našli. Niti me to ni tako motilo na začetku. Moti me sedaj, ko sem včeraj peljal avto domov in ko sem zaviral je bil takšen zoprn občutek kot bi na suho drgnil dve kovini pa še čuden zvok je. Verjetno se bo usedlo vse skupaj, samo pri sebi sem si mislil tako kot sem napisal tukaj, zakaj je bilo tega treba, če je rekel da je cviljenje zavor normalno, sedaj pa še to ruženje zavor. Sedaj je kar je.

Hvala za vse odgovore in mnenja.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To sep 23, 2014 12:05 pm

Na zavore - kot potrošni material - imaš garancijo 10.000 km ali 6 mesecev. Bodi pozoren kaj se dogaja z njimi.

Gre za Up-a ali sedmico :?:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To sep 23, 2014 12:21 pm

za up-a(bobnaste zavore). Kmalu bo časovni pogoj izpolnjen. Je pa res majhna garancija na tako vitalen del kot so zavore.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov